کد خبر 137254
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۲

مسئول سابق قرارگاه حفظ ابنیه و آثار سرزمینی دفاع مقدس خوزستان با بیان اینکه جابجایی تانک عراقی توسط شورای شهر سوسنگرد صورت گرفته بود، گفت: بنا به طرح جامع شهری، این تانک در 20 متری محل قبلی تانک متجاوز صدام قرار گیرد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، درست یک سال قبل ، خبر برداشتن تانک به جامانده از سال های دفاع مقدس در شهر سوسنگرد ،  علاقمندان به این حوزه را در بهت و حیرت فرو برد. تانکی که به مدت سی سال ، نمادی از حماسه های جاودان مردم این سرزمین در برابر متجاوزات بعثی به شمار می رفت ، بدون ارائه ی هرگونه توضیحی ، به بدترین شکل ممکن ، از جایگاه تاریخی خود حذف شد و در جواب پی گیری های متعدد رسانه های گروهی ، هیچ پاسخ روشن و مستدلی به دست نیامد.

امروز پس از یک سال ، یکی از مسئولان این عملیات تخریبی ، به سوالات خبرنگار گروه حماسه و مقاومت پاسخ داد. این پاسخ ها گرچه برای توجیه این اقدام ضدفرهنگی و غیراصولی ، به هیچ وجه قانع کننده نیست ، اما به منظور ثبت در تاریخ و کامل شدن حلقه پی گیری های رسانه ای برای روشن شدن سرانجامِ این ماجرا ، به صورت کامل منتشر می شود. باشد که عوامل چنین خسارات جبران ناپذیری به میراث ملی و فرهنگی این مرز و بوم ، در پیش گاه خداوند تبارک و تعالی نیز پاسخی در خور داشته باشند:

آبان 1359، سوسنگرد، خیابان طالقانی، مدافعان شهر در برابر تانک عراقی

آن چه خواهید خواند ، گفتگویی است با  حسین عشقی مسئول سابق قرارگاه حفظ ابنیه و آثار سرزمینی دفاع مقدس خوزستان . وی در این گفت‌وگو اظهار داشت: از سال 1384 که بنده مسئولیت قرارگاه حفظ ابنیه دفاع مقدس خوزستان را بر عهده گرفتم، اهالی سوسنگرد درخواست داشتند تانک ارتش صدام که در بازار مرکزی این شهر بوده است، از این نقطه برداشته شود. حتی کسبه بازار سوسنگرد چندین بار به استانداری و سایر نهادها شکایت کردند.

وی ادامه داد: در سفر دوم ریاست جمهوری به استان خوزستان، مردم این شهر دوباره گزارشی مبنی بر برداشتن تانک عراقی از بازار سوسنگرد، به ریاست جمهوری و وزارت دفاع ارائه دادند. لذا با توجه به شکایت مردم، وزارت دفاع به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس دستور داد که آن تانک جابجا شود. با توجه به اینکه آن تانک عراقی از آثار به جامانده دفاع مقدس و نشانه تجاوز صدام به شهرهایمان است، برای اجرای این دستور دست نگه داشتیم.

مسئول سابق قرارگاه حفظ ابنیه و آثار سرزمینی دفاع مقدس خوزستان اضافه کرد: از سویی دیگر فرماندار و شهردار اسبق سوسنگرد نیز با اشاره به بحث ترافیک در بازار سوسنگرد، ایجاد مشکلات برای بازاریان و ریخته شدن زباله در اطراف تانک، درخواست کردند تا با پیش‌بینی جایگاه مناسبی‌، تانک از محل کنونی‌اش جابجا شود.

عشقی در پاسخ به این سؤال که بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس چرا برای خریداری مغازه‌ها و اختصاص آن محوطه به موزه یا محلی برای یادآوری متجاوز بودن صدام انجام نداده است، گفت: از سال 1384 قرارگاه و استانداری پیشنهاد داد تا با تأمین بودجه، مغازه‌ها خریداری شود؛ اما کسبه حاضر به فروختن مغازه‌هایشان نشدند. پیشنهادهایی هم برای نگه داشتن تانک در نقطه قبلی داده شد حتی اینکه سکویی در همان نقطه ایجاد شود تا مشکل تردد برطرف شود، اما دکل‌های برق در اطراف این محل و سایر مسائل، مشکلاتی را ایجاد کرده بود.

وی یادآور شد: سال 86 برای جلوگیری از صدمه به این اثر ملی به جا مانده از دوران دفاع مقدس، آن را شستشو و رنگ‌آمیزی کردیم و زباله‌های اطراف آن را تخلیه کردیم و حتی پلاک ثبت ملی آثار دفاع مقدس روی آن تانک نصب شد تا این تانک دیگر جابجا نشود.

 

فروردین 1388، سوسنگرد، خیابان طالقانی، مردم و همان تانک عراقی

عشقی خاطرنشان کرد: سال 1389 در شورای ترافیک سوسنگرد، مطرح شده بود که این تانک برای مردم مشکلاتی ایجاد کرده است لذا درخواستی از سوی شورای شهر سوسنگرد مبنی بر جابجایی تانک سوسنگرد از بازار به سمت ورودی شهر که قرار بوده در آنجا مجتمعی تحت عنوان دفاع مقدس راه‌اندازی شود، به قرارگاه ارائه شد. با توجه به اینکه کاروان‌های راهیان نور هم امکان تردد و بازدید از محل استقرار تانک سوسنگرد را نداشتند، آخرین راه این بود که تانک از چهارراه بازار مرکزی سوسنگرد جابجا شود لذا قرارگاه حفظ ابنیه دفاع مقدس هم نوشت "این تانک با مسئولیت خودتان باید در جایی قرار گیرد که در معرض دید عموم باشد" و این تانک توسط شورای شهر به ورودی شهر منتقل شد.

وی خاطرنشان کرد: بعد از این قضیه، عده‌ای بیان داشتند حذف آثار دفاع مقدس صورت گرفته است و باید این تانک به جای اولیه خودش بازگردد؛ بنابراین جلسه‌ای در شهرستان سوسنگرد با حضور فرمانداری، مسئولان شهر، سپاه و هیئت رزمندگان اسلام برگزار شد و مقرر شد در طرح توسعه شهری، سکویی در نزدیکترین نقطه به محل قبلی تانک ساخته شود تا این اثر ملی در آن نقطه جانمایی شود.

مسئول سابق قرارگاه حفظ ابنیه و آثار سرزمینی دفاع مقدس خوزستان بیان داشت: در حال حاضر تانک صدامیون متجاوز با جای قبلی حدود 100 متر فاصله دارد و سکویی که قرار بوده ساخته شود، ساخته نشده است.

وی با بیان اینکه بنا به طرح جامع شهری، قرار است میدانی در 20 متری محل قبلی تانک، ساخته شود و جانمایی برای این تانک هم در همان میدان صورت گیرد، افزود: اگر قرار باشد تانک به جای قبلی برگردد مجدداً با شکایات مردمی مواجه خواهیم بود و امیدواریم مسئولان شهری سوسنگرد به قول خودشان در ساماندهی و مکان‌یابی مناسب برای این اثر به جا مانده دفاع مقدس عمل کنند.

عشقی درخصوص پیگیری‌های صورت گرفته برای سرعت بخشیدن به مکان‌یابی تانک، بیان داشت: سپاه سوسنگرد نماینده حفظ آثار دفاع مقدس در این شهر شده است که این موضوع را پیگیری می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس