به گزارش مشرق، علیرضا حائری در گفتوگو با فارس با تأکید بر نقش تولید ملی، ایجاد ارزشافزوده و حفظ اشتغال در شرایط کنونی اقتصاد کشور، اظهار داشت: اهمیت این موضوع در حدی است که امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است. این در حالی است که یکی از موانع رسیدن واحدهای تولیدی به ظرفیت نهایی نصب شده، کمبود نقدینگی و عدم تأمین منابع مالی از طریق سیستم بانکی کشور است.
وی تصریح کرد: به همین دلیل از ابتدای سال جاری و با محوریت وزارت صنعت و با مدیریت قائم مقام وزیر، نشستهای متعددی با مسئولین بخش خصوصی و دولتی و نمایندگان تشکلهای صنعتی در جهت متنوعسازی منابع ارائهدهنده تسهیلات به بنگاههای صنعتی برگزار شده است و با توجه به محدودیت منابع بانکی و با وجود پیشنهادهای مطرح شده در این نشستها که شاید برخی از آنها مناسب و قابل اجرا بودهاند، متأسفانه تاکنون هیچ اقدام مؤثری در این راستا و به منظور تأمین نقدینگی واحدها انجام نشده است.
حائری با بیان اینکه تولیدکنندگان بار افزایش و نوسانات نرخ ارز، تورم و موانع بینالمللی را به تنهایی به دوش میکشند، با تشریح دیدگاه فعالان صنعت نساجی ادامه داد: از سوی دیگر شاهد ایجاد محدودیتهای بیسابقه و مختلف برای بخش تولید هستیم و همواره اخباری مانند «بدهکاران مالیاتی تسهیلات بانکی دریافت نخواهند کرد»، «عدم پرداخت تسهیلات به بدهکاران بانکی،افراد دارای چک برگشتی یا بدهکار به سازمان تأمین اجتماعی»، «قطع گاز و برق بدحسابها و مشترکین بدهکار»، «جرائم 75 درصدی برای عدم پرداخت مالیات بر ارزشافزوده» و «عدم صدور مجوز تأسیس برای بدهکاران به سیستم بانکی» به گوش صنعتگران میرسد.
وی تأکید کرد: در مورد لزوم اجرای این مصوبات در یک شرایط عادی مشکلی وجود ندارد اما در شرایط فعلی که با محدودیتهایی روبرو هستیم، باید قبل از اتخاذ چنین تصمیماتی با تشکلهای مربوطه مشورت شود که این کار انجام نمیشود و تصمیمات پشت درهای بسته اتخاذ میشوند.
دبیر انجمن نساجی اظهار داشت: این امر گواهی بر بیحاصل بودن برگزاری اینگونه نشستها و همایشهای تحت عنوان حمایت از تولید ملی در چهار ماه اخیر است که جز اتلاف وقت و هزینه، نتیجه دیگری نداشته است.
وی ابراز امیدواری کرد که مسئولان مربوطه حرمت نامگذاری امسال را بیشتر نگه داشته و بخش تولید کشور را بیش از این، تحت فشار تحریمهای داخلی قرار ندهند و اجرای اینگونه بخشنامهها را به زمان مناسبی موکول کنند.
دبیر انجمن صنایع نساجی با اشاره به برگزاری نشستهای مسئولان وزارت صنعت با تولیدکنندگان به منظور تأمین مالی گفت: برگزاری نشستها و همایشهای حمایت از تولید ملی در چهار ماه اخیر جز اتلاف وقت و هزینه، نتیجه دیگری نداشته است.