کد خبر 13597
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۳

رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره کشور گفت: سن بلوغ جنسي در کشور کاهش يافته و از 15 سال براي پسران به 12 سال و از 14 سال براي دختران به 9.5 سال رسيده است و حتي 10 درصد پسران تهراني زودتر از دختران بالغ مي‌شوند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، غلامعلي افروز در نشست خبري خود که صبح امروز در محل سازمان نظام روانشناسي برگزار شد، اظهار داشت: انتخاب دقيق و ازدواج آسان از مهمتري مقوله‌هايي است که بايد به آ‌ن توجه شود چرا که فرد بدون ازدواج آسان نمي‌تواند موفق باشد اما مهمتر از آن در فرآيند انتخاب، جوانان ما مشکل دارند و متأسفانه بيشتر دغدغه مسئولان به سمت ازدواج آسان رفته است تا انتخاب دقيق.

از هر 4 ازدواج يکي در حال طلاق است
وي افزود: در 5 سال گذشته از هر 4 دختر و پسري که ازدواج کرده‌اند يکي در حال جدا شدن هستند، يکي کم توجه است و تنها يک زوج به صورت رضايتمندانه زندگي مي‌کند.
افروز با بيان اينکه هدف اصلي ازدواج رسيدن به آرامش است،گفت: همسران بايد مؤلفه‌هاي آرامشگري را بياموزند که اين مؤلفه‌ها قابل ارزيابي است.

به ازاي هر هزار دختر در آستانه ازدواج هزار و 20 پسر وجود دارد
وي ادامه داد: باورهاي غلطي در کشور رايج شده است که مهمترين آن در مورد تعداد دختر و پسر است. بر اساس آمارهاي رسمي مرکز آمار ايران و سازمان ثبت براي هر هزار دختر در آستانه ازدواج بيش از هزار و 20 پسر وجود دارد ولي آمادگي‌هاي ازدواج به دلايل فرهنگي در پسرها کمتر است.
افروز تصريح کرد: اينکه در دانشگاه‌ها 70 درصد، دختران شرکت مي‌کنند معنايش بيشتر بودن تعداد آنها نيست چرا که برخي از پسرها سربازفراري يا ديپلم‌ردي هستند.
وي اضافه کرد: براي دختران نوجوان که بلوغ عقلي کاملي ندارند اينکه اگر بدانند تعداد دختران کمتر از پسران است مي‌تواند جلوي بسياري از مسائل ضدفرهنگي گرفته شود چرا که به نسبت هر 100 دختر 105 پسر به دنيا مي‌آيد.

کتاب‌هاي روانشناسي در بستر ديني و بومي بايد پالايش شوند
وي افزود: روانشناسي در همه حوزه‌ها حرف تازه‌ دارد و در فرآيند جهاني‌شدن حرف اول را مي‌زند. همچنين با تعريف اينکه جنگ نرم يعني جنگ بازخوردها، باورها و نگرش‌ها مهمترين حوزه در روانشناسي و روانشناختي اجتماعي است چرا که بدون بهره‌گيري از آن نمي‌توان اجتماعي پويا داشت.
افروز گفت: در فرآيند جهاني‌شدن ظاهر اين است که اقتصاد بايد جهاني شود اما بستر آن، جهاني‌شدن فرهنگ است و ايران با داشتن مؤلفه‌هاي فرهنگي که بخش اعظمي از آن از دين اسلام است مي‌تواند در اين حوزه پيشرو باشد.
وي اظهار داشت: اگر در حوزه روانشناسي مشکلي وجود دارد. از روانشناس بومي، فرهنگي و علمي نيست بلکه برخي نگاه‌هاي خودمحورانه و انديشه‌هاي آسيب‌زاي برخي روانشناسان است که نگاه مادي به اين حوزه دارند و از اصول سليقه‌اي شخصي خود استفاده مي‌کنند.
افروز خاطرنشان کرد: اگر به منابع روانشناسي که داريم نپردازيم و در آنها بازنگري نکنيم اتفاق بدي در آينده در پيش روي ما خواهد بود که سازمان روانشناسي مدت‌هاست اين موضوع را آغاز کرده است و پس از بازنگري‌هاي مختلفي ديده شده است برخي نگاه‌هاي افراد محدود است که بايد اصلاح شود.
وي اضافه کرد: بايد سليقه‌هاي فردي را دور و کتاب‌هاي روانشناسي را در بستر يافته‌هاي علمي و دقيق و ارزش‌هاي بومي و ديني پالايش کنيم.
افروز ادامه داد: در ارديبهشت سال 90 کنگره بين‌المللي روانشناسي، دين و فرهنگ و در 27 و 28 بهمن امسال براي اولين بار بزرگترين همايش روانشناسان و مشاوران ايران با حضور 2 هزار نفر از متخصصان برگزار مي‌شود.

هر هزار خانواده بايد تحت نظر يک مشاور و روانشناس باشد
وي گفت: در حال حاضر 6 هزار روانشناس و مشاور با مدرک فوق‌ليسانس در کشور وجود دارند که داراي پروانه فعاليت هستند. اين نياز کشور ماست که همان گونه که کشور نياز به پزشک خانواده دارد بيش از گذشته به مباحث روانشاسي و مشاوره خانواده احتياج دارد.
افروز ادامه داد: به همين منظور بايد براي هر هزار خانوار يک روانشناس و مشاور خانواده تمام وقت داشته باشيم که اين جزء برنامه‌هاي ما است و البته اين خدمات بايد تحت پوشش بيمه هم قرار گيرد و بر همين اساس امروز به 17 هزار روانشناس و مشاور با مدرک فوق ليسانس و دکترا که هم متخصص و هم مقيد به مسائل ديني باشند نياز داريم.
وي يادآور شد:‌ موضوع مشاوره را با سازمان‌هايي آغاز کرده‌ايم که خانواده‌هاي خود را در اختيار يک مشاور قرار دهند. اين کار عملي شده است و منتظر قرارداد است.
رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره کشور ادامه داد: مقام معظم رهبري گله زيادي روي موضوع علوم انساني داشتند که من معتقدم در علوم انساني مهم، هدف‌ها و جهت‌ها است که اگر هدف در حوزه روانشناسي رشد دادن انسان به سمت فلاح و رستگاري باشد همان هدف دين را به اجرا گذاشته‌ايم ولي در غرب اين هدف حرکت به سمت رفاه است و ما در اين نگاه‌ها با غرب مشکل داريم.

سن ميانگين بلوغ دختران 9،5 سال و پسران 12سال است
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به موضوع طلاق نيز ادامه داد: ريشه اصلي همسرگريزي، همسرستيزي، طلاق، چه طلاق عاطفي و چه طلاق قانوني در دافعه‌هاي رواني و جنسي خلاصه مي‌شود.
افروز افزود: بدبيني و بدانديشي، زبان تهديد، تکذيب، تخريب، گله، انتقاد و خودمحوري همسر را خسته مي‌کند و از طرف ديگر دافعه‌هاي جنسي و خودکامگي و تنوع‌طلبي يکي از زوجين که معمولاً مردان هستند طلاق را به دنبال دارد.
وي خاطرنشان کرد: علت اصلي طلاق در حال حاضر بالا رفتن سطح علمي زنان و بيشتر شدن استقلال آنها از يک جهت و تنوع‌طلبي مردان از طرف ديگر است.
اين متخصص روانشناسي اضافه کرد: از سوي ديگر نگاه‌هاي نفساني جنسي طولاني‌تر شده است و اين در حالي است که ميانگين بلوغ جنسي در کشور کاهش يافته است به طوري که قبلاً در پسران 15 سال و در دختران 14 سال بود اما در حال حاضر ميانگين بلوغ جنسي دختران 9.5 سال و پسران 12سال است و البته 10 درصد پسران زودتر از دختران در شهر تهران بالغ مي‌شوند.
افروز يادآور شد: در حال حاضر هزاران پسر در دبستان بلوغ جنسي را تجربه مي‌کنند که بايد در نظر داشت در بلوغ جنسي تغيير الگوي تغذيه، استفاده از فضاي مجازي و استفاده از برخي مواد تحريک‌آميز به عنوان مثال در شامپوها مهم است و مربيان مدارس بايد به اين موضوع بها دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • یکی IR ۲۱:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۲
    0 0
    همش تقصیر اینترنته

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس