کد خبر 135803
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۳

وزير نفت از ارائه طرحي به دولت خبر داد كه بر اساس آن 25 درصد از عايدي ميدان‌هاي نفتي كشور و 75 درصد از توليدات ميعانات گازي براي توسعه صنعت نفت اختصاص مي‌يابد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، رستم قاسمي در كنفرانس راهكارهاي تحول نظام توسعه و بهره‌برداري در بخش بالادستي نفت و گاز ايران گفت: ‌براي سرعت بخشيدن به توسعه صنعت نفت و گاز كشور اين طرح توسط وزارت نفت تدوين و به دولت ارائه شده است كه برخي از مراحل تصويب اين طرح نيز انجام شده است.
 
وي تاكيد كرد: در صورت تصويب اين طرح مي‌توانيم شرايط جذابي را براي بانك‌هاي داخلي و خارجي براي سرمايه‌گذاري در صنعت نفت ايجاد كنيم.
 
رييس شوراي سياست‌گذاري اين كنفرانس با اشاره به سابقه طولاني صنعت نفت در ايران اظهار كرد: ايران جزو معدود كشورهايي است كه داراي چنين سابقه‌اي در صنعت نفت است. اما با اين وجود برخي معتقدند كه صنعت نفت ايران در گذشته وضعيت بهتري داشت اما از نظر من اين موضوع درست نيست.
 
وي با اظهار اين‌كه فصل جديدي درصنعت نفت در حال رخ دادن است، گفت: در خارج از كشور برخي معتقدند كه اداره صنعت نفت توسط ايراني‌ها ناشدني يا حداقل سخت است. اين در حالي است كه هم اكنون نگه داشت توليد، توسعه توسط ايراني‌ها انجام مي‌شود و اين اتفاق بسيار خوبي براي اين صنعت است.
 
قاسمي با اشاره به هوش و استعداد متخصصان جوان ايراني و تجربه‌ بازنشستگان اين صنعت گفت: با وجود چنين پتانسيل‌هايي مي‌توان با نگاهي جديد به صنعت نفت به رفع مشكلات كمك كرد تا اين صنعت با وضع بهتري اداره شود.
 
به گفته وزير نفت صنعت نفت ايران در سه زمينه كيفيت، زمان و نگهداشت توسعه و توليد با استانداردهاي جهاني فاصله زيادي دارد.
 
وي همچنين افزود: از نظر اقتصادي نگهداشت توسعه و توليد، بهره‌وري و راندمان در صنعت نفت خيلي پايين است و بايد از عقلاي صنعت نفت ياري بطلبيم تا بلكه فاصله موجود بين صنعت ايران با دنيا كمتر شود.
 
قاسمي با اشاره به تمام سختي‌هاي توسعه صنعت نفت در شرايط تحريم گفت: يكي از برنامه‌هاي جدي وزارت نفت در اين شرايط توسعه است و توسعه ميدان‌هاي مشترك در اولويت كاري اين وزارتخانه قرار دارد.
 
به گفته وزير نفت در كمتر از يك سال گذشته 12 قرارداد توسعه ميدان نفتي و گازي با پيمانكاران داخلي بسته شده كه توسعه برخي از اين ميدان‌ها در حال حاضر آغاز شده است.
 
وي با اشاره به كمك‌هاي دولت و مجلس الزام بانك مركزي به سرمايه‌گذاري در صنعت نفت را يكي از اين كمك‌ها برشمرد و توضيح داد: بانك مركزي ذخاير ارزي خوبي دارد كه اين ذخاير در خارج از كشور سرمايه‌گذاري مي‌شود. اما توانستيم آن‌ها را قانع كنيم كه به جاي سرمايه‌گذاري در خارج از كشور اين سرمايه‌ها وارد توسعه صنعت نفت كشورشوند.
 
قاسمي با بيان اين‌كه اين مورد همچنين در بودجه 91 نيز اتفاق افتاد، گفت: امسال با تمام سختي‌هاي پيش‌روي منابع مالي بهتري در صنعت نفت سرمايه‌گذاري خواهد شد.
 
وزير نفت با اشاره به اين‌كه در حال حاضر 1200 ميليارد دلار حجم گردش مالي كشور است، گفت: با توجه به اين‌كه سرمايه مورد نياز صنعت نفت سالانه 50 ميليارد دلار است در مقابل حجم گردش مالي كشوررقمي نيست.
 
وي با تاكيد بر اينكه صنعت نفت نيازمند نگاهي تحول‌گرا است، وصيت كرد كه تغييرات در ساختار نفت دنبال شود اگرچه اين موضوع ممكن است با مقاومت روبرو شد.
 
قاسمي از توافقاتي با برخي كشورهاي خارجي براي توسعه‌ ميادين خبر داد و افزود: عزم وزارت نفت براي افزايش توليد يك ميليون بشكه جدي است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس