کد خبر 13531
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۰

رئيس جمهور با تاکيد بر لزوم صرفه‌جوئي در هزينه‌ها گفت: از سال 66 تاکنون 5700 ميليارد تومان هزينه مترو شده که اگر بهترين سيستم‌ها را از دنيا مي‌خريدم، مبلغ آن کمتر از اين عدد مي‌شد.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمود احمدي‌نژاد پيش‌ازظهر امروز يک‏شنبه در جمع مديران استان تهران که در راستاي دور سوم سفر‌هاي استاني هيئت دولت بوده و در تالار وزارت کشور برگزار شد، به گزارش مرتضي تمدن استاندار تهران اشاره کرد و گفت: گزارشي که استاندار ارائه کرد، حاصل زحمات همه مسئولان است و گزارش خوبي بود.
وي با تقدير از تلاش‌ها و خدمات مديران استان تهران تاکيد کرد: بايد آمار ارائه شده 5 ساله باشد و منتشر شود تا همگان از آن استفاده کنند.
رئيس جمهور گفت: به‌خلاف برخي‌ها که هر موقع کم مي‌آورند و مي‌خواهند مثالي از کم‌کاري بزنند، کارمندان را مثال مي‌زنند و مي‌گويند کار مفيد در سازمان‌هاي دولتي فلان‌قدر است، بايد بگويم اين آمار‌ها غير‌علمي است و طبق آمار ارائه شده، کارهاي زيادي در تهران انجام شده است.
احمدي‌نژاد با اشاره به ويژگي‌هاي استان تهران گفت: استان تهران مرکز کشوري است که بايد الهام‌بخش و پرچم‎دار باشد؛ بنابراين بايد بهترين باشد.
وي ادامه داد: تصور بنده اين است که همه مردم علاقه‌مندند استان تهران از همه جهات آباد و به‌لحاظ ظاهر و معماري و شهرسازي بهترين باشد؛ چراکه مرکز کشور موجب افتخار همه ملت است و اين نيست که اگر تهران آباد شود ديگران ناراحت باشند.
احمدي‌نژاد در عين حال متذکر شد که بايد همه کشور را آباد کنيم تا با پيش‌گيري از افزايش مهاجرت‌ها، منابعي که هزينه مي‌شود، با بهره بالاتري در خدمت ملت و پيشرفت کشور قرار گيرد.
رئيس جمهور با بيان اينکه تهران بايد بيش از گذشته ساخته شود، تاکيد کرد: در تهران چند مشکل اساسي همچون مشکل جمعيت، ترافيک، اتلاف وقت، قرار گرفتن روي گسل و مشکل آب و هزينه بالاي زندگي وجود دارد، که بايد به آنها پرداخته شود.
احمدي‌نژاد يادآور شد: بايد با برنامه‌ريزي، مشکل جمعيت تهران که بيش از 8 ميليون و استان تهران که تقريبا 12 ميليون و 300 هزار نفر است حل کنيم؛ چراکه طبيعتاً زندگي 8 ميليون نفر در يک شهر، فشار عصبي، ترافيک، آلودگي هوا و زندگي در قفسي به‌ نام برج و آپارتمان را به‌دنبال دارد.
وي تراکم بيش از حد جمعيت در تهران را موجب کاهش توليد و افزايش مصرف دانست و اضافه کرد: يکي ديگر از مشکلات تهران بافت زمين تهران است؛ چراکه کشور ما روي خط زلزله قرار دارد و ما سنگين‌ترين گسل‌ها را در تهران و اطراف آن داريم که بايد براي اين موضوع چاره‌اي انديشيده شود.
احمدي‌نژاد خاطرنشان کرد: اگر اين گسل‌ها در نقطه‌اي ديگر بود نگراني کمتري داشتيم؛ چراکه جمعيت زيادي در تهران زندگي مي‌کنند و اگر اتفاقي بيفتد جمعيت گسترده‌اي از مردم در خطر قطعي هستند.
رئيس جمهور در ادامه سخنان خود با تاکيد بر لزوم مديريت مشکلات تهران خاطرنشان کرد: در مديريت تهران يک روش همين است که تا همين الآن انجام داده‌ايم و با ايجاد بزرگراه، تأسيسات، حمل و نقل و کاهش هزينه زندگي با ارائه يارانه، نتايجي گرفته‌ايم اما قطعاً از اين نتايج راضي نيستيم.
احمدي‌نژاد افزود: بايد نگاهمان را عوض کرده و جور ديگري برنامه ريزي کنيم و اگر همه مشکلات ناشي از تمرکز جمعيت در استان تهران است بايد آن را درست کنيم؛ از همين رو بايد برنامه‌اي که جهت انتقال از تهران تنظيم شده با جديت پيگيري شود.
وي با بيان اينکه بحث انتقال از تهران بايد همانند پروژ‌ه‌ها پيگيري شود، گفت: اين کار شدني است که قرار شده از کارمندان شروع کنيم؛ چرا که بيشترين سرانه در تهران متعلق به کارمندان است.
رئيس جمهور همچنين در بحث انتقال کارمندان در پيگيري استان مقصد در انتقال کارمندان تأکيد و خاطرنشان کرد: از کل استان تهران بايد پنج ميليون نفر را منتقل کنيم که اقلاً 3 ميليون بايد از شهر تهران منتقل شوند.
احمدي‌نژاد افزود: علاوه بر کاهش جمعيت در استان تهران بايد کاري کنيم که سفرهاي شهري نيز کم شود که در اين راستا دولت الکترونيک مطرح است هرچند چيز خوبي است اما اين معنا نيست که با دولت الکترونيک سفر‌ها کاهش پيدا مي‌کند.
وي متذکر شد: اگر مردم براي کار اداري سفر نکنند، براي ديد و بازديد و ساير کارها سفر خواهند کرد؛ بنابر اين علاوه بر اجراي دولت الکترونيک بايد کارهاي ديگري هم انجام شود که يکي از آنها طرح دورکاري است.
احمدي‌نژاد با بيان اينکه بايد تا پايان سال حداقل 40 درصد از کارمندان از طريق طرح دورکاري کارهاي خود را انجام دهند، اظهار داشت: وقتي طرح دورکاري مطرح مي‌شود بعضي از شياطين به خانم‌ها مي‌گويند نرويد؛ چرا که بعدا شما را کنار مي‌گذارند در حالي که اين‎گونه نيست.
رئيس جمهور يکي ديگر از اقدامات لازم در مديريت را بهينه‌سازي هزينه‌ها برشمرد و گفت: در دولت نهم و دهم جلوي بسياري از ريخت و پاش‌ها گرفته شده هزينه‌ها پايين آمده اما باور بنده اين است که در هزينه‌هاي مصرفي و پروژه‌ها باز هم مي‌شود هزينه‌ها را کم کرد.
احمدي‌نژاد افزود: در پروژه‌ها جاي صرفه‏جويي زيادي وجود دارد و بخشي از افزايش هزينه‌ها از برنامه‌هاي نامتجانس نشأت مي‌گيرد؛ بنا بر اين اگر طبق برنامه ريزي قرار است تا پايان سال 20 مدرسه ساخته شود، نبايد ساخت 21 مدرسه را شروع کنيم؛ چرا که اين کار موجب مي‌شود هزينه‌ها بالا رفته و طبق برنامه پيش نرويم.
وي همچنين با اشاره به لزوم ادغام برخي ساختمان‌هاي دولتي در تهران تصريح کرد: با تجميع برخي از ساختمان‌هاي دولتي مي‌شود خيلي از هزينه‌ها را کم کرد؛ همان‏طور که تلاش کرديد و هزينه بنزين را در دستگاه‌هاي دولتي به نصف رسانديد مي‌توانيد در ساير هزينه‌ها هم صرفه‏جويي کنيد.
رئيس جمهور با بيان اينکه حتي مي‌شود پول به دست آمده از صرفه‏جويي را به خود کارمندان پرداخت کرد،‌ گفت: بايد ساختمان‌هاي اضافي را فروخته و آن را خرج مردم و کارهاي عمراني کرد و در اين راستا مي‌شود استاندار ستادي درست کند تا تجميع کنيم.
احمدي‌نژاد در بخش ديگري از سخنان خود با تقدير از اقدامات مديران به کارهاي انجام شده در استان تهران اشاره و خاطرنشان کرد: مي‌خواهيم براي جهان الگو باشيم آيا الان توانسته‌ايم الگو باشيم در حالي که نتوانسته‌ايم بنابراين بايد مديريت کرده و بيشتر تلاش کنيم.
وي افزود: بايد صرفه‏جويي را از دستگاه‌ها شروع کنيم به گونه‌اي که براي مردم آشکار شود و بعد به مردم بگوييم که در هزينه‌ها صرفه‎جويي کنند؛ از ديگران که نمي‌شود انتقاد کرد چرا که غوغا مي‌کنند از خودمان که مي‌توانيم انتقاد کنيم بنابراين بايد از خودمان شروع کنيم.
احمدي‌نژاد اضافه کرد: گزارشي دريافت کردم که از سال 66 تاکنون براي مترو 5 هزار و 700 ميليارد تومان خرج شده که اگر مي خواستيم يک جا بهترين سيستم‌ها را در اين زمينه بخريم، ارزان‌تر تمام مي شد و از اين رو بايد در مديريت و هزينه‌ها با برنامه پيش رويم.
رئيس جمهور با اشاره به اينکه بسياري از مديران امروز همان بچه‌هاي جبهه و جنگ هستند که با کمترين امکانات بيشترين کارها را انجام مي‌دادند، ابراز داشت: الان که ديگر خمپاره، شيميايي و جنگ نيست. آيا نمي‌توانيم با کمترين امکانات بيشترين خدمات را به مردم در کشور ارائه کنيم در حالي که اين کار شدني است.
احمدي‌نژاد در عين حال افزود: البته تلاش کرده‌اند ذائقه ملت‌ها را عوض کنند و از بزرگ‌ترين خيانت‌ها اين بود که تلاش شد ذائقه مردم را به ذائقه‌اي فردي، شخصي و خودخواهي تبديل کنند که موفق نشده و نخواهند شد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با تاکيد بر لزوم رسيدگي به مشکلات آحاد مردم خطاب به مديران خاطرنشان کرد: اکثر شما برنامه‎ريز بوده و نگاه کلان داريد که اين خوب است ولي به اين معني نيست که از امورات و مشکل مردم که به نظر کوچک مي‌آيد غافل شويم.
"ما با کساني که درد جيب و شکم خود را دارند کاري نداريم اما بايد به مشکل تک تک مردم رسيدگي شود؛ چرا که اين مسائل نيز به اندازه مسائل کلان مهم است ".
رئيس جمهور با اشاره به مشکل بوروکراتيک و اداري کشورمان گفت: در کشور ما که مشکل بوروکراتيک و اداري وجود دارد، بايد خودمان مقداري اهتمام داشته باشيم و اگر فردي مشکلي را مطرح کرد آن مشکل را مشکل خودمان بدانيم.
احمدي‌نژاد افزود: برخي وقت‌ها يک مشکل کوچک در زندگي فردي يک مشکل حياتي است و زندگي آن فرد را بر هم مي‌زند بنابراين وقتي شما مديران وقتي يک گره کوچک را باز مي‌کنيد به دنبال آن 500 گره از زندگي فردي باز مي‌شود؛ الان کساني هستند که با 500 يا 300 هزار تومان زندگي‌شان نجات پيدا مي‌کند.
وي تاکيد کرد: اعتقادات ما با ماديون فرق مي‌کند؛ چرا که بعضي وقت‌ها حل يک مشکل کوچک دعاي آن فرد را به دنبال دارد که موجب مي‌شود مشکل ما هم حل شود.
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با تاکيد بر لزوم قدرشناسي مديران از فرصت خدمتگزاري در نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران گفت: امروز در بهترين مقطع تاريخ بشر، مقطعي که آستانه تحول جهاني و حکومت جهاني و تحقق آرزو و وعده همه انبياي الهي هستيم و در بهترين کشور و بين بهترين ملت و در آن ملت در بين بهترين‌ هايشان امروز فرصت خدمتگزاري پيدا کرده‌ايم که بايد قدر اين را بدانيم.
احمدي‌نژاد ادامه داد: چقدر بزرگان در طول تاريخ منتظر اين فرصت بودند چرا که اين فرصت با هيچ چيزي قابل مقايسه نيست.
وي با بيان اينکه مديران به همان اندازه که به مردم احساس دين مي‌کنند مدير هستند، متذکر شد: اگر از ته دل احساس کرديم که خادم و بدهکار مردم هستيم زندگي‌مان يک رنگ و بو و معناي ديگر پيدا مي‌کند.
رئيس جمهور با اشاره به اينکه چقدر زيباست اگر ديديم مشکل فردي حل نشده، پيگيري کرده و به سرانجام برسانيم، تصريح کرد: در اين بخش يکي دو سال است که کوتاهي کرده‌ام اما حتما اين مسئله را پيگيري مي‌کنم.
احمدي‌نژاد افزود: چقدر زيباست که همه دنبال کار و خدمت باشند و اميدواريم روزي برسد که مشکل مردم را مشکل خودمان بدانيم.
وي با طرح سؤالي مبني بر اينکه چه زماني اتفاق مي‌افتد که مشکل مردم را مشکل خودمان بدانيم، اظهار داشت: اين اتفاق زماني رخ مي‌دهد که عاشق مردم باشيم چرا که بدون عشق به مردم امکان ندارد انسان در خدمت به مردم حرکت کند و عشق به مردم عينيت عشق به خداست.
رئيس جمهور معيار عشق به خدا را عشق به خلق خدا عنوان و خاطرنشان کرد: حلقه اتصال بين خدا و مردم و عشق الهي و عشق به مردم تجلي عشق به حقيقت هستي يعني امام است؛ کسي که عاشق خط امام و ولايت است از يک طرف عاشق خدا و از طرف ديگر عاشق مردم است.
احمدي‌نژاد با اشاره به اينکه در دو دوره دو خاندان بي‎افتخار و ذليل تحت تاثير دشمن و شياطين به بسياري از ضوابط انساني و فرهنگ ما آسيب رساندند، تصريح کرد: وقتي مي‌گوييم انقلاب کرديم، بايد اينها را نيز اصلاح کنيم. يک ملت مومن، الهي و آرماني و پيشگام بايد همديگر را دوست داشته و پشتيبان هم باشند.
وي در همين خصوص ادامه داد: متاسفانه بعضي‌ها بعد از انقلاب هم سعي کردند آن اخلاق فاسد و پوسيده را ترويج دهند و طوري شد که وقتي فردي به يک موقعيتي رسيد، فکر کند موقعيت شخصي است و بايد جيب خود را پر کند و متاسفانه اينها خود را صاحب ملت مي‌دانند و به جاي اينکه جوابگو باشند، سؤال مي‌کنند که اين اخلاق آمريکايي است.
رئيس جمهور گفت: اينها سعي کردند که اين اخلاق را منتشر کنند در حالي که اول انقلاب در همين سپاه يک فضايي حاکم بود که پول مي‌گذاشتند و هر فرد به اندازه نياز خود از آن برمي‌داشت، هرچند نمي‌گويم که اين گونه باشد بايد به همين که مي‌دهند قانع باشند.
احمدي‌نژاد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: امروز چشم دنيا و ملت به شما مديران است و بايستي يک الگو بسازيم.
وي در خصوص مفهوم حکومت و رابطه مردم با حکومت در نظام ولايي نيز خاطرنشان کرد: مفهوم حکومت و رابطه مردم با حکومت با دنياي مادي سرمايه‌داري متفاوت است چرا که اين مردم توقع بالايي از حکومت دارند و کساني که مي‌گويند چرا توقع مردم را بالا مي‌بريد جاهل هستند و نظام ولايي را نمي‌شناسند در حالي که مردم به همان نسبت که آماده فداکاري براي حکومت هستند، به همان نسبت از حکومت توقع دارند و حکومت نيز بايد پاسخگوي مردم باشد.
احمدي‌نژاد بخش پاياني سخنان خود را به بحث الگوي ايراني - اسلامي اختصاص داد و با طرح سؤالي مبني بر اينکه چرا هرچه سرمايه‌گذاري مي‌کنيم به نتيجه مطلوب نمي‌رسيم، گفت: دليل اينکه هرچه سرمايه گذاري مي‌کنيم به نتيجه مطلوب نمي‌رسيم اين است که بايد الگوي خودمان را داشته باشيم که داريم و بايد آن را پردازش کنيم.
رئيس جمهور مجددا مديران استان تهران را مورد خطاب قرار داد و نويد داد: من مطمئن هستم که با همت شما استان تهران الگو خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس