کد خبر 134779
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۲

عضو كميسيون اقتصادي گفت: با توجه به اینکه اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها با نارضایتی اقشار آسیب پذیر همراه بوده پیشنهاد می شود فاز دوم به این زودی ها اجرایی نشود.

به گزارش مشرق،ابراهیم نکو در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو، در ارتباط با نحوه انتخاب اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: شرایط ورد به کمیسیون ها تحت تاثیر تحصیلات و تجربه و سوابق مجلسی نمایندگان است؛ در وهله اول کسانی که کمیسیون اقتصادي را به عنوان گزینه اول خود انتخاب کرده بودند، 23 نفر بودند که با توجه به اینکه اعضای این کمسیون نیز باید 23 نفر باشد همه به عضویت آن درآمدند که نسبت به دوره های گذشته این افراد به نسبت دارای تخصص اقتصادی هستند.
 
وی در خصوص عملکرد کمیسون اقتصادی در دوره قبل مجلس و دوره کنونی گفت: با توجه به شرایط فعلی کشور و بحث دلار و گرانی ها، کمیسیون اقتصادی تصمیم گرفته است به طور جد به این امور بپردازد؛ به طوري كه در نشستی که با وزیر اقتصاد داشتیم، حسینی درخواست كرد که اقدام مشترکی در جهت حل مشکلات کنونی صورت گیرد.
 
نماینده مردم رباط کریم در مجلس در ارتباط با گرانی هاي موجود در کشور و آشفتگی در بازار گفت: نظرهای مختلفی در این زمینه وجود دارد، ولی بنده به نوبه خود اگر گرانی ها و تورم ادامه داشته باشد اقدام مشخصی همچون سوال و در نهایت استیضاح وزیر مربوطه انجام خواهم داد.
 
نکو گفت: آقای احمدی نژاد اخیراً در مصاحبه ای اعلام کرده كه ما از رتبه 17 اقتصادی به رتبه 15 خواهیم رسید، البته بنده نمی دانم که ایشان با چه معیار و شاخصه هایي اين موضوع را مطرح می کند، ولی قاعدتاً یکی از شاخصه های پیشرفت اقتصادی کشور باید رضایت مندی مردم از وضعیت موجود باشد؛ اين در حالي است كه فشار گرانی ها کمر مردم را کمانی کرده که امیدواریم نشکند.
 
وي با بيان اينكه  واکنش مثبت و رضایت خاطر مردم نشانه رشد و توسعه است، افزود: البته فکر می کنم چنین اتفاقی تا کنون نیافته است؛ اگر چه در بسیاری از زمینه ها رشد داشته ایم، ولی به صراحت می گویم كه وضعیت کارخانه ها مطلوب نیست، در برخی از کارخانه ها تعدیل نیرو داریم و برخی دیگر از کارخانه‌داران از وضع موجود نارضایتی دارند و از موانع بسیار پیچیده در این راه گله مندند که امیدواریم به تعطیلی و تعدیل نیرو ی دوباره ختم نشود.
 
نماینده مردم رباط کریم در مجلس در ارتباط با هدفمندی یارانه گفت: باید بپذیریم كه اين طرح یک طرحی است که باید اجرا می شد و نباید دولتمردان قبلی نیز در این زمینه کوتاهی می کردند؛ بايد اين طرح با سياست، از مجلس چهارم یا پنجم اجرا می شد؛ در مرحله اول احساس می شود که مردم و مخصوصاً قشر آسیب پذیر، بازنشستگان، معلمان و کارگران تحت فشار هستند و رنج های بسیاری متحمل شده اند؛ به اين ترتيب نباید فکر کنیم که وجود نقدینگی در بازار و در دست افراد بیانگر رشد اقتصادی یا مرفه بودن افراد است.
 
نكو افزود: وجود نقدینگی و همزمان بودن آن با کمبود تولید می تواند بحران درست کند و تورم افسارگسیخته در پی داشته باشد؛ در فاز اول باید سنجیده تر عمل می شد، به همین دلیل پیشنهاد می کنم فاز دوم هدفمندی یارانه ها را به این زودی اجرا نکنند؛ چرا که قطعاً نارضایتی قشر آسیب پذیر را در پی خواهد داشت و سفره های قشر کارگر را خالی تر خواهد کرد؛ اگر چه  دولت فشار می آورد که مجلس این اجازه اجراي فاز دوم را بدهد، اما مجلس تا کنون موافقت خود را اعلام نکرده است و نباید هم موافقت کند.
 
وي در ارتباط با افزایش تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما باید واقع بینانه به قضیه تحریم نگاه کنیم؛ چرا که وجود دارد و تاثیرگذار است، ولی می توانیم با درایت در مقابل تحریم ها مقابله کنیم و برای مدت زمان طولانی وضعیت فعلی را حفط کنیم و تحریم ها را بشکنیم؛ ما باید از موجودی ها استفاده بهینه داشته باشیم و همانند زمان جنگ با یک همت همه جانبه با آن مقابله کنیم؛ چرا که شرایط ایران با بسیاری از کشورها متفاوت است، ما منابع عظیمی داریم و می توانیم این منابع را در جهت تقویت اقتصاد به کار بگیریم و آن امکان پذیر نیست مگر اینکه اختلافات گروهی و سیاسی خود را در این راستا دخالت ندهیم.
 
نماینده مردم رباط کریم در مجلس گفت ما نباید از تحریم ها استقبال کنیم، ولی در شرایط حساس می توانیم آن را به فرصت تبدیل کرده و از آن در جهت پیشرفت کشور استفاده نماييم.
 
نکو در ارتباط با برابر نبودن نسبت تورم و افزایش حقوق ها در ایران گفت: زمانی که در جامعه پول زیاد باشد و تولید جوابگوی نقدینگی نباشد، به این معنی که عرضه جوابگوی تقاضا نباشد، تورم و افزایش قیمت ها را شاهد خواهيم بود؛ اگر نقدینگی در بازار زیاد باشد و ما حتی حقوق را 50 درصد بالا ببریم، وقتی نتوانیم جلوی تورم را بگیریم، این افزایش حقوق جوابگو نخواهد بود.
 
وي گفت: بنده به هیچ وجه با افزایش حقوق ها موافق نیستم و معتقدم که حقوق ها باید ثابت بماند و در مقابل روز به روز قیمت کالاها را پایین بیاوریم؛ افزایش حقوق اگر بتواند جوابگوی مطالبات مردم باشد، باید صورت بگیرد، اما اگر تورم در حال افزایش باشد این افزایش حقوق ها تاثیری نخواهد داشت.
 
نماینده مردم رباط کریم در مجلس در ارتباط با حقوق و میزان مخارج نمایندگان گفت: رئیس جمهور در جلسه ای عنوان کردند که به هر نماینده 450 میلیون تومان اختصاص داده می شود که اصلاً چنین چیزی وجود ندارد؛ بنا بود رئیس مجلس دستوری بدهد تا دفاتری که در اختیار نمایندگان قرار مي گیرد، تغییر کند؛ چرا که در حال حاضر در هر دفتر حدود چهار نماينده حضور دارد که این در شان نمایندگان و موکلین آنها نيست، بنابراين قرار شد که ساختمانی ساخته شود و به هر نماینده دفتری اختصاص يابد.
 
نكو افزود: محاسبه دولت این گونه بوده است که این دفتر برای هر نماینده 200 میلیون تومان هزینه دارد و از سویی دیگر اگر یک نماینده بخواهد در اطراف مجلس یک خانه 150 متری اجاره کند حداقل باید 150میلیون تومان رهن دهد که در مجموع حدود 400 میلیون تومان خواهد شد که البته چنین چیزی نبوده است؛ چرا که در نهایت نمایندگان مجلس در پایان دوره آن دفاتر را ترک می کنند و مبلغی هم که به عنوان ودیعه مسکن دریافت می کنند، به مجلس باز گردانده می شود.
 
وي گفت: لازم به ذکر است من و بسیاری دیگر از نمایندگان مبلغ 100 میلیون تومان برای رهن منزل مسکونی را دریافت نكرديم، اما مجلس باید این مبلغ را در اختیار نماینده شهرهای دور همانند سیستان و بلوچستان قرار دهد؛ چرا که این نمایندگان از شهرهای خود ارباب و رجوع دارند که گاه انتظار دارند شب را نیز در همان جا سپری کنند.
 
نماینده مردم رباط کریم در مجلس در ارتباط با کمیته هایی که در کمیسیون اقتصادی تشکیل شده است، گفت: در این دوره تصمیم گرفتیم که هفت کمیته در کمیسیون اقتصادی تشکیل دهيم که در نهایت در قالب سه کمیته مطرح شد؛ طرح ها و لوایحی که به مجلس آورده می شود در کمیته مربوطه به طور تخصصی مورد بحث قرار مي گيرد و در نهایت در مجلس به رای گذاشته می شود.
 
نكو در ازتباط با تشکیل فراکسیون حمایت از تولید ملی گفت: فراکسیون تولید ملی و جهاد اقتصادی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری تشکیل شده است و ما قصد داریم وقت بیشتری به این امر اختصاص دهیم تا بتوانیم برای طرح های خاصی که تاثیرگذارتر هستند، فعالیت بیشتری انجام دهیم.
 
وي در پایان گفت: سال جاری سال سرنوشت سازی است؛ چرا که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه تولید ملی و از سویی دیگر وجود تحریم ها، ما باید برای مقابله با تحریم ها به تولید ملی توجه ویژه ای داشته باشیم؛ چرا که با رونق تولید، اشتغال و رشد اقتصادی نیز رونق می گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس