کد خبر 13406
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۸

بنده حداکثر چهارده سکه را براى قرائت خطبه‌ى عقد تعيين کرده‌ام؛ اگر يک عدد سکه هم اضافه کنند، خطبه عقد را نمى‌خوانم. مگر صدوپنجاه عدد سکه شوخى است؟! اصلاً نبايد اسمش را آورد.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از برنا، آنچه در ادامه مي خوانيد سخنان رهبر فرزانه انقلاب درباره تعيين مهريه است.
سرمايه گذاري مشترک
در ازدواج، اصل قضيه يک امر انسانى است؛ نه يک امر مادّى. اسلام مهريه را قرار داده است؛ اما مهريه اين را به‌صورت يک معامله دادوستدى نمى‌کند. اين‌جا دادوستدى نيست؛ بلکه طرفين در يک جاى مشترک سرمايه‌گذارى مى‌کنند. اين‌طور نيست که شما مثل خريد و فروش، يک چيز بدهيد و يک چيز بگيريد. نه، اين‌جا چيزى دادن و چيزى گرفتن نيست؛ بلکه هر دو نفر موجودى خودشان را در صندوق و کاسه‌ مشترکى مى‌گذارند و هر دو از آن استفاده مى‌کنند. در ازدواج، قضيه اين است (1).
مهريه هاي سنگين
نقش مادّيات در اين‌جا بايد خيلى ضعيف باشد. ما که مى‌گوييم مهريه‌ها را سنگين نکنند، از اين بابت است. اگر ما گفته‌ايم که مهريه بيش از فلان مقدار نباشد، معنايش اين نيست که اگر بيش از فلان مقدار بود، عقد باطل يا حرام است؛ نه، جايز هم هست، اما کار غلط است (2).
توهين به انسانيت
بعضي ها چند ميليون تومان مهريه مى‌گذارند؛ يعنى ازدواج را که يک امر انسانى است، به يک دادوستد و به يک کار بازارى و معامله‌گرى تبديل مى‌کنند. اين، تحقير و توهين به نقش و شأن انسانيت در ازدواج است. اين، کار غلطى است (3).
مگر صدوپنجاه عدد سکه شوخى است؟!
در طرح احکام شرعى در برنامه پيش از ظهر، بايد سفارش کنيد که مسايلى گفته بشود که در حواشى آن، برداشت نادرستى صورت نگيرد.
مثلاً گروه نظارت ما گزارشى به من دادند که در يکى از همين برنامه‌ها، موقع طرح يک مساله‌ شرعى در خصوص اختلاف زن و مرد در زمينه‌ى مهريه، از تعداد زياد سکه‌ها مثال زده شده بود؛ مثلاً اگر زن گفت مهريه‌ى من صدوپنجاه سکه‌ى بهار آزادى است، اما مرد گفت نخير، صد سکه بهار آزادى است، در اين‌جا چه بايد کرد! اصلاً چرا شما اسم مهريه را با صدوپنجاه سکه مى‌آوريد؟!
بنده حداکثر چهارده سکه را براى قرائت خطبه‌ى عقد تعيين کرده‌ام؛ اگر يک عدد سکه هم اضافه کنند، خطبه‌ عقد را نمى‌خوانم. مگر صدوپنجاه عدد سکه شوخى است؟! اصلاً نبايد اسمش را آورد. مثلاً بايد گفت اگر زن ادعاى ده سکه داشت، ولى مرد گفت نخير، نُه سکه است، چه کار بايد کنيم. يا فرضاً شنيده بشود که برخى از تعبيرات نادرست را در طرح مساله بين زن و شوهر به کار برده‌اند؛ مثلاً گفته بشود که زن اسير مرد است! زن اسارتى ندارد؛ انسان آزاد است. اين‌گونه تعبيرات با اين‌که تعبيرات حساب‌شده‌يى هم نيست، اما حالا به زبان آمده است. در هنگامى که مى‌خواهند اين‌گونه برنامه‌ها را پخش کنند، بايد اين دقت را بکنند و اين موارد را اصلاح کنند (4).
ازدواج ساده حضرت زهرا(س)
اين دختر مثل يک فرشته‌ نجات براى پيغمبر؛ مثل مادرى براى پدر خود؛ مثل پرستار بزرگى براى آن انسان بزرگ، مشکلات را تحمل کرد. غمگسار پيغمبر شد، بارها را بر دوش گرفت، عبادت خدا را کرد، ايمان خود را تقويت کرد، خودسازى کرد و راه معرفت و نور الهى را به قلب خود باز کرد. اينهاست آن ويژگي هايى که آدمى را به کمال مى‌رساند. بعد هم در دوران پس از هجرت، در آغاز سنين تکليف، وقتى فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها، با على‌بن‌ابيطالب عليه‌الصّلاةوالسّلام، ازدواج مى‌کند، آن مهريه و آن جهيزيه‌ اوست؛ که همه شايد مى‌دانيد که با چه سادگى و وضع فقيرانه‌اى، دختر اول شخص دنياى اسلام، ازدواج خود را برگزار مى‌کند (5).
پي نوشت:
1- بيانات در مراسم اجراى خطبه‌ى عقد ازدواج 20/04/1370
2- بيانات در مراسم اجراى خطبه‌ى عقد ازدواج 20/04/1370
3- بيانات در مراسم اجراى خطبه‌ى عقد ازدواج 20/04/1370
4- بيانات در ديدار با اعضاى «گروه ويژه» و «گروه معارف اسلامى» صداى جمهورى اسلامى ايران 13/12/1370
5- بيانات در ديدار گروهى از زنان، به مناسبت فرخنده ميلاد حضرت زهرا(س) و «روز زن» 25/09/1371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس