به گزارش مشرق، محسن علیزاده در تشریح نشست ۴ساعته کمیته بازار سرمایه مجلس شورای اسلامی با جمعی از فعالان بازار، گفت: ما بهدنبال این هستیم که نظرات و پیشنهادات فعالان بازار سرمایه درباره بهبود شرایط بازار را دریافت کنیم، همچنین مواد ۱۰گانهای که باید توسط دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اعمال میشد، تاکنون به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نرسیده است.
نماینده مردم سپیدان و بیضاء در مجلس شورای اسلامی درباره دغدغه فعالان بازار سرمایه مبنی بر ضرورت حذف قیمتگذاری دستوری و دامنه نوسان توضیح داد: ما درباره حذف قیمتگذاری دستوری قانون داریم و بارها بر حذف قیمتگذاری دستوری در خصوص کالاهایی که در بورس عرضه میشوند به دولت تأکید کردیم، دولت نیز در بخشهایی به تحقق این مهم کمک کرده است، اما در برخی بخشهای دیگر متأسفانه این امر اجرایی نشده است.
بیشتر بخوانید:
وزارت نیرو مکلف به تعیین قیمت برق با توجه به سازوکار بازار بورس شد
علیزاده با تأکید به اینکه باید تمامی کالاهایی که در بورس عرضه میشوند از پروسه قیمتگذاری دستوری خارج شوند، ادامه داد: همچنین از تکالیف غیرقانونی که برای شرکتهای بورسی مشخص میشود باید اجتناب شود.
رئیس کمیته بازار سرمایه با بیان "در نشست امروز پیشنهاداتی درباره حجم مبنا و دامنه نوسان مطرح شد"، تصریح کرد: شورایعالی بورس اختیار استفاده از این ابزار در زمان مناسب را به هیئت مدیره بورس داد، از هیئت مدیره بورس انتظار میرود که یک بار برای همیشه جرئت و جسارت لازم را بهخرج دهد و دامنه نوسان را حذف کند تا بازار سرمایه ایران نیز مانند بازار سرمایه در سایر کشورها عمل کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تصریح به اینکه فرمول محاسبه شاخص کل بازار سرمایه باید اصلاح شود یا شاخص کل حذف شود و شاخص وزنی معیار سنجش بازار سرمایه شود تأکید کرد: ازآنجا که تعیین موضوعات مذکور در اختیار سازمان بورس است ما نیز باید این موضوعات را از سازمان بورس پیگیری کنیم تا این امور محقق شود.
بیشتر بخوانید:
پیشنهاداتی برای اصلاح قانون بورس
وی تعارض منافع در تمامی ارکان از جمله شورایعالی بورس و هیئت مدیره بورس را یکی از مشکلات بازار سرمایه برشمرد و اضافه کرد: تعارض منافع آفت اساسی در بازار سرمایه و یکی از نگرانیهای جدی فعالان بازار سرمایه است، زیرا با تعارض منافع فرصتی برای عدهای خاص ایجاد میشود و رانت اطلاعاتی شکل خواهد گرفت که سایر افراد از این دادهها بیخبر هستند، باید به تعارض منافع در تمامی سطوح خاتمه داد و ما از شورایعالی بورس و هیئت مدیره بورس میخواهیم این موضوع را سریعتر بررسی کنند، مکاتباتی در این خصوص انجام دادند که پاسخهای ارائهشده قانعکننده نبود بنابراین مجدداً این موضوع را پیگیری خواهم کرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: باید نهادی که ویژگیهای مورد نظر را دارد مجوزهای مربوط به آموزش در بازار سرمایه را صادر کند و همچنین نظارتهای پسینی را نیز انجام دهد، البته باید به این نکته دقت شود که در صدور مجوزها نباید سختگیری شود، ما نیز بهدنبال این هستیم که فرآیند صدور مجوزها در همه موارد تسهیل و کوتاه شود.
علیزاده به خانه ملت گفت: برخی آموزشهای موجود در حوزه بازار سرمایه اغواگری است و بهزعم فعالان بازار اقتصادی رؤیافروشی است، این افراد موجب ضرر و زیان مردم و سهامداران میشوند و در هیچ جلسهای حضور ندارند و پاسخگو نیز نیستند و تنها در فضای مجازی فعالیت میکنند. سازمان بورس باید به این موضوع رسیدگی و از فعالیت این افراد جلوگیری کند، باید فضای امنی ایجاد شود که مردم بتوانند از خدمات افراد دارای مجوز رسمی استفاده کنند. ما نیز این موضوع را در شورایعالی بورس دنبال میکنیم، امیدوارم دولت راهکارها و پیشنهاداتی را که پیش از این ارائه داده است عملیاتی کند تا از این طریق و همچنین با اجرای مصوبات خوب شورایعالی هماهنگی سران قوا، مجدداً اعتماد به این بازار بازگردد.