عکس/ اردوی جهادی در روستای محروم

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: ذیل طرح بسیج سازندگی، می‌شود به تصویب قانون شهدای جهادگر اقدام کرد. منتها باید بار مالی آن تأمین شود؛ یعنی دولت باید همراه باشد.

به گزارش مشرق، بیش از یک سال از آغاز بررسی طرح «تشکیل سازمان بسیج سازندگی» در کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی می‌گذرد. طرحی که به دنبال تعریف ساز و کارهای واحد برای ساماندهی اردوهای جهادی و جلب حمایت‌های قانونی دیگر دستگاه‌های اجرایی از این اردوها و فعالیت‌هاست. با توجه به طولانی شدن فرایند بررسی این طرح، اخیراً جمعی از مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت سوژه‌ای در سامانه «فارس من»، خواستار تعیین تکلیف سریع‌تر این طرح و به طور خاص، تعیین تکلیف بخشی از آن شده‌اند که جان‌باختگان اردوهای جهادی را «شهید» محسوب می‌کند.

این مخاطبان در درخواست ثبت شده ـ که تاکنون بیش از ۱۴ هزار و ۷۴۵ امضا داشته است ـ نوشته‌اند: «حدود یک سال است که این طرح در مجلس مطرح شده و حدود چهار ماه است که در کمیسیون امنیت ملی مسکوت مانده است. درخواست تسریع در برگزاری آخرین جلسه کمیسیون برای اضافه شدن تبصره شهدا را داریم تا هر چه سریع‌تر در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شود». 

این در حالی است که از بدو تأسیس سازمان بسیج سازندگی در زیرمجموعه سازمان بسیج مستضعفین و فعالیت گروه‌های جهادی برای خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی از مناطق مختلف کشور، تاکنون ۴۷ نفر از فعالان این گروه‌ها در جریان خدمت‌رسانی به مناطق محروم و کمتر برخوردار، با حوادث گوناگون جان خود را از دست داده‌اند. پیش از این گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس در گزارشی به معرفی برخی از این شهدای جهادگر با عنوان «جهادگرانی که شهید شدند، اما شهید نیستند» پرداخته است.

هنوز قانونی برای شهدای جهادگر تصویب نشده است

این موضوع را از سیدامیرحسین قاضی‌زاده رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران پیگیری کردیم. وی گفت: برای اینکه کسی را شهید اعلام کنیم، باید مطابق قانون این کار را انجام دهیم.در مواردی که قانون وجود ندارد، فعلاً کاری از ما برنمی‌آید.

قاضی‌زاده بیان داشت: هنوز قانونی برای شهدای جهادگر تصویب نشده است و اکنون مشکلات عدیده‌ای از این دست داریم. آن‌ها چون مسأله قانونی دارند به ما مراجعه می‌کنند. به طور مثال درباره شهدای سلامت این قانون ایجاد شد، ما هم مطابق آن قانون داریم عمل می‌کنیم.

تصویب طرح شهدای جهادگر در مجلس، نیازمند حمایت دولت است

وی افزود: قانون شدن این لایحه، بار مالی دارد. دولت باید لایحه را به مجلس ببرد و تبدیل به قانون کند. آن وقت می‌شود اعمال کرد. البته ذیل طرح بسیج سازندگی، می‌شود به تصویب قانون شهدای جهادگر اقدام کرد. منتها باید بار مالی آن تأمین شود؛ یعنی دولت باید همراه باشد. چرا که اگر دولت همراه نباشد و بار مالی تأمین نشود، شورای نگهبان آن را رد می‌کند. 

در صورت تصویب دولت، جانباختگان در اردوهای جهادی شهید محسوب می‌شوند

پیش از این نظر مهدی ایزدی، معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران را جویا شده بودیم. وی با اشاره به اینکه آیین‌نامه تعیین و احراز مصادیق عملی شهید، یک بار در سال ۱۳۸۲ و یک بار هم در اردیبهشت سال ۱۳۹۶ توسط هیأت وزیران به تصویب رسیده است، ابراز داشت: اصل احراز شهادت و ایثارگری مربوط به جهاد و مقابله با دشمنان و اشرار و گروه‌های ضدانقلاب است و در زمینه شهید تلقی شدن سایر افرادی که در حوادث مختلف جان خود را از دست می‌دهند، احراز اولیه توسط یگان یا دستگاه مربوطه و برابر آیین‌نامه تعیین مصادیق شهید و در حکم شهید انجام و در مرحله دوم احراز شهادت بر عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است. بنابراین در واقع مرحله اول این مسؤولیت مربوط به سازمانی است که قرار است نیروی زیرمجموعه آن به عنوان شهید تلقی شوند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • NL ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
    1 0
    لطفا در دلمون برای ظهور امام زمان ع دعا کنیم. اللهم العجل لولیک الفرج
  • NL ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
    1 0
    خدایا درود فرست بر محمّد و اهل‌بیتش و درود فرست بر بتول پاک، صدّیقه، معصومه، پرهیزکار، پاکیزه، خشنود از حق، خدا خشنود از او، پاک تربیت، رشیده، مظلومه، پس‌راندۀ دشمن، غصب شده حق، منع شده از ارث، پهلو شکسته، ستم شده بر شوهرش، کشته شده فرزندش، فاطمه دختر رسولت و پاره تنش
  • IR ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
    0 0
    ایثارگری و جانبازی واژه‌ای‌ است بسیار مقدس و بامعنا و فراتر از عدد و رقم و درصد است کسی که برای دفاع از تهاجم و تجاوز دشمن از مملکت خود دفاع و عارضه ای را بدست آورده است جانباز است. اینکه43سال بگویند اگر کسی 25درصد به بالا باشد جانباز بحساب می آید و خودش و همسر و خانواده اش میتوانند از تسهیلات استفاده کنند و بقیه زیر 25 نه که الان هم همینگونه است جانباز به حساب نمی‌آید و خود و فرزندانش از این تسهیلات برخوردار نمی‌شوند به تعبیری شخصیت و ایثار و ازخودگشتگی و رشادت و مجاهدت و غیرت و حماسه آفرینی دفاع از سرزمین را به عدد و رقم تقلیل می‌دهدو اصلا خوب نیست. پس اصلا نباید مسیولان و مدیران مملکت کیفیت را فدای کمیت کنند! اینکه بگوییم افرادی که فقط 25 درصد به بالا هستند بهمراه خانواده هایشان از همه تسهیلات کار، اشتغال، تحصیل رایگان در دانشگاهها و....باشند و حتی این تابلوی تسهیلات در ورود به دانشگاههای آزاد و پیام نور و علمی کاربردی را هم در سطح شهرها با عنوان تسهیلات به جانبازان و خانواد های فقط 25درصد به بالا بچسبانیم و سوهان روح جانبازان و خانواده های زیر 25درصد بشویم اصلا درست نیست و بنیاد شهید بخشنامه به دانشگاهها کند که دیگر در سطح شهر نچسبانند.. آیا فکر نمی‌کنید چنین رویه‌ای به جای رویش، ریزش ایجاد خواهد کرد؟ جانباز زیر25 جانباز علنا به حساب نمی‌آیند جامعه در قبال چنین عبارت‌هایی چه واکنشی خواهد داشت؟ بنابراین مراقب باشید قشر ایثار‌گر و جانباز جامعه را با هر عدد و رقمی که در دفاع از مملکت‌شان حضور داشته‌اند سرخورده نکنید و مهم‌تر اینکه خانواده‌ ایثارگران را دچار سوء ظن و مهم‌تر این‌که دچار کمیت‌سازی نکنید کسی که حتی یک‌روز و یک درصد عارضه هم برای دفاع از ناموس و وطنش در مقابل دشمن ایستاده است از احترام ویژه‌ای در نزد جامعه برخوردار می‌شود و جانباز محسوب میگردد و وظیفه دولت و بنیاد شهید است که تسهیلات ارایه دهد. چرا با عدد و رقم سازی نفس حضور در جبهه جنگ و همین‌طور مقاومت در برابر ظالم را از قلب به محاسبات ذهنی می‌بَرید؟ بنابراین هر کسی که عنوان جانبازی را یدک می‌کشد باید جانباز به حساب بیاورید و با تبصره‌بافی و ماده و بند‌سازی و همچنین با عدد و رقم سازی جایگاه این قشر را در نزد جامعه مخدوش نکنید! برای امنیت‌بخشی به شغل و معاش فرزندان ایثارگران و همین‌طور جوانان مملکت ب

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس