مشرق- فردا شانزدهم آبان، سالگرد صدور حکم ابقاي سيد عزت الله ضرغامي بر رياست سازمان صدا وسيما ست. رهبر فرزانه انقلاب با تمام دقت و ظرافت، بار سنگيني را بر دوش وي گذاشتند که دقيقا يک سال براي اجراي آن فرامين فرصت داشت. حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در حکم خود با صراحت مرقوم داشتند که:
سفارش اساسي اينجانب نزديک کردن و رساندن اين رسانهي فرهنگساز، به طراز رسانهئي است که دين وَ اخلاق وَ اميد وَ آگاهي، بارزترين نمود آن باشد و رفتار اجتماعي مخاطبان و نيز نهاد حساس و مهمي چون خانواده بر اساس آن شکل گيرد و هنر و شيوههاي گوناگون حرفه ئي و آزموده شده يا نوپديد، يکسره در خدمت رشد اين شاخصها در آيد. از تجربههاي موفق يا ناموفقِ دورهي پنجسالهي بايد براي رساندن اين رسانه به اين کيفيت برتر سود ببريد و با زمانبندي برنامهها و تعيين شاخصهاي قابل اندازهگيري، حرکت مجموعه را تکميل يا تصحيح نمائيد. انتظار دارد نشانههاي اين تحول در اولين سال مسئوليت جنابعالي مشاهده شود.
و حالا فرصت خوبي است تا پس از گذشت يک سال، همه ما به عنوان يک مخاطب که چشم و گوشمان را بر امواج ماهواره اي بسته ايم و انتظار داريم که تلويزيون و راديوي جمهوري اسلامي ايران برنامه هاي متوسط رو به بالايي را برايمان توليد و پخش کند، به قضاوت بنشينيم و نظر بدهيم.
وحيد جليلي به عنوان يک کارشناس رسانه اي معتقد است: اولاحکم با تاخير بيش از 5 ماهه صادر شد، ثانيا اشاره به برنامه ريزي يکساله شد. اين براي اولين بار درباره رييس سازمان صدا و سيما اتفاق افتاد . اين يعني آقاي ضرغامي بايد نسبت به عملکردش بيشتر پاسخگو باشد. بايد مطالبه کرد و از رئيس صدا و سيما پرسيد در مورد دستوراتي که رهبري به شما داده است چه کار کردي؟ تا مطالبه مردمي به وجود نيايد، اين حرفها هم در بوروکراسي حضرات گم ميشود.
اين در حالي است که احسان محمد حسني نيز که از کارشناسان رسانه اي و از مديران فرهنگي است اعتقاد دارد: حکايت صدا و سيماي ما به سيرک بزرگي مي ماند که ميزبانان و دست اندرکاران آن، با هياهو و چاک دادن حنجره خود، مردم را به تماشاي يک نمايش اعجاب انگيز و جذاب دعوت مي کنند! برگزار کنندگان اين سيرک عظيم، از قبل براي برپا داشتن اسکلت اين خيمه و فراهم آوردن و مهيا کردن ملزومات آن، زحمات و رنج هاي زيادي برخود روا داشته اند.
… حالا همه آمده اند؛ هفتاد ميليون تماشاگر تشنه و خسته، خود را رسانده اند تا دمي و لحظه اي با تماشاي اين سيرک هيجان انگيز، آرام بگيرند و مشکلات خود را ولو براي دقايقي از ياد ببرند. همه ساکت و منتظرند و چشم دوخته اند تا پرده ها کنار رود و از پس آن …
باور کردني نيست! اين همه سرو صدا فقط براي همين؟! به راحتي مي توان چهره ها افسرده، درمانده و معترض تماشاگران را از آنچه ديده اند پيش بيني کرد؛ بله! به جاي شير وحشي، يوز پلنگ خوش تن و بدن آفريقايي، فيل عظيم الجسه هندي و… اکنون يک “بُزِ” پيرِ چاق و چله و يک قورباغه سبز بدترکيب به روي صحنه آمده اند و ورجه وورجه مي کنند!!
وحيد جليلي اما در جاي ديگري نيز گفته است: اگر يکي از بچه حزباللهيها اين امکان را پيدا ميکرد که برود و يک شبکه ماهوارهاي بزند که به جاي برنامههاي زرد صدا و سيماي فعلي يک برنامهاي در حد راز مي ساخت، آن وقت فکر ميکنيد بچه حزباللهي ما مينشست برنامه صدا و سيماي آقاي ضرغامي را نگاه کند؟ چون بعضيها ميگويند آقاي ضرغامي يک چيزهائي را سانسور کرده، بنابراين ملت به تلويزيونهاي بيگانه رغبت پيدا کردهاند. من ميگويم آن بخشي که صدا و سيماي ما از حزباللهيها و معارف انقلاب سانسور کرده، اگر ما قدرت اين را پيدا کنيم و يک شبکه بزنيم و همانها را پخش کنيم، صدا و سيما ديگر هيچ جذابيتي ندارد! يعني اگر ما به ماهواره برسيم، آن موقع معلوم خواهد شد که صدا و سيما در مورد بچه حزبللهيها چقدر سانسور کرده است.
اين البته حرف دل بسياري از دلسوزان فرهنگ انقلاب است که گه گاه در فرصت هاي مختلف به آن اشاره مي کنند. با اين همه فردا مهلت ارائه شده به رياست سازمان صدا و سيما براي رسيدن به جايگاهي که «آقا» از اين رسانه انتظار دارند به پايان مي رسد. و آنچه واضح و مبرهن است اين که هيچ کار فرهنگي يک شبه به نتيجه نمي رسد. آقاي ضرغامي بايد فردا از طريق رسانه فراگير و ملي تحت مديريتش گزارشي از اقدامات يک ساله اش براي تحقق فرامين مقام معظم رهبري را ارائه کند. اين کمترين انتظار مردم از اوست.
ما به عنوان يک مخاطب که چشم و گوشمان را بر امواج ماهواره اي بسته ايم و انتظار داريم که تلويزيون و راديوي جمهوري اسلامي ايران برنامه هاي متوسط رو به بالايي را برايمان توليد و پخش کند، بايد به قضاوت بنشينيم.