روزنامه "الحریة و العدالة" در ضمیمه شماره 206 خود "بازگرداندن روابط طبیعی با ایران بر اساس منافع مشترک میان دو کشور و توسعه زمینه‌های هماهنگی سیاسی و همکاری‌های اقتصادی به منظور ایجاد توزان راهبردی در منطقه" را از جمله برناه‌های مرسی برای ریاست جمهوری اعلام کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مصاحبه تفصیلی این خبرگزاری با "محمد مرسی" نامزد اسلام‌گرای انتخابات ریاست جمهوری مصر تنها چند ساعت پیش از اعلام پیروزی‌اش در انتخابات بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های مختلف منطقه و جهان داشته است.

تاکید مرسی بر تجدید روابط با ایران که از سال 1358 شمسی تاکنون بدلیل همکاری‌های قاهره با رژیم صهیونیستی قطع و در پایین‌ترین سطح ممکن بود، لرزه بر اندام بسیاری از رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی و دشمنان مقاومت در منطقه انداخت به همین دلیل تلاش کردند تا اصل این مصاحبه را زیر سوال ببرند اما فایل صوتی که خبرگزاری فارس بر روی خروجی خود قرار داد، جای هیچ تردیدی باقی نگذاشت ضمن اینکه اسم و هویت خبرنگاری که با رئیس‌جمهور منتخب مصر مصاحبه کرده است، کاملاً شفاف در فایل صوتی ذکر شده و هر کس می‌تواند با جستجوی نام این خبرنگار در اینترنت هویت آن را ببیند.

دلیل اصلی این رسانه‌های وابسته برای موضع‌گیری علیه این مصاحبه کاملا روشن است و آن چیزی جز تاکید مرسی بر برقراری روابط حسنه با ایران نیست. اما جالب اینجاست که مرسی این امر را حتی در برنامه‌های اعلامی خود پیش از برگزاری انتخابات بارها در رسانه‌های مصری ذکر کرده بود که نمونه‌ای از آن عبارت است از:

روزنامه "الحریة و العدالة" در شماره 206 خود به تاریخ 20 می 2012 مصادف با 29 جمادی الثانی 1433 برنامه‌های اعلامی "محمد مرسی" را که در آن زمان نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر بود، منتشر کرد.

این روزنامه حامی جماعت اخوان المسلمون مصر و شخص مرسی در دوره انتخابات بوده است. در بخش برنامه‌ اعلامی رئیس جمهور کنونی مصر تحت بند «گرایش‌های اسلامی» به تاکید او بر ضرورت ازسرگیری روابط استراتژیک ایران – مصر تاکید شده است که در پی تصویری از روزنامه و متن ترجمه شده آن به فارسی ذکر می‌شود.

1- تلاش برای احیای نقش سازمان کنفرانس اسلامی در قضایای جهان اسلامی در عرصه بین‌المللی و هماهنگی با دولت‌های اسلامی دارای بار سیاسی و اقتصادی در رهبری فعالیت‌های این سازمان به شکل فعال تا موضع دولت‌های اسلامی یک وزنه حقیقی در عرصه بین‌المللی باشد.

2- ارتباط با ملت‌های اسلامی از طریق سازوکارهای اطلاع‌رسانی و دیپلماتیک برای حمایت از روابط میان کشورهای اسلامی در سطوح پایه‌ای و فعالسازی روابط گردشگری.

3- توسعه روابط مصری – ترکی بر سطوح مختلف رسمی، غیررسمی و مردمی و بازکردن افق‌های همکاری میان دو کشور در زمینه همکاری در سیاست خارجه و هماهنگی امنیتی و نظامی و توسعه روابط بازرگانی و همکاری در زمینه‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی.

4- بازگردادن روابط طبیعی با ایران بر اساس منافع مشترک میان دو کشور و توسعه زمینه‌های هماهنگی سیاسی و همکاری‌های اقتصادی به منظور ایجاد توزان راهبردی در منطقه.

5- توسعه روابط مصری – مالزیایی برای استفاده از از تجربه نهضت مالزی در زمینه‌های مختلف و بهره‌برداری از مواضع سیاسی مشترک و فعالسازی یادداشت‌های تفاهم فیمابین و ...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس