به گزارش مشرق،جمیل علیزاده شایق در گفتگو با مهر درخصوص قیمت برنج در بازار اظهار داشت: درحال حاضر قیمت برنج در بازراهای شهرهای شمالی کشور نسبت به هفته گذشته ثابت مانده است بطوریکه هرکیلوگرم برنج طارم درجه یک با حداقل خرده و بدون ناخالصی در بازارهای شمال همچنان با قیمتی در حدود 3500 تا 3700 تومان عرضه می شود.
قیمت برنج در پایتخت
وی افزود: متاسفانه وقتی این نوع برنج به پایتخت می رسد و کیفیت آن توسط برخی افراد پائین می آید (افزودن ناخالصی به برنج) بین 4800 تا 5500 تومان به فروش می رسد.
شایق به افزایش قیمت مرغ و گوشت در بازار اشاره کرد و افزود: البته افزایش قیمت مرغ و گوشت در بازار تاثیرزیادی در افزایش قیمت برنج دارد، چون فروشنده وقتی می بیند قیمت گوشت و مرغ در بازار افزایش پیدا کرده است، بر روی قیمت برنج هم می کشد درحالی که اتفاق خاصی مثل کمبود نهاده ها برای برنج نیفتاده است!
وی درخصوص راهکار مقابله با گرانفروشی برنج در بازار گفت: باید سازمانهای نظارتی مثل سازمان بازرسی و نظارت بر قیمت و سازمان تعزیرات، نظارت بیشتری بر روی قیمت برنج داشته باشند تا به مصرف کننده فشار نیاید.
کاهش 10 درصدی قیمت برنج
دبیرانجمن برنج ایران با بیان اینکه اواخرماه جاری برنج تازه به بازار می آید، از کاهش حداقل 10 درصدی قیمت برنج در پایان تیرماه خبر داد.
وی در ادامه درخصوص عرضه برنج 700 تومانی خارجی توسط وزارت صنعت در بازار گفت: درواقع وزارت صنعت با حداقل سودی که می تواند، برنج وارداتی را به مردم عرضه می کند.
شایق درخصوص برآورد قیمتی که وزارت صنعت برای خرید این برنجها هزینه کرده است، گفت: قیمت برنجهای خارجی که در دو تا سه سال گذشته توسط وزارت صنعت خریداری شده است، در حدود کیلویی 400 تا 500 تومان برآورد میشود؛ بنابراین نباید منتی بر سر مصرف کننده گذاشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش نسبت به شیوع بیماری بلاست برنج در شالیزارهای شمال کشور ابراز نگرانی کرد و افزود: با توجه به اینکه بیماری بلاست برنج هنگامی که هوا گرم می شود و میزان رطوبت محیط افزایش پیدا می کند، رخ می دهد؛ براین اساس هفته گذشته شاهد چنین شرایط جوی در شمال کشور بودیم که امیدوارم شرایط جوی به گونه ای شود که این بیماری امکان بروز و ظهور در شالیزارهای شمال کشوررا پیدا نکند.