کد خبر 1310923
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۵
تفلون

خیلی از موادی که به عنوان سرامیک، تفلون و گرانیت استفاده می‌شود، مواد اصلی نیست و سرطان‌زا هستند و حتی باعث کم‌خونی می‌شوند.

به گزارش مشرق، «سرویس قابلمه‌اش یکدست صورتی است؛ پنج قابلمه و دو ماهیتابه و چند ظرف کوچک‌تر. با ذوق می‌گوید می‌دانید همه این‌ها روی هم شد ۵۰۰ هزار تومان؟ مهمانان با چشم‌های گرد به سرویس قابلمه‌اش نگاه می‌کنند و می‌گویند چطور این همه ارزان؟ بعد که توضیح می‌دهد تازه متوجه می‌شوند که یک سرویس قدیمی را بازسازی کرده. به هر حال تازه ازدواج کرده و به خاطر این صرفه‌جویی خوشحال است. به قول خودش قابلمه‌های قدیمی مادرش را که تفلون و چدنش از بین رفته بود، دوباره احیا کرده و حالا یکدست سرویس آشپزخانه زیبا دارد: «قابلمه‌ای ۵۵ هزار تومان برایم آب خورد. پشت ظروف را هم جداگانه حساب می‌کنند و هر رنگی بخواهی می‌زنند.» همه هیجان‌زده شده‌اند. خلاصه هر کسی توی خانه‌اش ماهیتابه‌ای، قابلمه‌ای و ظرف و ظروفی دارد که نیاز به تعمیر داشته باشد.

شاید شما هم توی خانه‌تان یکی از همین ظرف و ظروف دارید؛ قابلمه‌ای که تهش می‌چسبد و ته‌دیگ به‌دردبخوری نمی‌دهد. شاید هم ماهیتابه آسیب دیده و وقتی می‌خواهید سیب‌زمینی سرخ کنید، دمار از روزگارتان درمی‌آورد. حتماً هم چشم‌تان به مغازه‌هایی افتاده که درشت نوشته‌اند، بازسازی تفلون. اگر همه این‌ها در ذهن‌تان جرقه ایجاد کرده که ظرف و ظروف‌تان را تعمیر کنید و نخواهید هم هزینه اضافه بدهید، این گزارش را بخوانید. مخصوصاً اگر مصرف‌گرا نیستید و دلتان می‌خواهد از وسایل کهنه به بهترین شکلی استفاده کنید و در عین حال به سلامت‌تان هم لطمه‌ای نخورد.

روی شیشه مغازه با حروف درشت این جملات به چشم می‌خورد: «ظروف تفلون شما را بازسازی می‌کنیم.» مرد سرش پایین است و روی یک قابلمه چکش‌کاری می‌کند: «خانم اگر قابلمه‌تان خیلی نازک است بگویم که کار خوب درنمی‌آید. قابلمه‌های محکم‌تر خوب می‌شوند. تازه بگویم که تعمیر حدود دو ماه طول می‌کشد.»

زن هاج و واج به مرد تعمیرکار نگاه می‌کند: «دو ماه؟ مگر می‌خواهی دوباره بسازی؟» مرد دوباره بی‌حوصله جواب می‌دهد: «خودم که کوره ندارم کارها را جمع می‌کنم، می‌فرستم یک جایی خارج از شهر. اگر این قدر عجله‌داری برو یکی نو بخر!»

مرد دیگری درباره مواد مورد استفاده برای تعمیر پرس‌وجو می‌کند و بعد رو به من می‌گوید: «می‌گویند تفلون می‌زنند، اما ما که نمی‌دانیم کارگاه‌شان کجاست؟ یک وقت ماده شیمیایی خطرناکی چیزی نزنند؟ هر چقدر هم به فروشنده می‌گویم کارگاه کجاست که خودم بروم و از نزدیک ببینم، از ترس این که خودم قابلمه‌ها را ببرم و ارزان‌تر دربیاید آدرس نمی‌دهد.» مرد فروشنده به من هم اطلاعات زیادی نمی‌دهد و فقط می‌گوید کارگاه خارج از شهر است و از سنگ گرانیت و تفلون برای بازسازی ظروف استفاده می‌کنند. کسی هم نباید قبل از دو ماه منتظر دریافت ظروفش باشد.

اما ببینید نظر کارشناسان در این باره چیست؟ محمدرضا محبوب‌فر، کارشناس حوزه سلامت و عضو انجمن علمی بهداشت محیط ایران، در این باره می‌گوید: «الان به خاطر گرانی گرایش به تعمیر وسایل دست دوم افزایش یافته و عده‌ای ترجیح می‌دهند یا وسایل دست دوم بخرند یا وسایل قدیمی‌شان را تعمیر و ترمیم کنند، اما بازسازی ظروف تفلون را توصیه نمی‌کنیم. البته باید بین تفلون و گرانیت تفاوت قائل شویم. هر دو این مواد برای ظروف آشپزخانه مورد استفاده قرار می‌گیرند. تفلون ماده‌ای است به نام پلی تترا فلوئورواتیلن، اما گرانیت با این ماده فرق می‌کند و بستگی به مشتری دارد که می‌خواهد ظروفش را چگونه بازسازی کند و بداند چه می‌خواهد. معمولاً فروشنده‌ای که این کار را انجام می‌دهد از شما می‌پرسد تفلون می‌خواهید یا گرانیت؟ اگر درخواست کنند برای این کار گرانیت استفاده شود و نه تفلون مشکلی ندارد، اما مسأله اصلی اینجاست که الان هیچ نظارتی روی واحدهای صنفی این کار وجود ندارد و افرادی که کار بازسازی را انجام می‌دهند از هر دو ماده استفاده می‌کنند. آن‌ها کل مواد از بین رفته را می‌تراشند تا به آبکاری تفلون یا گرانیت برسند. آن چه الان در بازسازی ظروف تفلون مردم را نگران می‌کند این است که نمی‌دانند دقیقاً چه ماده‌ای برای بازسازی استفاده می‌شود.»

او تأکید می‌کند: «مردم باید خطرات این کار را جدی بگیرند، چون معمولاً ماده‌ای که برای بازسازی ظروف استفاده می‌شود هم سرطان‌زاست و هم برای محیط زیست مضر است و باعث مرگ گیاهان و موجودات زنده می‌شود. خیلی از این واحدها می‌گویند از وزارت بهداشت و درمان مجوز گرفته‌اند. در حالی که وزارت بهداشت اصلاً مجوزی برای بازسازی تفلون و گرانیت صادر نکرده. اگر کسی چنین ادعایی می‌کند، شهروندان بدانند این ادعا درست نیست و هیچ نظارتی بر این کار وجود ندارد و حتی خود شهروندان هم حین کار نظارتی ندارند؛ چرا که کارگاه‌ها خارج از شهر هستند.».

اما راهکار این عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران به مردم چیست؟ او می‌گوید: «اولاً ما به همه توصیه می‌کنیم، ظروف تفلون و گرانیتی که می‌خرند حتماً دارای مارک و برچسب کارخانه سازنده باشد. برخی از این کارخانه‌ها وقتی جنس را می‌فروشند یک تا دو سال گارانتی تعویض دارند. از طرفی هم اعلام می‌کنند اگر نیازی به بازسازی ظروف باشد، عاملان فروش کارخانه آن را تحویل می‌گیرند تا در کارخانه بازسازی کنند. این موضوع با این که در هر کوچه و خیابانی مغازه‌ای باشد و کار بازسازی انجام بدهد، متفاوت است. خیلی از موادی که به عنوان سرامیک، تفلون و گرانیت استفاده می‌شود، مواد اصلی نیست و سرطان‌زا هستند و حتی باعث کم‌خونی می‌شوند. ضمن این که می‌توانیم از وسایل خانه‌مان بهتر استفاده کنیم. مثلاً ظرف و ظروف را با اسفنج بشوییم یا مراقب باشیم ظروف از دستمان نیفتد تا آسیب نبیند. اگر بازسازی توسط کارخانه معتبر سازنده انجام شود، بلامانع است. الان بهترین ظروف بازار، همان ظروف گرانیتی‌اند که هم نچسبند و هم سلامت خوبی دارند و امکان آسیب به آن‌ها هم کمتر است.»

حسن حسنی سفیدابی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، هم در این باره می‌گوید: «قیمت‌ها سرسام آور است و در یک ماه و نیم اخیر آلومینیوم ۲۵ درصد گران شده. برای همین خیلی‌ها به بازسازی روی آورده‌اند. قبل از این مردم ظرف تفلون‌شان را می‌فروختند و به جایش ظرف نو می‌خریدند، اما الان خیلی‌ها به خاطر گرانی بازسازی می‌کنند. چدن و تفلون یک گردش کاری ثابت دارد؛ پروسه‌ای که باعث می‌شود تفلون به ظرف بچسبد. بعد هم ظروف دو - سه بار حرارت می‌بیند. آخرین باری که تفلون حرارت می‌خورد ۴۲۵ درجه است و ۱۷ دقیقه در کوره‌های ریلی می‌ماند. اگر در پروسه بازسازی هم ظروف را با ۴۰۰ درجه حرارت بسوزانند و تفلون قدیمی از بین برود بعد همان پروسه‌ای که گفتم انجام شود با درست‌کردن تفلون اصلی فرقی ندارد. البته در این پروسه هم اگر آلومینیوم نازک باشد ممکن است شکل ظرف خراب شود. برخی کارخانه‌ها هم می‌گویند این کار سرطان‌زاست؛ هر چند اطلاع دارم تا حالا آزمایش خاصی روی بازسازی انجام نشده، اما در کل پیشنهاد من به مردم این است که آلومینیوم قابلمه‌های قدیمی‌شان را بفروشند و ظرف نو بخرند. همه جا هم آلومینیوم با قیمت مناسب خریداری می‌شود.»

او تأکید می‌کند هیچکدام از مغازه‌های بازسازی ظروف، تحت نظر اتحادیه نیستند و هیچ کارخانه معروفی هم بازسازی نمی‌کند، اما تعدادی کارخانه و کارگاه که کوره دارند این روزها به این کار روی آورده‌اند. اغلب این کارگاه‌های کوچک خارج از شهرند.

این روزها خیلی چیزها دست‌به‌دست هم داده تا بخواهیم از وسایل قدیمی کماکان استفاده کنیم. از گرانی بگیرید تا آگاهی بیشتر نسبت به مقابله با مصرف‌گرایی و همین طور حفاظت از محیط زیست و ...، اما اگر می‌خواهید ظرف و ظروف کهنه خود را تعمیر کنید، بهتر است با پرس‌وجوی دقیق این کار را انجام دهید تا بعد پشیمان نشوید.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 44
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 13
  • IR ۰۷:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    18 0
    پس اگه مشکل داره چرا جلوش نمی گیرند چطور میشه درب یه دستشویی باز می کنی ده نفر از بهداشت و آنطرف انططرف میان و تعطیل می کنند که ضرری به هیچ جاا. ندارد آن وقت اینا می زارند تعمیر کنند.
    • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      5 2
      مگه ظروف بازسازی شده رو بردن آزمایشگاه و تحقیق کردن و گفتند ظروف تفلن نو سرطان زا نیست و ظروف بازسازی شده سرطان زاست؟
  • IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    5 1
    گرانیت تفلون دو رنگ است و مطلقا" هیچ ربطی به سنگ گرانیت ندارد.
  • CL ۰۸:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    2 1
    در اینکه ظروف باید استاندارد تولید بشن که هیچ شکی نیست
    • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      2 2
      مگه ظروف بازسازی شده رو بردن آزمایشگاه و تحقیق کردن و گفتند ظروف تفلن نو سرطان زا نیست و ظروف بازسازی شده سرطان زاست؟
    • IR ۲۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      8 0
      معلومه که منافعت در خطر هست که اینقدر این پیام رو تکرار کردی .
  • IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    5 0
    در امریکا خود تفلون چند ساله مصرفش تو ظروف ممنوع شده
    • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      1 4
      مگه ظروف بازسازی شده رو بردن آزمایشگاه و تحقیق کردن و گفتند ظروف تفلن نو سرطان زا نیست و ظروف بازسازی شده سرطان زاست؟
    • شهرابی IR ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      0 0
      همینو بگو
  • مجید (معلم) IR ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    3 0
    تفلون به خاطر مقاومت کمی که در برابر سایش دارد و زود خش برداشته مواد سائیده شده وارد غذا میشودو اینکه در حرارت زیاد پلی تترافلوئورواتیلن ( PTFE ) و پرفلورواکتانوئیک اسید ( PFOA ) از آن جدا میشود که ماده‌ای سمی است علی رغم نچسب بودن ضرر دارد اما ظروف گرانیتی در برابر سایش مقاومت بیشتری دارد در عین حال مراقبتهای لازم مانند استفاده از قاشق چوبی در حین طبخ غذا، جلوگیری از خیلی داغ شدن ظرف بدون روغن یا آب، سرد و گرم نکردن ناگهانی ظرف، ضربه نزدن به پوشش داخل ظرف و پرهیز از نگهداری غذا داخل ظرف در یخچال باید برای ظروف گرانیتی هم لحاظ شود ولی تا به حال مطلب و تحقیق علمی که تفاوتی را بین ظروف کارخانه‌ای و بازسازی شده ذکر کند ندیده‌ام
  • ملکی IR ۱۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    1 0
    سلام خدمت دوستان من کاری به کار دیگران ندارم که کجا و چطور ظروف را بازسازی میکنن من خودم تو کار تولید ظروف آشپزخانه هستم الان توان خرید مردم خیلی پایین آمده به همین خاطر رو به باز سازی ظروف آوردن منم مثل خیلی از همکاران تولید رو تعطیل کردیم و به بازسازی ظروف مشغولیم فقط خواهشم از مردم اینه که به افراد مجاز بدن ظروفشونو اگه هم شک دارید میتونید از مغازه دار یه قطعه فیلم در حین کار رو قطعه که خوده مغازه دار هم توش باشه در خواست کنن
  • IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    1 3
    بله اینها تبلیغات کارخانه های تولید قابلمه هست که مثل قارچ همه جا پر شدن. موادی که برای بازسازی استفاده میشود دقیقا همان موادی هست که در تولید قابلمه نو استفاده میشود. و درای ضمانت هستند. اتفاقا برای جلب مشتری مواد بهتری هم استفاده میکنند.
    • Faghihy IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
      2 1
      با نظر شما موافقم هیچ تفاوتی با هم ندارند هر دو سرطان زا هستند به خاطر اینکه بازار کارخانه‌های تولید کساد شده مردم از سر ناچار روی آوردن به بازسازی ظروف تفلون
  • مهدی صولت IR ۱۵:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    2 2
    من مقداری قابلمه ودیگ دارم برای بازسازی
  • IR ۱۶:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    6 0
    چرابه واکسن اجباری روی اوردن وجریمه و ندادن خدمات اون موقع نمی توانند جلوی این کاررابگیرند مرگ تدریجی ايراد نداردخودت خواستی
  • DE ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    4 0
    باید جلوی این کارگاه‌ها گرفته بشه. خیلی ها یا کم اطلاع هستن یا برشون مهم نیست چی بخرند ولی قانون باید این کارگاه‌ها را تعطیل کند چون سرطان به چندین نسل بعدی خواهد رسید نه فقط یکنفر.
  • علی امینی IR ۱۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    3 2
    چه عجب یه رسانه پیدا شد به این مساله مهم ورود کرد به عنوان کسی که حدود ۱۵سال کار ظروف میکنم وتخصص دانشگاهی در این زمینه داره فکر میکنم از هر کاری برای وزارت بهداشت واجبتر نظارت روی این کارگاهاست وصحبت دیگه هم باهموطنان عزیز با بازسازی ظروف با جون خودتون وعزیزانتون بازی نکنید
    • علیزاده IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      1 1
      ظروف بازسازی شده سرطان زا هست واقعا .؟.؟؟
    • Faghihy IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
      0 0
      خسته نباشید تخصص دانشگاهی فقط ظروف بازسازی شده این مشکل را دارند؟ به نظر شما همان ظروف نو که داخل کارخانه‌های معتبر تولید می‌شود چی؟ مواد همان مواد هست فقط درصد ناخالصی فرق داره هر مضر هستند حالا بازسازی باشه یا نو. پس هر دو سرطان زا هستند؟ ؟ درسته استاد ؟؟
  • IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    4 2
    در گذشته یکی از معاونان به پادشاه گزارش میداد که خوشبختانه پینه دوزها وضعشان خوب شده و عمدتا میروند زیارت. پادشاه که دارای عقل و فهم بود دو دستی زد توی سرش که اوضاع اقتصاد مردم خرابه و کفش را میبرند تعمیر و نو نمیخرند. دزد و ضراب و امثال ان را میشناسند نباید اجازه تائید و فعالیت میدادند که اموال مردم را بدزدد و با گوندش برود امریکا منهتن 50طبقه بخرد و پروش اسب بدهد و عیاشی کند.
    • Faghihy IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
      0 0
      درود به شما
  • شهرابی DE ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    0 0
    دروغی بیش نیست کسب وکار قابلمه فروشها به هم خورده سو د زیادی می‌گیرند حکایت چای و قند اگه قند را بزنیم به چای حلاله سرطان تو مرغ چای اسانس‌ها بنزین و۰۰۰۰
  • بنده خدا IR ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    1 0
    سلام به مردم خوب ایران من3سال اینکار را انجام میدادم همانطور که کارشناسان محترم گفتند گرانیت بهترین نوع بازسازی روی ظروف است
  • بنده خدا IR ۲۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    0 0
    سلام به همه عزیزانی که در این امر مهم نظر دادن من 3سال.بازسازی.کرانیت.انجام.میدادم.ظرف از مشتری می‌گرفتم و پیشنهاد گرانیت میدادم حتی یک نفر هم حتا برای خراب شدن ظرف مراجعه نکردهمانطو ر.که.کارشناش محترم گفتند بهترین گزینه برای ظرف گرانیت است
  • IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    0 0
    آدم نمیدونه ب چ اعتماد کنه
  • حمید IR ۰۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    1 0
    متشکرم مفید بود
  • IR ۰۶:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    0 1
    هم ظروف تقلون وهم كارخونه هاش صد در صد سرطان زا ومضر براى محيط زيست وسلامت مردم هستن وبهترين ظرف ها استيل،چدن ،پیرکس،لعابى هستن فيلمهايه مستند در مورد موادتفلون ومضراتش زياد هست أمريكا ساخته ولي بخاطره تجارت وسرمايه دارى هيج وقت نتونستم جلو توليدىش در دنيا رو بكيرن
  • ح م IR ۰۷:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    3 1
    در مورد سفید کردن مس هم همین معضل وجود دارد که متقلبان به جای قلع از سرب که سمی است برای سفید کردن مس استفاده میکنند
  • همدانی IR ۰۷:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    2 1
    چای... روغن های موجود خوراکی... شکر... نمک های ید دار..... تفلون و گرانیت و.... از جمله مواردی هستند که گاهی خوب و مفید و گاهی مضر و سرطان زا معرفی میشوند.... در یکجای مطمئن و قابل اعتماد در کشور که بنیه علمی همه جانبه داشته باشد؛ باید اینگونه تناقض ها حل شود..
  • IR ۰۷:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    1 0
    چرا پس جلو شونو نمی گیرین
  • احمد IR ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    0 0
    کلا تفلون سرطانزا هست دیگه چه برسه بدین دست افراد ناشی که بدتر
  • IR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    2 0
    اگر قابلمه های کهنه را بفروشیم همینها را باز سازی میکنن و چندین برابر قیمت به عنوان نو به خودمون میفروشن
  • من IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    0 0
    خوب چه کاریه برین روی بخرید هم مناسبه هم بدون ضرر
  • سجاد IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    1 0
    ظروف نو و دست دوم نداره اگر تفلون و گرانیت مشکل داره کلا مشکل داره باز سازی با نو هیچ فرقی نداره
  • ایران IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    0 0
    من هرچه چدن داشتم فروختم ظروف روحی خریدم دارم استفاده میکنم
  • سعید IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    0 0
    دستشان درد نکند که بازسازی می کنند به هر حال مسئول هم اینجوری میداند چه وضعی در جامعه حاکم است و گنده تر از دهنش حرف نمیزند از قابلمه سرطان زا بمیریم بهتر از آن است که از گرسنگی بمیریم
  • جوادی IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    6 0
    مسئول محترم که فقط بلدی مردم بدبخت و رها شده رو بترسونی خب اگه مجوزی ندادی و میدونی داره یک کار مشکوک انجام میشه چرا به جای ترسوندن مردم بینوا یک بار نمیری یک بازدید وبررسی کامل انجام بدی و بعد گزارش درست به مردم بدی و اینطوری بزرگتری برامون نکنی.
  • تورک IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    2 0
    اولین باره میبینم سایتی مستقیم بدون حاشیه پردازی میگه ای ولی این کار رو نکنین چرا چون منافع به خطر افتاده اگه به فکر مردم هستین ک نیستین در تفلون رو تخته کنین هم نو و هم کهنه وار اولسون گوزل آذربایحان
  • IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    2 0
    سلام عین قارچ همه شهر سبز شدن سراسر شهر تابلو زدن که بازسازی تفلون چرا کسی جلوشون رو نمیگیره؟؟؟
  • بهنام IR ۲۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    0 0
    سلام نظر من اینه که اگر قرار به سرطان زا باشه همون ظروف نو هم سرطان زاست اگه یه منطق بیارین که جواب بده منطق شما اینه که ظروف چدن وروحی ببرین مغازه یه سرویسش را بدین کیلویی 40 یا 50 کالا بشن 200 تومن 4 میلیون بذارن روش برن نو بگیرن خوب بله العان ضرر میکنید امسال شما اگر شما واقعا به فکر مردم هستین برین سراغ کارخانه سوسیس کالباس یا کارخانه تولید روغن نباتی یا کارخانه تولید چیپس و پفکو... و الا ظروف که اولا تو کوره 400 درجه گرما میبینن بعد سندبلاس میشه چون اگه چیزی از قبل داخلش باشه اصلا گرانيت ورنگ نمیگیره به خودش بعداز اون باز میره تو کوره پخته میشه همین جور الکی که نمیشه بازسازی کنید بگید چون‌ سودی به شما نمیدن شدن سرطان زا
  • IR ۰۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    1 1
    آخه چرا جلوش نمیگیرند فقط میگن سرطانزاست
  • تا شناس IR ۰۷:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    0 0
    نظرمن اینکه کسی که این مطلب را نوشته خودش کهنه خریه. میخواد کار خودش رونق بگیره وگرنه اگه به فکر سلامتی مردمی اصلأ جلوی تولید تفلون را بگیرید ظروف مسی چدن چرا این قدر گرونه مردم توان خریدش را ندارن
  • sepanta IR ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    1 0
    عالی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس