کد خبر 1307177
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۴
گفت‎وگوهای وین و تاکید ایران بر رفع تحریم‎ها

گفت‎وگوهای وین از روز دوشنبه آغاز شده و قرار است در کمیته‎های کارشناسی پی گرفته شود.

به گزارش مشرق، گفت‎گوهای ایران و ۱+۴ از روز دوشنبه آغاز شد و قرار نیست به یک روز بسنده کند.

آنچه از درون اتاق مذاکرات و حواشی آن به گوش می‌رسد این است که غربی‌ها شامل سه کشور اروپایی و آمریکا بر سر لغو تحریم‌های ایران موافق نیستند و در واقع اعتقاد دارند که تحریم‌های ایران که بر اساس برجام لغو شده باید همچنان باقی بمانند.

بیشتر بخوانید:

رایزنی‌های ایران و ۱+۴ در وین در جریان است

«انریکه مورا»، هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین پس از دور نخست مذاکرات گفت «ایرانی‌ها مصمم به لغو تحریم‌ها هستند.»

تصور غربی‌ها از مذاکراتی که به امضای برجام رسید چیست؟

آیا آن‌ها تصور می‌کنند که دو سال مذاکرات هسته‌ای برای سرگرمی بود؟

ایران اگر باب مذاکره را باز کرد و برجام را امضا کرد دو هدف را پیگیری می‌کرد، نخست لغو تحریم‌ها و سپس اثبات این که ایران در پی ساخت سلاح هسته‌ای نیست و فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح آمیز است.

اگر ایران بر لغو تحریم‌ها اصرار نداشته باشد بر سر چه مسئله و خواسته‌ای اصرار کند؟

هدف اصلی از مذاکرات هسته‌ای و توافق، لغو تحریم‌های ایران بود.

راهبرد ایران از همان ابتدای موافق با مذاکرات هسته‌ای، لغو تحریم‌های ظالمانه‌ای بود که علیه ایران وضع شده بود.

این که غرب از اصرار ایران برای لغو تحریم‌ها متعجب است، تعجب آور است، چرا که در برجام، هدف اصلی لغو تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و سپس محدودیت در فعالیت‌های هسته‌ای لحاظ شده است.

بازگشت آمریکا به برجام هم برای ایران موضوعیت و اهمیتی ندارد؛ واشنگتن اگر می‌خواهد عضوی از برجام باشد باید پس از ورود و اعلام رسمی، تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند، اجرای تعهدات راستی آزمایی شود و برای جلوگیری از تکرار خروج از برجام نیز تضمین دهد.

پس لغو تحریم‌ها که خواسته به حق و قانونی ایران است، از اصلی‌ترین اهداف مذاکره است و البته ایران این حق را پیگیری می‌کند، اما خود را وابسته به نتایج آن نکرده است و هم اکنون نیز راهبرد خنثی سازی تحریم‌ها به نتیجه رسیده است.

قدر مسلم ایران در پی احقاق حقی است که سال‌ها از آن محروم بوده است و به خاطر آن هزینه‌های زیادی داده است و اگر قرار بر این باشد که در این دور از مذاکرات نیز تحریم‌های اقتصادی لغو نشود، راهبرد ایران نیز تغییر خواهد کرد.

به نظر می‌آید که آمریکا و اروپا در پی لغو تحریم‌ها نباشند و تلاش آن‌ها برای تحمیل خواسته‌های نابجای دیگری است چرا که «انریکه مورا» در ادامه سخنانش گفته «نیاز داریم که توافق هسته‌ای جدیدی را امضا کنیم.»

توافق جدید به چه معناست؟ آنچه که غرب از مذاکرات کنونی متصور است بر اساس آنچه که در برجام وجود دارد، نیست.

آمریکا و اروپا برجامی که خود امضاء کرده‎اند قبول ندارند چرا که اگر داشتند از آن خارج نمی‌شدند یا تعهدات خود را زیر پا نمی‌گذاشتند.

آمریکا حتی برای نشان دادن حسن نیت خود برای احیای برجام، بازگشت به توافق هسته‌ای را رقم نزد و تنها در ظاهر اعلام کرد که واشنگتن مایل به بازگشت به برجام است.

روسیه و چین و حتی دبیرکل سازمان ملل درخواست ایران برای لغو تحریم‌های اقتصادی را منطقی و به حق می‌دانند.

نمی‌توان یک توافق بین المللی معطل یک کشور کرد که خود با چالش‌ها و مشکلات جدی روبرو است.

آمریکا و اروپا تا زمانی که تحت تاثیر لابی‌های صهیونیستی قرار دارند نمی‌توانند منطقی، معقول و قانونی تصمیم گیری کنند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    0 0
    آمریکایا تحریمها را لغو نمی کنند آنها فقط میخواهند با وعده‌ دادن ايران سرگرم کنند وبه خواسته‌های خود برسند
  • IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    0 0
    مذاکرات برای مذاکرات نه تنهاهیچ سودی تداره بلکه هزینه وضررهای(آشکاروپنهان،مستقیم وغیر مستقیم،کوتاه ودراط مدت)بیشماری داردولی حداقل دوچیز سیاسی واقتصادی خوب برای غربیها وایران داره. الف-غربیها میتوانند دراین دوران پسا کرونا ازهیجانی شدن وافزایش قیمت نفت،گاز....جلوگیری وبه غارت ومفتخوریشون ادامه بدهندویک ثبات نسبی وامنیتی قابل کنترلی برای غارت منطقه به وجود بیآورندودوم اینکه فرصتی برای مداخلات بیشتر آشکاز وپنهان با خائنین ومفسدان داخلی برای فشارهای برای هلال شیعی ومردمی با گران کردن بنزین،گازومایحتاج مردم وایجاد اعتراض وانقلاب ایجاد کنند. ب-ایران هم میتواندبامانوروژسهای چماق وهویجی ازهیجانی شدن وافزایش ارزش ارز....تا حدودی درمملکت جلوگیری کند وانواع امتیازات محدود ودلارهای چمدانی نصیب خودش کند ودوم اینکه بطور امن تروآزادانه تری به مسائل(مردم وکارهای زیربنایی،مداخلات منطقه ای لازم،پیشرفتهای هسته ای خودش،بدون دخالتها،حضور آژانس وجاسوسانشان) اقدام کند
  • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    2 5
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.
  • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    0 0
    منم تاکید می کنم رفع تحریم همین حالا.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس