کد خبر 13063
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۸

يک کارشناس اقتصاد کشاورزي تصريح کرد: اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها در بلندمدت به بخش کشاورزي کمک مي‌کند به گونه‌اي که قدرت رقابت‌پذيري بخش کشاورزي با ساير بخش‌ها افزايش مي‌يابد و همچنين در زمينه صادرات در صورتي که بهره‌وري افزايش يابد، مي‌تواند منجر ب

به گزارش مشرق علي‌رضا کرباسي ـ کارشناس اقتصاد کشاورزي ـ در گفت‌وگو باايسنا، درباره تاثير اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها بر بخش کشاورزي اظهار کرد: اجراي اين قانون بر توليد، صادرات، واردات و بهره‌وري بخش کشاورزي و قيمت محصولات تاثيرگذار است.
وي ادامه داد: در بخش توليد محصولات کشاورزي، هدفمند شدن يارانه‌ها، باعث افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي شده و همچنين در ابتدا منجر به کاهش توليد مي‌شود اما پس از مدتي وضعيت به حالت اوليه بازمي‌گردد.
کرباسي تصريح کرد: اجراي اين قانون همچنين باعث مي‌شود بهره‌وري استفاده از منابع افزايش يابد زيرا با اختصاص يارانه کمتر، کشاورزان به دنبال کاهش هزينه‌هاي توليد مي‌روند و يکي از اين ابزارها افزايش بهره‌وري استفاده از منابع مانند آب، خاک، نهادهاي کشاورزي و ... است.
وي خاطرنشان کرد: براي کاهش اثر اجراي قانون بر قيمت‌ها بايد مجموعه‌اي از سياست‌ها اتخاذ شود که به نفع توليدکننده و مصرف‌کننده باشد.
کرباسي با اشاره به اينکه دولت براي تثبيت قيمت کالاهاي اساسي اقداماتي را انجام داده است، گفت: دولت مي‌تواند در کوتاه مدت قيمت‌ها را کنترل کند مثلا اعلام کرده قيمت 22 قلم کالاي اساسي بايد ثابت بماند و با افزايش روبرو نشود.
وي اظهار کرد: کمک ديگري که دولت به مصرف‌کننده کرده، اين است که يارانه را به صورت نقدي در اختيار مصرف‌کننده قرار مي‌دهد تا در تامين نيازهاي خود قدرت انتخاب داشته باشند.
اين کارشناس اقتصاد کشاورزي افزود: در بخش توليد که به دليل افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي، قيمت بالا رود، انتظار داريم دولت مقداري يارانه به کشاورز بدهد اما اگر بخواهيم از افزايش بي‌رويه قيمت جلوگيري کنيم راهکار اين است که به کشاورز کمک کنيم که بهره‌وري را افزايش دهد.
کرباسي در ادامه با اشاره به اينکه براي افزايش بهره‌وري راه‌هاي متعددي وجود دارد، خاطرنشان کرد: يکي از راه‌ها اين است که سرمايه‌گذاري بيشتري در اين بخش انجام شود.
وي در ادامه با تاکيد بر اين‌که اجراي اين سياست‌ها همزمان مي‌تواند کمک کند که افزايش قيمت کمتر باشد، اظهار کرد: دولت‌ها اساسا به بخش کشاورزي يارانه پرداخت مي‌کنند حتي در کشورهاي توسعه يافته نيز يارانه‌هاي مستقيم و غيرمستقيم به اين بخش پرداخت مي‌شود و به نظر مي‌رسد که با اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها، يارانه بخش کشاورزي حذف نشود بلکه مقدار و يا نوع پرداخت ممکن است تغيير کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس