کد خبر 1293214
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۰۵:۱۱
اثربخشی روغن سیاه دانه خوراکی بر آرتروز زانو

آخرین یافته‌های محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی نشان می‌دهد، مکمل‌ روغن سیاه دانه به صورت خوراکی موجب کاهش درد در بیماران مبتلا به آرتروز زانو می‌شود.

به گزارش مشرق، دکتر حسن فلاح حسینی، عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی و مسؤول اجرای این طر ح پژوهشی عنوان کرد: آرتروز شایع‌ترین بیماری مزمن ناتوان‌کننده و تحلیل برنده مفاصل است که با درد و تخریب غضروف مفاصل مشخص می‌شود.

وی در ادامه افزود: این بیماری معمول‌ترین شکل آرتریت بوده و غالبا افراد سالمند را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در مراحل پیشرفته، واکنش التهابی در غشای سینوویال غضروف بروز می‌کند.

بیشتر بخوانید

استفاده از پماد موضعی خرما در کاهش درد زانو

وی اظهار کرد: این بیماری منجر به درد شدید، تورم، تغییرشکل و اختلال درحرکت مفاصل می‌شود و درمان آن شامل کنترل درد برای بهبود عملکرد و کیفیت زندگی، ترکیبی از مداخلات غیر دارویی، عوامل دارویی یا در صورت عدم بهبودی، جراحی است.

فلاح حسینی بیان کرد: آمارها حاکی از آن است که شیوع این بیماری درکشورهای غربی در افراد ۶۴-۴۵ ساله ۳۰ درصد و در افراد مسن‌تر از ۶۵ سال ۶۸ درصد ذکر شده است و گزارشات سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز شیوع بالای آن را تایید می‌کند.

این عضو هیات علمی گفت: درد و ناتوانی حاصل از آرتروز، عوارض اجتماعی، اقتصادی و هزینه‌های بالای درمانی و شیوع بالای آن در افراد سالمند سبب توجه محققان پژوهشکده گیاهان دارویی به تحقیق بیشتر در مورد جنبه‌های درمانی آن بوده است.

به گفته این پژوهشگر، استفاده از ترکیبات ضد التهاب نظیر روغن سیاه دانه احتمالا بتواند در کاهش درد و التهاب آرتروز موثر باشد.

فلاح حسینی تاکید کرد: گزارشات حاکی از آن است که ترکیبات دانه این گیاه قادر است عوامل التهاب‌زا نظیر پروستاگلاندین‌ها، فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) و اینترلوکین۱(IL-۱) را مهار کند و همچنین گزارش شده است که روغن سیاه دانه تولید NO و PGE۲ را در غضروف‌های استئوآرتریتی در مدل حیوانی  کاهش داده است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت پزشکی آرتروز و عوارض و ناتوانی ناشی از آن و گزارش‌های متفاوتی که در زمینه فراوانی و عوامل خطرساز آن وجود دارد و با عنایت به این که مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی برای کاهش التهاب در این بیماران می‌تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد، این مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل‌ روغن سیاه دانه به صورت خوراکی بر بهبود درد در بیماران مبتلا به آرتروز زانو طراحی و انجام شد و نتایج بررسی نشان داد که مصرف خوراکی روغن سیاه دانه، بدون عوارض جانبی، درد و سفتی مفصل و فعالیت بدنی بیماران مبتلا به آرتروز زانو را کاهش داده است.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۱
    0 0
    کاهش تولید پروستگلاندین یک اثر کوتاه مدت در درمان ارتروز دارد. چون اکنون 5 دسته دارو دیگر مانند داروهای نسل دوم و نیز ضد سیستم ایمنی و دارو ها سرکوب کنند انتقال عصب درد و نیز دارو های ضد فعالیت سیستم جک و کورتن ها برای درمان استفاده می شوند . اما چون هیچ کدام موجب از بین رفتن علت ارتروز نمی شوند . ارتروز هر روز پیشرفته تر می شود. در نهایت موجب گذاشتن زانو فلزی می گردد و در نهایت همین بیماری موجب مرگ بیمار می شود. با خرافات مردم را گول نزنید. البته هر ماده خوارکی در بدن تغییراتی می دهد. که قابل استناد بنام دارو نیست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس