به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، اين دستگاه كه هفته اخير در مجله Smart Materials and Structures رونمايي شده، براي پوشش بر روي زانو و جمعآوري انرژي توليد شده توسط راه رفتن طراحي شده است.
به نوشته اين مجله، از اين دستگاه ميتوان در ارتش به منظور كاهش تعداد باتريهاي سنگين مورد حمل توسط سربازان گشتزن پاي پياده كه هر كدام تا 9 كيلوگرم وزن داشته، استفاده كرد.
اين نوآوري توسط محققان دانشگاههاي كرينفيلد، ليورپول و سالفورد ساخته شده كه بودجه آن توسط وزارت دفاع انگليس تامين شده است. طبق برآورد دانشمندان، هزينه اين دستگاه پس از توليد انبوه صنعتي تا 16 دلار خواهد بود.
اين دستگاه كه «جمعآوريكننده انرژي مفصل زانوي پيتسيكيتو» نام داشته، مبتني بر مواد موسوم به پيزوالكتريك بوده كه از مدتها پيش در حسگرهاي سونار و اسكنرهاي فوق صوتي مورد استفاده بوده و به كانون تمركز تحقيقات توليد انرژي در سالهاي اخير تبديل شده است.
دانشمندان دانشگاه پرينستون و موسسه فناوري كاليفرنيا دو سال پيش از يك فناوري مشابه براي توليد ورقهاي لاستيكي توليدكننده برق استفاده كرده بودند.
تازگی دستگاه انگليسي در شيوه استفاده آن از حركات بدن براي توليد نيرو است.
يك حلقه خارجي كه با حركت مفصل زانو به چرخش درآمده، با 72 زخمه مطابقت داشته كه در عوض چهار بازوي توليدكننده انرژي موسوم به دوشكلي متصل به يك توپي داخلي را به حركت در ميآورد.
به گفته ميشل پوزي كه رهبري اين پروژه را برعهده داشته، محققان اكنون به دنبال راههايي براي ساخت اين دستگاه به شكل ارزانتر و قابل حملتر هستند.
در حال حاضر نيروي قابل جمعآوري با اين دستگاه در حدود دو ميليوات بوده اما محققان بر اين باورند كه اين نيرو با پيشرفتهاي بيشتر تا 30 ميليوات قابل افرايش بوده كه براي نيرودهي به جديدترين دستگاههاي ردياب جيپياس كافي است.
همچنين از ديگر كاربردهاي اين دستگاه ميتوان به حوزه دستگاههاي نظارت پزشكي اشاره كرد.
دانشمندان انگليسي دست به ساخت يك دستگاه منحصربه فرد زدهاند كه حركات بدن را به برق تبديل كرده و ميتواند نيروي مورد نياز دستگاههاي كوچكي مانند ردگيرهاي جيپياس را تامين كند.