کد خبر 1285304
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۳۲
ترفند‌هایی برای تهیه رب انار خانگی

رب انار نیز مانند خود انار ارزش غذایی بسیار دارد؛ البته اگر از انار مرغوب و طی فرآیند بهداشتی تهیه شده باشد.

به گزارش مشرق، یکی از جذاب‌ترین مراحل آشپزی اضافه‌کردن چاشنی‌هاست؛ تنها ترکیبی از جسارت و خلاقیت کافی است تا با بازی‌کردن با چاشنی‌ها طعم و ذائقه مورد علاقه‌مان را پیدا و لذیذترین غذاها را درست کنیم. یکی از این چاشنی‌ها، رب انار است که ترکیب آن در غذاهای مختلف طعم متفاوتی را ایجاد می‌کند. هرچند رب انار کارخانه‌ای با برندهای مختلف در بازار هست، اما بی‌شک ناخالصی‌هایی در آن وجود دارد؛ بنابراین بهتر است این چاشنی را در خانه درست کنیم.

مواد لازم برای تهیه رب انار:

انار ترش: ۸ کیلوگرم

آب: ۳ پیمانه

نمک: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه و دستور پخت رب انار:

۱. انارها را با دقت دانه دانه کنید و مراقب باشید تا پوشش سفید دانه‌ها به آن‌ها نچسبند. دانه‌های انار را به همراه آب داخل قابلمه بزرگی بریزید و بگذارید تا حدودا ۴۰ دقیقه خوب بجوشد. در حین اینکه انارها خوب می‌جوشند، با گوشت‌کوب آن‌ها را له کنید.

۲. حالا با استفاده از یک ظرف بزرگ برای جمع‌آوری آب انار و یک آبکش روی آن، محتوای قابلمه را صاف کنید. دانه‌ها را درون آبکش خوب له کنید تا فقط هسته‌های دانه‌ها روی آبکش باقی بماند. هسته‌ها را جدا کنید و برای اطمینان از وارد نشدن هسته‌ها به درون آب انار چند بار آن را صاف کنید.

۳. آب انار را به قابلمه انتقال دهید و آن را آنقدر خوب بهم بزنید تا غلیظ شود و حالت رب مانند پیدا کند. سپس نمک را اضافه کنید و هم بزنید.

فوت و فن‌ها:

در صورتی که انار آب‌دار باشد به ازای هر ۸ کیلوگرم انار، ۱ کیلوگرم رب انار حاصل می‌شود.

هر چه رب غلیظ‌تر شود دیرتر خراب و فاسد می‌شود و رنگ آن نیز تیره‌تر.

معمولا برای به صرفه بودن رب از انارهای شکسته و کوچک استفاده می‌کنند که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن ارزان‌تر است. این مسأله از کیفیت رب کم نمی‌کند و آن چه مهم است این است که انار آب‌دار و قرمز رنگ باشد بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوه‌ای رنگ و خشک باشد.

بهترین رنگ رب انار، قهوه‌ای کمرنگ تا قهوه‌ای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه کرده‌اند.

رب انار را داخل ظروف شیشه‌ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید و بعد از هر بار مصرف در شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.

سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید و در صورتی که بیرون از یخچال باشد باید نمک بیشتری اضافه کنید تا از فساد و کپک‌زدگی رب جلوگیری شود.

در برخی رب انارهای بازاری برای به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو یا آلوچه نیز استفاده می‌کنند که هم طعم رب را ترش‌تر می‌کند و هم شکل بافت رب انار را تغییر می‌دهد. در این مواقع شما دانه‌های ریز سیاه رنگی را در رب مشاهده می‌کنید که همان تفاله پوست آلوچه است.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ماریا IR ۱۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۳
    0 0
    عالی بود، دقیق توضیح داده شده ترکیب انار ترش و شیرین هم رب خوبی میشود. معمولا انارهای ترش رنگ قرمز خوبی داردند و انارهای شیرین تقریبا بی رنگ هستند در این صورت با ترکیب این دو گونه رب با طعم دلخواه آماده کنید. یک نکته مهم دیگر هم اینکه هنگام غلیظ شدن رب باید بسیار مراقب باشید تا ته نگیرد استفاده از ظرف سرامیکی و قاشق چوبی انتخاب مناسبی است. اگر دسترسی به انار دارید برای تهیه رب آن وقت صرف کنید.
  • سلام IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
    0 0
    انار رو دون میکنن. با ی دریل و سر مته من درآوردی لهش میکنن. بعد میچلونن. سپس با یک پارچه صاف میکنن توی دیگ وروی شعله میذارن. درضمن قبلنا با چکمه دون ها رو له میکردن. جدیدا هم ک انار رو میشوری و تحویل آبگیری میدی و برات آب میگیره. تمام

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس