خبر‌های خوب صادرات در ۶ ماه گذشته/ صادرات ۸۵ درصدی به کشور‌های همسایه، چین و هند

معاون توسعه کالا و صادرات خدمات سازمان توسعه تجارت گفت: ۸۵ درصد صادرات به کشورهای همسایه، چین و هند صورت گرفته که این صادرات عملیاتی شده است و در قاره آفریقا با رشدهای خوبی مواجه بودیم.

به گزارش مشرق، فرهاد نوری امروز در یک نشست خبری درباره «تحولات اخیر منطقه، چالش‌های پیش روی صادرات و برنامه‌های سازمان توسعه تجارت»، در خصوص وضعیت صادرات کشور طی ٦ ماه ابتدایی سال جاری اظهار داشت: از ابتدای فروردین تا شهریور ماه سال جاری، ۲۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار صادرات و ۲۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار نیز واردات داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه در ۶ ماه گذشته خبرها و اتفاقات خوبی در توسعه صادرات کشور رخ داده است، تصریح کرد: صادرات با رشد ۶۱.۴ درصدی و واردات نیز با رشد ۳۶ درصدی مواجه بوده و ۸۵ درصد واردات ما کالای سرمایه‌ای و واسطه‌ای است.

معاون توسعه کالا و صادرات خدمات سازمان توسعه تجارت بیان کرد: تراز تجاری کشور که تفاضل واردات و صادرات است ۶۱ درصد بهبود پیدا کرده و این امر باعث افتخار صادرکنندگان کشور است.

وی ادامه داد: همچنین ۸۵ درصد صادرات به کشورهای همسایه، چین و هند صورت گرفته که این صادرات عملیاتی شده است و در قاره آفریقا با رشدهای خوبی مواجه بودیم.

نوری گفت: در کشور ازبکستان و ترکمنستان در آسیای میانه، کشور آلمان در اروپا، کشورهای تایلند و اندونزی شرق دور و از همسایگان ایران نیز ترکیه مقاصد صادراتی بوده‌اند که بیشترین رشد را در این کشورها داشته‌ایم.

وی اظهار داشت: در خصوص پیمان اوراسیا نیز با رشد ۴۶ درصدی در صادرات کشورهای عضو اوراسیا از جمله کشور ارمنستان، بلاروس، روسیه، قرقیزستان و قزاقستان مواجه بودیم بنا بر این در نقطه آغاز هستیم و رشد ۶۱ درصدی صادرات در ۶ ماه سال جاری رو به افزایش است همچنین در شهریور ماه نسبت به مرداد ماه و شهریور سال گذشته با رشد صادرات مواجه بودیم.

نوری خاطر نشان کرد: روز ملی صادرات نیز حداکثر در اول آبان برگزار می‌شود و ۵۰۰ بنگاه صادراتی در مسابقه انتخاب صادرکننده نمونه شرکت کرده‌اند و این ۵۰۰ شرکت در ۶۱ گروه کالایی و خدماتی تقسیم‌بندی شده‌اند.

وی بیان کرد: دیدگاه‌های دولت سیزدهم، وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت در فرایند انتخاب صادرکننده نمونه در سال ۱۴۰۰ بدین صورت است که توجه به همت صادرکنندگان برای ما ارزش ویژه‌ای پیدا کرده است و فقط به اینکه آمار صادرات یک محصول بالا باشد توجه نکرده و به موضوع مصرف انرژی و محدودیت‌های کشور در منابع آبی توجه می‌کنیم و این موضوعات را در انتخاب صادرکننده نمونه ۱۴۰۰ مد نظر قرار می‌دهیم و برای سال‌های بعد آیین‌نامه‌ها را اصلاح می‌کنیم تا محدودیت‌ها و پتانسیل‌های کشور به خوبی آشکار می‌شود.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • یه کارگر IR ۰۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
    2 0
    کو اثرش و زندگی مردم؟! این چه جور افزایشی هست که هر روز زندگیمون داره سخت تر میشه و هر روز میریم خرید قیمتها از روی قبل بالاتر؟ خط فقر سه برابر حقوق ما شده میدونید این یعنی چی؟ از این واردات و صادرات هیچ چیش به مردم نمیرسه به چه درد میخوره؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس