به گزارش مشرق ، دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رهبر معظم انقلاب اسلامی ، سفر وزیر امور خارجه روسیه به تهران در آستانه مذاکرات مسکو ، اعدام 18 تبعه ایرانی در عربستان نتیجه سکوت وزارت خارجه ، پاسخ مردان اقتصادی دولت به سوالات نمایندگان در مجلس و  انتخاب رؤسای کمیسیون های مجلس نهم از مهمترین اتفاقات سیاسی بود که در این هفته رخ داد.




توصيه هاي مهم رهبر معظم انقلاب به منتخبان مجلس نهم

دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی با نمایندگان نهمین دوره مجلس شورای اسلامی و توصیه های ایشان به رئیس، هیئت رئیسه و نمایندگان مجلس از مهمترین اخبار هفته جاری بود.

رهبر انقلاب اسلامي در سخنانشان مجلس را ركن اساسي نظام برشمردند و به تشريح دو خصوصيت لازم مجلس شوراي اسلامي يعني زنده بودن و سالم بودن پرداختند.  ايشان با اشاره به لزوم نشاط و تحرک مجلس فرموردند : مجلس راكد و خمود با خروجيهاي نامناسب، مجلسي ناقص است و نمايندگان منتخب ملت بايد با تحقق شاخصهاي يك مجلس زنده، «نشاط و تحرك دستگاه قانونگذاري» را عينيت دهند.



حضرت آيت الله خامنه اي عمل به وظايف اساسي مجلس يعني تدوين قوانين خوب و نظارت صحيح را نشانه هاي بارز زنده بودن مجلس دانستند و افزودند: نمايندگان مجلس نهم با توجه به «شاخص هاي يك قانون خوب» و «معيارهاي نظارت صحيح» به وظايف خود عمل كنند.  ايشان در همين زمينه، نظارتهاي ناشي از نيت هاي نادرست ، نظارتهاي جانبدارانه و ضدجانبدارانه و نيز نظارتهايي را كه عمق يابي نمي كند، از جمله نظارتهاي نادرست دانستند و افزودند: اينگونه كارها، نشان خواهد داد مجلس به معناي حقيقي كلمه، زنده نيست.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به یکی از نقاط ضعف مجالس اخیر ، حضور مفيد و فعال در صحن علني مجلس و كميسيونها را از ديگر نشانه هاي زنده بودن مجلس برشمردند و خاطرنشان كردند: حضور نامرتب و غيرمفيد در جلسات و كميسيونها از جمله گرفتاريهايي است كه مجلس نهم، سعي كند آن را واقعاً  برطرف نمايد.

توصیه دیگر رهبرانقلاب در زمینه تاثیرگذاری مجلس در اوضاع و احوالات منطقه بود ، ایشان موضع گیری نمایندگان در "وقت مناسب" را یکی از وظایف نمایندگان برشمردند و خاطر نشان كردند: اگر نمايندگان مجلس درباره حوادث منطقه در وقت مناسب ، مواضع مناسبي بگيرند، حتماً در افكار عمومي ملتهاي منطقه و كشورهاي مؤثر در تحولات منطقه، تأثيرگذار خواهد بود.

نکته بعدی که مقام معظم رهبری به نمایندگان این دوره گوش زد کردند  روابط آنها با دولت بود که در سال اخیر به نزاع های زیادی در زمینه های مختلف منجر شده بود . در همین راستا حضرت آيت الله خامنه اي استقلال مجلس را مسئله اي بسيار مهم و از نشانه هاي سلامت نهاد قانونگذاري دانستند و خاطرنشان كردند: در همه دولتهاي گذشته و همه دوره هاي مجلس اين تذكر داده شده است كه نبايد به اسم استقلال مجلس ، درباره هر مسئله اي به دولت معترض شد، مجلس اگر نظر مخالفي دارد مي تواند با پرهيز از اينگونه برخوردهاي غيرمفيد ، در آن زمينه ، قانون بگذارند.



حضرت آيت الله خامنه اي مثل همیشه اتحاد و همدلي را ضرورت مهم این انقلاب خواندند و افزودند: معناي اين مسئله همسان بودن فكرها نيست و كسي از بيان اختلاف نظرها، ابايي ندارد اما بايد كاملاً مشخص باشد كه در عين اختلاف نظر و سليقه، دستهاي مسئولان در دست يكديگر است و همه با هم در مسير اعتلاي كشور و تحقق اهداف انقلاب،‌ به پيش مي روند.

رهبر انقلاب اسلامي در آخرین توصیه خود به نمایندگان "دوئيت و تفرقه" را نشانه ضعف خواندند و افزودند: در زمينه اختلاف نظرها نيز مراجع حل اختلاف مشخصند و مراجعه به قانون يا نظر شوراي نگهبان، تكليف همگان را مشخص مي كند و در هر حال بايد اتحاد و همدلي مسئولان بروز بيايد.


* انتخاب رئیس و هئیت رئیسه کمیسیون های مجلس

انتخابات هیئت رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی عصر روز سه‌شنبه برگزار شد که اسامی کامل اعضای هیئت رئیسه 12 کمیسیون را می توانید در این لینک مشاهده کنید.  به این ترتیب علی اکبر آقایی نماینده سلماس رئیس کمیسیون عمران ، سید مسعود میرکاظمی وزیر سابق نفت رئیس  کمیسیون انرژی ، غلامرضا مصباحی‌ مقدم نماینده تهران رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، ارسلان فتحی پور نماینده مردم کلیبر رئیس کمیسیون اقتصادی ، مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان، محمد علی رجایی نماینده اراک به رئیس کمیسیون کشاورزی ، امیر خجسته رئیس کمیسیون شوراها ، محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات، الهیار ملکشاهی رئیس کمیسیون قضایی وحقوقی ، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و عبدالرضا عزیزی به عنوان رئیس کمیسیون اجتماعی انتخاب شدند.


روز داغ اقتصاد در مجلس ؛
انتقاد نمایندگان از وضع اقتصادی کشور / پاسخ مردان اقتصادی دولت به سوالات نمایندگان

در جلسه روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی که به بررسی وضعیت اقتصادی و تولید در کشور اختصاص داشت شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد ،‌ محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی و مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت به سوالات نمایندگان پاسخ دادند.

احمد توکلی در جلسه علنی روز سه شنبه گفت: امسال که رهبر سال را به سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری کردند حکمتش این است که ما از نظر اقتصادی در وضع نامناسبی هستیم و باید یک تکان جدی بخوریم.



رئیس مرکز پژوهش های مجلس در ادامه با اشاره آخرین نقض قانون از سوی دولت گفت: آخرین نقض قانون از طرف دولت درباره بودجه است. همه می دانیم طبق قانون اساسی رئیس جمهور چنین حقی ندارد و تشخیص اینکه مصوبه مجلس با قانون اساسی سازگار است یا نه با شورای نگهبان است. نتیجه آن این می شود که برخی مسئولان گفتند ما لایحه بودجه را در کارگروه تحول اقتصادی بررسی می کنیم .

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی مشکلات اقتصادی کشور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: فکر می‌کنم وزیر اقتصاد قبول دارد که تورم منابع را منحرف می‌کند که این مسئله خدمت به تولید نیست بلکه خدمت به واسطه‌گری است و این یک بیماری است که جلوی رشد اقتصادی را می‌گیرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه کدام تولید کننده این مقدار سود می‌کند که این مقدار سود سپرده به بانک برگرداند، گفت: نظارت بانک مرکزی ضعیف است و اگر به سمت نظارت بر موسسات مالی و اعتباری برود، می‌بیند که چه طور مردم را می‌گزند.

در ادامه جلسه اقتصادی مجلس مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت به بیان توضیحاتی در خصوص فضای اقتصادی کشور پرداخت.  محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی به بررسی مشکلات اقتصادی کشور پرداخت و به سوالات نمایندگان پاسخ داد. همچنین شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد گزارشی در خصوص وضعیت اقتصادی کشور ارائه کرد که مشرو ح آن را می توانید در این لینک مشاهده کنید.


گزارش سعید جلیلی در صحن علنی مجلس

در جلسه روز چهارشنبه مجلس سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی برای ارائه گزارشی از روند مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 در صحن علنی مجلس حاضر شد. دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه غرب در طی 33 سال اخیر ظرفیت های مختلفی برای مقابله با ملت ایران بکار گرفته است تصریح کرد: پیشرفت هسته ای ایران به عنوان نمادی از مقاومت و پیشرفت ایران برای غرب قابل پذیرش نبود و اقدامات متعددی را برای مقابله با آن انجام داد.

وی گفت: دشمنان ما در 33 سال اخیر در عرصه های مختلف از هر راهکاری برای جلوگیری از شکل گیری انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بکار گرفتند. همین چند وقت پیش معاون اول رئیس جمهور آمریکا در جمع خاخام ها اعلام کرده بود ما چیزی نبوده است برای مقابله با ایران بتوانیم به کار بگیریم و بکار نگرفته باشیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: مقاومت ملت ایران امروز باعث پیشرفت هسته ای شده و مسیری که طی شد از مسیر تعلیق به تولید 10 هزار سانتریفیوژ رسیده است، زمانی غرب می گفت نباید غنی سازی کنید اما امروز ایران غنی سازی 20 درصد انجام می دهد. آنچه مهم است این است که جمهوری اسلامی ایران امروز با استفاده از ظرفیت های بومی تمام آنچه برای تولید چرخه سوخت هسته ای نیاز است در اختیار دارد.


رایزنی جلیلی و لاوروف درباره تحولات سوریه و مذاکرات مسکو

وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای به دیدار سرگئی لاوروف وزیر خارج این کشور از ایران اشاره کرد و اعلام داشت: در این سفر که از امروز آغاز شده اوضاع کلی خاورمیانه و شمال آفریقا، از جمله تحولات فعلی در جهان عرب و اوضاع سوریه در کانون توجه قرار خواهند گرفت.



اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه خود در باره سفر سرگئی لاوروف نوشت: مقامات روسیه با دقت رخدادهای منطقه را پیگیری می کنند، منطقه ای که در طول ده ها سال روابط دوستانه تنگاتنگ با آن را برقرار می کردیم. روسیه خواهان آن است که اصلاحات و تحولات در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و همچنین اختلافات داخلی سیاسی همراه آن از طریق مسالمت آمیز، گفتگوی ملی و در چارچوب قانون اساسی حل و فصل شوند.

 وزیر امور خارجه روسیه و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در خصوص آخرین تحولات منطقه به خصوص سوریه و نیز مذاکرات آتی ایران و 1+5 که در مسکو برگزار خواهد شد رایزنی کردند.

دبیرشورای عالی امنیت ملی با اشاره به تلاش جمهوری اسلامی ایران برای انجام گفتگوهای موفق در مسکو با کشورهای 1+5، عدم پایبندی طرف مقابل به برگزاری نشست های کارشناسی را باعث تاسف دانست و تاکید کرد امیدوار است گروه 1+5 آماده ورود به بحث جدی درباره پیشنهادهای ایران را که به عنوان دستور کار با خانم اشتون توافق شده، باشد.

در این دیدار همچنین سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با تاکید بر نقش موثر و کلیدی جمهوری اسلامی ایران در منطقه، نشست های موسوم به دوستان سوریه را فاقد تأثیر جدی در روند تحولات سوریه دانست و افزود: یافتن هرگونه راه حل در گرو مشارکت تمام کشورهای موثر به ویژه ایران در کنفرانس مسکو است.

وی با ابراز امیدواری از برگزاری مذاکرات ایران و 6 کشور در مسکو و تشکر از علاقه مندی ایران به موفقیت این نشست پیشنهاد داد ادامه گفتگوها میان دو کشور پیرامون مسائل منطقه ای، بین المللی و هسته ای در مسکو ادامه یابد.



* همچنین لاوروف در نشست خبری خود که در وزارت امورخارجه برگزار شد در مورد حمایت مسکو از بشار اسد خاطرنشان کرد: بارها اعلام کردیم که ما در هر گونه اختلاف و مناقشه نگران هستیم و از سرنوشت مردم و دولت سوریه حمایت می کنیم ونمی خواهیم کشور سوریه از هم بپاشد. کشوری که از لحاظ مذهبی و قومی ساختار پیچیده ای دارد و ما نمی خواهیم منطقه از این جهت صدمه ببیند.

وزیر امورخارجه روسیه همچنین تاکید کرد: بعضی ها سناریویی اجرا می کنند که مدل لیبی در سوریه اجرا کنند این درحالی است که ما هنوز تبعات اتفاقات لیبی را می بینیم و اتباع روسی در کشور لیبی از این ماجرا رنج می برند.


"اعدام 18 تبعه ایرانی"، نتیجه تکذیب ها و سکوت های وزارت خارجه

سلطان الجوفی خبرنگار سعودی اخیرا در توییتر خود خبر اعدام 18 تبعه ایرانی را در عربستان سعودی منتشر کرد. این در حالی است که در فروردین ماه امسال نیز خبری مبنی بر اعدام 8 ایرانی در عربستان توسط رسانه های کشور منتشر شد اما وزارت خارجه به شدت آن را تکذیب کرد. مقامات وزارت خارجه کشورمان حتی پا را از ماجرای تکذیب هم فراتر گذاشته و اعلام کردند که دادگاه های سعودی، احکام اعدام این 8 ایرانی را متوقف کرده اند!

در ابتدای ماه جاری نیز خبر اعدام 10 ایرانی دیگر در عربستان سعودی توسط رسانه ها منتشر شد که باز هم بی تفاوتی و البته واکنش مسئولان وزارت خارجه نسبت به رسانه های کشور را در پی داشت.

یک مقام مسؤول در وزارت امور خارجه با اعلام خبری مبنی بر پیگیری وضعیت ایرانیان زندانی در عربستان گفت: هیأت حقوقی و کنسولی برای پیگیری وضعیت ایرانیان زندانی در عربستان که برخی از آنان بدون رعایت حقوق کنسولی و دسترسی به مترجم و وکیل اعدام شده اند، عازم ریاض می شود.

سه شنبه گذشته، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرده بود که عربستان باید بداند اقدام به اعدام اتباع ایرانی تبعات سیاسی برای این کشور به دنبال دارد و از طریق مراجع ذیربط پیگیری خواهد شد. وی در ادامه اظهار داشت که : متأسفیم که عربستان سعودی با ابراز های متناقض وضعیت اسفناکی را ایجاد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • حسین ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
    0 0
    نمیدونم تصویر یکی مثل مشایی وسط تصاویر سران نظام چیکار میکنه؟ آخه تا ما این کارها رو نکیم که یکی مثل اون انقدر الکی بزرگ نمیشه!!!!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس