کد خبر 1279341
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۹
تنبیه سخت سئول

از طرفی قطع واردات یا وصل آن باید در دست مستقل خودمان باشد و این یک راهبرد همیشگی است که کشورهای مستقل و پیشرو دنبال می‌کنند. نباید ایران برای واردات یک محصول به چیزی غیر از تجارت آزاد تن دهد.

به گزارش مشرق، «مورد کره‌جنوبی» در میان موارد و موضوعات پسابرجامی ایران از سه جهت یک مورد خاص است. هر یک از این سه جهت را نمی‌توان بدون دیگری دید و یا در یک روند کلی نادیده گرفت. جهت اول اینکه محصولات تولیدی کره‌جنوبی از تبلت و موبایل تا لوازم خانگی و خودرو، برندهای پرفروش در بازار ایران است و این نشانه اعتماد و احترام ایران به این کشور بوده است. جهت دوم اینکه در میان کشورهای هم‌پیمان غرب، تهران بیشترین همراهی را با سئول داشته است تا آنجا که حتی تلویزیون ایران در سیطره «افسانه‌های کره‌ای» قرار گرفت؛ و جهت تعیین‌کننده سوم اینکه سئول در کمال خودباختگی و وابستگی به امریکا، ضمن قطع واردات نفت از ایران و بی‌توجهی به پیمان تجارت آزاد میان کشورها، نه تنها ۸ میلیارد دلار پول نفت خریداری شده از ایران را نمی‌دهد، بلکه همچنان انتظار دارد ایران بازار محصولات کره‌ای باشد و بدتر از این دو، اینکه انتظار دارد ایران در بهترین شرایط از این پول نه برای واردات دارو و واکسن، بلکه برای واردات ماشین لباسشویی و آب‌میوه‌گیری و پلوپز استفاده کند!

تنبیه چنین دولتی باید دست‌کم یک برنامه چهل‌ساله باشد. ایران کشوری نیست که نتواند در عرصه محصولات خانگی و خودرو، درجازدگی چندین ساله خود را جبران کند و کره نیز در جهان تنها و بهترین تولیدکننده این محصولات نیست. همین کره‌جنوبی برای اینکه در خودروسازی و برندهای لوازم خانگی پیشرفت کند، سال‌ها واردات را در این حوزه محدود و مسدود کرد. اما مهم‌تر از یک برنامه اقتصادی برای عبور از این شرایط و برای تبدیل شدن به تولیدکننده محصولات با کیفیت داخلی، مسئله مواجهه عزت‌مندانه با تحقیر خارجی است که باید روش برخورد ما با سئول درسی برای بقیه شرکای اقتصادی در جهان باشد.

آن چیزی که در معاهده شانگ‌های برای ایران اتفاق افتاد، با این تصمیم دولت سیزدهم کاملاً هماهنگ و معنی‌دار است و هرچند دستور دولت برای «ممنوعیت واردات لوازم خانگی» ادامه مصوبه دولت قبل برای ممنوعیت ورود لوازم خانگی خارجی در دوره ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ است، اما باید از آن به عنوان یک حرکت سیاسی- اقتصادی تعریف و تحلیل کرد.

دولت باید چند شرط برای تولیدکننده داخلی بگذارد

لوازم خانگی تولید داخل در سال‌های اخیر افزایش کیفی قابل قبولی یافته‌اند و منتظر قطع واردات نمانده‌اند. در شرایط جدید نیز دولت باید برای تولیدکننده داخلی چند شرط بگذارد. اول اینکه تولید داخل را به نرخ دلار گره نزند. اینکه با افزایش نرخ دلار کالای داخلی هم گران شود و با کاهش نرخ دلار همچنان همان بالا باقی بماند، برای مصرف‌کننده محصول داخلی قابل قبول نیست. دوم اینکه تولیدکننده داخلی همان‌طور که به صورت ضمنی متقاضی مسدودشدن واردات محصولات خارجی است، باید با صادرات محصولات خود اولاً نشان دهد که جنس با کیفیت و قابل عرضه در بازار جهانی تولید می‌کند و ثانیاً نشان دهد که منظور او از مسدود شدن واردات، فقط فرصتی برای نفس‌تازه‌کردن و جبران عقب‌ماندگی است و نه صرفاً یک انحصار در تولید و عرضه؛ و شرط سوم دولت برای تولیدکننده محصول خارجی باید یک شرایط زمان‌بندی شده برای رسیدن به قله کیفیت جهانی باشد و اگر دولت تسهیلاتی هم در نظر می‌گیرد باید به همین شرط منوط باشد.

چنین روندی آنچه را برخی دلسوزان می‌پندارند که ممکن است انحصار در لوازم خانگی منجر به افت کیفیت و تبدیل شدن به ضرب‌المثل دیگری مانند مثال خودروسازان بی لیاقت ایرانی شود، خنثی می‌کند.

کلید قطع و وصل واردات در دست خودمان

از طرفی قطع واردات یا وصل آن باید در دست مستقل خودمان باشد و این یک راهبرد همیشگی است که کشورهای مستقل و پیشرو دنبال می‌کنند. نباید ایران برای واردات یک محصول به چیزی غیر از تجارت آزاد تن دهد. وقتی تجارت آزاد با کره‌جنوبی یا کشورهای اروپایی در کار نیست، چرا باید زیر این تحمیل برویم؟! محصول ما نفت است و برخی اقلام مرتبط با نفت یا محصولات دیگری که در شمار تحریم‌های امریکا قرار گرفته است. اگر نفت و دیگر محصولات ما خریداری نشد، نباید به کره‌جنوبی اجازه داد در تعیین میزان و موارد تجارت دو کشور به طور جداگانه تصمیم یک‌طرفه بگیرد. در این مورد خاص یعنی بلوکه‌شدن پول نفت فروخته شده حتی اگر ایران به لوازم خانگی نیاز مبرم هم داشته باشد، نباید اجازه دهیم همان چیزی را که طرف خارجی تحمیل می‌کند، انجام دهیم.

نباید از فرافکنی ترسید

برخی جریان‌ها پس از اعلام ممنوعیت واردات محصولات کره‌ای قصد دارند آن را یک تصمیم اشتباه بدانند، اما نگاهی به آمارها نشان می‌دهد ماجرا چیز دیگری است و نباید تحت تأثیر این فرافکنی قرار گرفت.

اواخرهفته گذشته بود که حکم مهمی به وزارت صمت ابلاغ شد؛ بر اساس نامه رئیس دفتر رئیس‌جمهوری به وزیر صمت، واردات محصولات صوتی و تصویری کره‌جنوبی به کشور ممنوع شد. این ممنوعیت در شرایطی انجام شد که سه سال است کره‌ای‌ها از ترس تحریم امریکا حاضر به همکاری تجاری با جمهوری اسلامی ایران نیستند و حالا قصد دارند با سوءاستفاده از شرایط کشور و تحریم‌ها، بخشی از پول بلوکه شده ایران در بانک‌های کره را با ارسال محصولات خود آزاد کنند!

کره سپس پیشنهاد عجیبی به ایران ارائه داد که بر اساس آن، بخشی از این پول در قبال صادرات محصولات سامسونگ و ال. جی تسویه می‌شود. این در حالی است که این دو کمپانی از همان سه سال پیش همکاری تجاری خود را با ایران بسیار محدود کردند و تصمیم گرفتند دیگر به ایران نیایند.

دستور فعلی ادامه دستور ۹۷ است

با دستورالعمل دولت سیزدهم قرار است واردات محصولات کره‌ای به ایران محدود شود، ولی این ممنوعیت برای برند سایر کشورها نیست. به گفته مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت، طبق مصوبه اولیه شورای هماهنگی سران سه قوه در سال ۱۳۹۷ واردات لوازم خانگی ممنوع شد و با تمدید این مصوبه، ممنوعیت واردات لوازم خانگی تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز مصوب شد. حالا با دستور رئیس‌جمهور ممنوعیت واردات لوازم خانگی بیش از این نیز ادامه خواهد یافت.

سهم ۷۰ درصدی داخلی

در عین حال صنعت لوازم خانگی در این شرایط، نه تنها تسلیم خروج شرکت‌های کره‌ای نشد بلکه با داخلی‌سازی ۷۰ درصدی قطعات و صرفه‌جویی ارزی ۳ میلیارد دلاری، توانست تولید خود را به دو برابر تولیدات قبل از تحریم‌ها برساند. به عبارتی تولیدکنندگان لوازم خانگی برعکس بعضی صنایع، ادامه و ارتقای تولیدات خود را مشروط به رفع تحریم‌ها نکردند و منتظر بازگشت شرکت‌های خارجی که با تشدید تحریم‌ها یک شبه ایران را ترک کردند، نماندند.

عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در این باره می‌گوید: «قابلیت جهش ۲۰۰ درصدی در تولید انواع لوازم خانگی با توجه به ظرفیت‌های نصب شده در کشور وجود دارد. معتقدیم ظرفیت‌های موجود، نیاز داخل را به طور کامل تأمین می‌کند و صنعت لوازم خانگی ایران قابلیت تبدیل شدن به مرکز تولید و صادرات در منطقه با جمعیت بیش از ۴۰۰ میلیون نفری را دارا است.»

حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز به ایسنا می‌گوید: «۷۰ تا ۸۰ درصد بازار لوازم خانگی در اختیار داخلی‌ها است و با حمایت‌هایی که حالا از صنعت لوازم خانگی انجام شده، لازم است تولیدکنندگان برنامه‌ریزی طولانی مدت داشته باشند و سرمایه‌گذاری خود را توسعه دهند و کیفیت کالاها و خدمات پس از فروش را دور از انتظار بالا ببرند. همچنین باید بدانیم ممنوعیت کالای نهایی لوازم خانگی مربوط به سال ۱۳۹۷ است و پیش از آن هم کره‌ای‌ها از ایران رفته بودند و در حال حاضر اتفاق جدیدی رخ نداده و فقط زمینه برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و برنامه ریزی بلندمدت آن‌ها فراهم شده است. در واقع با مصوبه جدید جلوی واردات کالاهایی با مشابه تولید داخل گرفته می‌شود.»

غزنوی مقایسه لوازم خانگی را با خودرو اشتباه می‌داند: «صنعت خودرو در ایران از سوی دولت اداره می‌شود و ۹۵ درصد بازار خودرو دست دو شرکت است. اما در صنعت لوازم خانگی حدود ۱۵۰۰ واحد فعالیت می‌کنند؛ بنابراین در این صنعت انحصار نیست. اما عد ه‌ایی صنعت شکست خورده خودرو را نماد تولید ملی قرار داده‌اند. با این حال تولیدات داخلی به لحاظ قیمت و کیفیت تنوع زیادی دارند. ما برای رسیدن به کیفیت مطلوب و منطقی شدن قیمت‌ها باید به تولید انبوه برسیم. برای رسیدن به این اهداف باید بازار داشته باشیم، بنابراین از ورود غیر منطقی کالاهای خارجی جلوگیری شود تا به یک کشور صنعتی تبدیل شویم. برای راضی شدن مصرف‌کنندگان هم باید در بحث کیفیت، خدمات پس از فروش و قیمت نیز رقابت بهتری ایجاد شود. در نهایت بعد از حفظ و تأمین بازار داخل، می‌توان سرریز تولیدات را صادر کرد.»

سئول باید مسئولیت‌پذیر شود

سئول باید مسئولیت تجارت با ایران را بپذیرد. اگر بین ایران و امریکا، نفع خود را در پیروی از تحریم‌های ظالمانه امریکا دانست و امریکا را انتخاب کرد، این شاید در جهان جنگلی کنونی به امری متعارف بدل شده باشد، اما باید به قدر لازم خسارت و هزینه آن را نیز بپردازد.

در روزگاری که هم امکان بازپروری تولید صنایع داخلی و از جمله صنایع نسبتاً آسان لوازم خانگی فراهم است و هم جهانی از شرق تا کشورهای مستقل می‌توانند شریک تجاری ایران باشند، نباید «سئول غیرمسئول» را به حال خود رها کرد. تصمیم دولت جمهوری اسلامی از این جهت باید با همراهی همگان روبه‌رو شود و مهم‌ترین نقطه این حرکت جدید ایران آن است که برای تنبیه‌کردن سئول غیرمسئول باید تولیدکنندگان داخلی حداکثر مسئولیت را در قبال افزایش کیفیت با قیمت متعادل و معقول بپذیرند و تبدیل به عناصر و عوامل تشدیدکننده دشواری‌های مردم نشوند.

منبع:روزنامه جوان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 30
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    40 3
    لوازم خانگی پیچدگی خودرو رو ندار میشه تولید کرد
    • IR ۰۰:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
      32 1
      از پهپاد و هلیکوپتر و.. و موشک که پیچیده تر نیست
  • IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    23 2
    هم کره باید تنبیه شود هم دلالان داخلی که تولید کنندگان ایرانی را به روز سیاه نشاندند با ترخیص نشدن کالاهای انبار شده در بنادر و لغو تجارت لوازم خانگی با کره هر دو تنبیه می شوند
  • IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    5 17
    چه تنبیه دهشتناکی.. بابا به دلیل عدم واردات اصولی افزایش قیمت لوازم خانگی از نرخ تورم بیشتر هستش، نمیگم جلوی واردات رو کلا باز بزارید، اما با رعایت اصول و قواعدی اجازه واردات محدود برای تنظیم بازار باید داده بشه خب.
    • IR ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
      7 1
      مشکلی نیست فقط از کره جنوبی وارد نشه، میشه از چین لوازم خونگی با کیفیت خوب در حد محدود آورد بعدش اونم قطع کرد!!!
    • IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
      2 0
      اگر خواستیم واردات هم داشته باشیم فقط هوآوی وشیائومی مخصوصاشیائومی که هرچیزی به ذهن برسه داره تولیدی کنه،کره جنوبی به خاطراین همه توهین وگستاخی به مردم ایران بایداینجاروترک کنه
  • CA ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    10 1
    لوازم خانگی اروپایی هم بایستی بعضی برندهاش ممنوع بشه. البته تولید کننده لوازم خانگی ایرانی نیاز به سامان دادن هستند. دولت میتواند به عنوان کارگزار واسطه خرید تضمینی انجام دهد ولی به شرط کیفیت مطلوب و استاندارد سازمان استاندارد بایستی استاندارد مناسب تعریف کند و یک سازمان مستقل این لوازم را از نظر تطابق با استاندارد بررسی کند. بانکها بایستی به دولت کمک کنند و البته تمامی عوامل مختلف تا با قیمت مناسب به مصرف کننده رسانده شود و البته مصرف کننده نیز نیاز به تشویق مالیاتی جهت بهینه سازی مثلاً انرژی این لوازم را خرید کند. این میتواند یک چرخه نمونه در کشور گردد. بایستی در طراحی و اتوماسیون و نقدینگی و جذب دانش آموختگان به این تولید کنندگان کمک گردد.
  • IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    12 16
    بیشتر تنبیه مصرف کننده داخلیه تا سئول که بعد از این در یک بازار انحصار کامل پست ترین یخچال زیر 10 میلیون گیرشون نمیاد
    • IR ۰۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
      6 5
      درود بر شما كه حرف درستى گفتى ، خدا كنه چنين تصميمى ربطى به مافياى لوازم خانگى نداشته باشه
    • IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
      2 1
      عزیزم ساعت خواب تورم بالا که داشته باشید همه اجناس بالا خواهد رفت!
    • IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
      4 0
      وقتی الفبای رقابت صحیح را در بازار تولید داخلی هجی کنی ، با داشتن اینهمه تولید کننده داخلی قطعا به نرخی می رسی که مبین کیفیت جنس ارایه شده است . بله در بازار بی مسئولیتی نظارتی و قاچاق و رانت و انحصار همه چیز وارونه است و دست یابی به شرایط مطلوب نا ممکن . اما مگر قرار است به خاطر چیدمان ناصحیح همه چیز ، در پی اطلاح بر نیاییم و فقط باج بدهیم ؟
  • امین عابدی IR ۰۱:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    1 0
    کره و ژاپن مستعمره با کلاس امریکا هستند بدون اجازه کدخدا بیرون مرزهاشون نمیتوانند تصمیم بگیرند . خودمان را گول نزنیم واقعیت عملی این دست
  • IR ۰۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    1 1
    تا نظارت و برخورد قاطع و برنامه نباشه فایده ندارد ... بعد رفع تحریم یه عده آقازاده و دلال و تاجر بازار پر کنند تولید کم بشه از اون ور واردات صفر رقابت کاهش پیدا کنه بشه مثل خودرو سازی تعادلش کار می خواد ..‌‌ . مهم ترینش نظارت
  • محسن TR ۰۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    6 1
    با سلام، حالا که این ممنوعیت دستور رهبری بوده، می پذیریم و اعتراضی نداریم، چون فرمایش رهبری، حجت و لازم الاجراست. حتی اگه همه چیز را هم ممنوع کنند باز هم می پذیریم. ایشان ولیِ امر هستند و خیر و صلاح ما را بهتر می فهمند. ما سر و جانمان را فدای ولایت می کنیم، لوازم خانگی که عددی نیست. کسانی که چون و چرا و « اِن قُــلــت » می کنند بدون شک ضعفِ ولایت پذیری دارند و باید اعتقادِ خــود را تقویت کنند.
  • IR ۰۵:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    3 1
    اگر دولت بتونه نرخ برخی از اقلام مصرفی تولید کنندگان را برای فقط مصرف داخلی مانند ورق و مواد موجود دیگر مثل مس و غیره . ارزانتر کنه . طبعا با قیمت مناسبتر . مردم هم در کنار محسنات دیِگر مد نظر و انتظار . حتما بیشتر بسمت خرید و حمایت از تولید داخلی میروند .. حداقل یکی دو سالی امتحان کنند . حداقل مردم نیازمند و حقوق بگیر . کارشون راه میفته
  • دختر اهواز IR ۰۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    5 1
    چه عجب ما هم بالاخره یه حرکتی کردیم.از قدیم الایام گفتن:* به مرده که رو بدی شب جمعه واسه خودش حلوا سفارش میده. *الآن حکایت کره است.
  • IR ۰۷:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    5 2
    فعلا كه هر شبكه تلويزيون ملي!!! رو كه مي زني يك افسانه مزخرف و در پيت كره اي رو داره نشون ميده.بجاي سرمايه گذاري و ساخت سريال از قهرمانان ملي مثل آريو برزن ها، سورناها، باقري و باكري و همت و سليماني ها، قهرمانان پوشالي كره اي رو به خورد نسل جوان ايراني ميديد.بريد بين نوجوان ها و تب تند علاقه به آيدل هاي كره اي و عمق نفوذ فرهنگي كشور كره(در واقع يكي از ايالت هاي آمريكا)را ببينيد.
    • IR ۱۵:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۲
      1 0
      حرف درستی گفتی . چرا از دلیر مردان لر فیلمی نمی اورند که دلیرانه به سلاح سنگ تنگه ورود الکساندر مقدونی را سد کردند و سپاه او را در این تنگه متلاش ساختند .
  • IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    0 0
    اگر هم تنبیه کردن کشورهایی که به قانون جنگل عمل می کنند برای کشور هزینه داشته باشه ولی نباید از زیرش در بریم.‌ چون عزت و اقتدار بلند مدت کشور رو از بین می بره و هر وقت هر جوجه ای خواست می تونه کشورمون رو تحریم کنه همینطور که تحریم جیبوتی رو در دوران غربگرایان تجربه کردیم.
  • DE ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    0 1
    ایرانی های فناور جهادی باید وسایل خانگی با کیفیت عالی بسازند .لازمه علم شیمی و پتروشیمی خود را با کمک نخبگان و مخترعین فناوری به اعلا درجه کیفیت برسانند و برای تنبیه دوم تمام بازارهای فروش لوازم خانگی سئول رو فلج کنند و محصولات ایرانی فتح و تسخیر کنه. جوری بشه که همه کشورها بیان از ایران با قیمت مناسب لوازم خانگی خرید کنند و اینجور سینه سئول رو ایران به خاک بماله تا کره ای ها بدونه یک من ماست چقدر کره داره. این اقدام شدنی است. بقول شهید صیاد شیرازی: جهاد نشدنی رو شدنی می کند. با فلسفه جهادی عمل کردن در فناوری وتولیدات صنعتی میشه پوزه کثیف و حریص این موش کره جنوبی رو بخاک مالید تا ادم بشن! در بخش عینک سازی و سایر صنایع سبک که کره جنوبی تولید می کنه در این جنگل اباد جهانی همین اقدام متقابل رو ایران باید انجام بده و چندین میلیارد دلار به کره جنوبی ضرر مالی بخوره. به این میگن رقابت مثبت.
  • IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    1 1
    آخ آخ الان کره داره ورشکست میشه
  • فرهنگی IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    1 1
    برخورد با کشورهای ترسو فقط در لوازم خانگی نباید خودش را نشان دهد فیلمهای بی ارزش انها را صدا وسیما میخرد اما نوابغ جنگ تحمیلی را از خلبانان دتا بسیج وارتش وسپاه ما که مربوط به زمان جنگیم خیلی ها را نمیشناسیم تا برسد به نسلهای بعد تحریم را از کارهای فرهنگیشان شروع کنید انها داستانسازی میکنند ما واقعی داریم وصداوسیما وسینما قدر ناشناس است
  • کارمند ساده IR ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    3 1
    از سئول مستعمره ی آمریکا فقط و فقط پول یا ارز نقد می خواهیم نه کالا و خدمات بنجل شان را .... و تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل ....بدرود
  • IR ۱۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    0 0
    همه ی این لوازم خانگی که در ایران تولید میشه، ۹۰ درصدشون دارای قطعات چینی هستن و به اسم لوازم خانگی تولید داخل ساخته میشن. خود من هم نامزد کردم یخچال و لباسشویی و تلویزیون سامسونگ خریدم
  • باور IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    1 0
    دعوای زرگری برای اینکه این پول ها را به حساب یک آقازاده در کره واریز کنند اوهم جنس و کالا به کره شمالی بفرستد و کره هم چند تا از لانچرهای جدیدش را به چین سپس به ایران گسیل کند۔
  • عطاءالله IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    1 0
    خداوند لعنت کند افساد طلبان فاسد بنفش رو که اینچنین ما رو تحقیر کردند.
  • . IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    0 0
    نتجه چهل سال تنبلی .حالا هم خدایی بجنبید یک ساله کره تنبیه میشود .شروع صادرات لوازم خانگی به کشورهای همسایه وبعد به همه دنیا .انشاالله. موشک کهکشان نورد که نیست.
    • IR ۲۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
      0 0
      ان شاءالله بعدش مردم مقصرن که هرجی مسئولان حمایت کردن و گفتن مردم هم بیاین ولی مردم بهانه الکی اوردن پس مشکلات هم حقشونه
  • IR ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    0 0
    اینکار باعث میشه یک ایرانخودرو و سایپای دیگه در این نوع کالاها بوجود بیاد.اجناس ضعیف با انحصار بازار.اگر دوباره بعد چند سال واردات باز شود دوباره این تولیدی ها از بازار حذف میشوند.مشکل اینها این هست که درلبه تکنولوژی حرکت نمیکنند و خواسته و سلیقه مشتری برایشان مهم نیست.چند درصد سودشان را صرف تحقیق در زمینه کالای تولیدی خودشان میکنند.به جرات میتونم بگم هیچ.چون اصلا به این موضوع واقف نیستند.اینها میروند قطعات از کشورهای دیگه خصوصا کره وارد میکنند چرا بیایند تحقیق کنند و زمان صرف کنند.تا دیروز ناله میکردند که از ما حمایت نمیکنید.اینم حمایت دولت.دیگه چی میخواهید.مطمئنم ده سال دیگه بازار و واردات ازاد شود دوباره ورشکسته میشوند.شک نکنید
  • IR ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    0 0
    اگر تولید کننده ها مرد باشن واقعا بازار را پر میکنن و درتمام شهرها نه فقط اصفهان و تهران نماینده های فعال و درجه یک بزارن تا حسابی بازار را پر کنن...هم نقد بفروشن هم قسطی نه اینکه معرفی نامه از بانک وام بیست و سی وپنج درصد بدیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس