به گزارش مشرق ،سید جواد تقوی ، روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینكه موضوع كم فروشی و پایین آمدن كیفیت برخی اقلام درسال نخست اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نیز مطرح بود، افزود:براین اساس نیز در همان سال طرح نظارت ویژه اجرایی شد.
مدیرعامل سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان با اشاره به تعداد بازرسی های صورت گرفته درقالب این طرح گفت: براساس داده ها مشخص شد كه تنها 2 درصد تخلفات صورت گرفته مربوط به كم فروشی بود درحالی كه فضای روانی جامعه آن را بیش از این نشان می داد.
وی ادامه داد: از آنجایی كه وظیفه نظارت برعهده سازمان حمایت است ، طبیعی است با متخلفانی كه از فضای موجود سواستفاده كرده و به دلیل كم اطلاعی مصرف كننده قیمت بالاتری برای اجناس خود مطالبه می كنند ، برخورد می شود.
تقوی همچنین از مردم خواست كه در صورت مشاهده هر گونه تخلف، موارد را از طریق تلفن 124 به سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان اعلام كنند تا در كوتاه ترین زمان به آنها رسیدگی شود.
** قیمت ها بر پایه مباحث كارشناسی و سود بنگاه
وی با رد برخی اظهارات مبنی براینكه موضوع تثبیت قیمت ها یا قیمت گذاری توسط سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان دنبال می شود، گفت: مسئله قیمت ها با مباحث كارشناسی جلو برده می شود.
تقوی تصریح كرد: این موضوع كه چگونه می توان پایه قیمت تمام شده را هم به لحاظ تامین نهاده ها، كیفیت و قیمت تولید و افزایش بهره وری بالا برد و از سویی با سلیقه و رفتار مشتری هم خوانی داشته باشد جزو برنامه های ما است .
وی گفت: در برنامه سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان همچنان حمایت از حقوق مصرف كننده دنبال می شود و دركنار آن از كارهای اصلی، آگاهی بخشی مصرف كنندگان به حقوق حقه خود است كه بخشی از آن نیز توسط بیش از 400 انجمن حامی حقوق مصرف كننده پیگیری می شود.
رییس سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان تصریح كرد: در بخش حمایت از تولید داخلی ، توجه به قیمت بر مبنای پایه های كارشناسی و سود بنگاه و درعین حال نظام بهره وری ، ارتقا بهره وی و كاهش قیمت تمام شده مد نظراست .
** تدابیر نظارتی ویژه ماه مبارك رمضان
تقوی در ادامه گفت: امسال نیز همچون سال های گذشته طرح بازرسی و نظارت ویژه ایام ماه مبارك رمضان 15 روز قبل از ماه مبارك آغاز می شود.
وی این موضوع را نیز یادآور شد گفت كه بازرگانی داخلی وزارت صنعت ، معدن و تجارت برنامه های مقدماتی ماه مبارك رمضان را برای عرضه كافی اقلام و كالاهای مورد نیاز انجام داده است .
** نگاه توامان حمایت از تولید و مصرف
رییس سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان با بیان اینكه نگاه های حمایتی این سازمان به حوزه تولید و مصرف توامان است ، ادامه داد : تمامی دستورالعمل ها برمبنای كار كارشناسی است و اگرجز این باشد به واحدهای تولیدی فشار وارد می شود و آنها از حیز انتفاع ساقط می شوند.
وی ادامه داد: ضمن حمایت لازم از تولید درعین حال برآن هستیم تا در چارچوب كاملا مدیریت شده اقتصادی ، فشاری به مصرف كننده وارد نشود .
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت ادامه داد: علاوه بر شرایط تولید ، مدیریت هزینه های قیمت تمام شده از تكالیف وزارت صنعت ، معدن و تجارت است و باید بنگاه ها به سمتی حركت كنند كه هزینه ها كاهش یابد ، حركت به سمت رقابتی شدن و ماندگاری بیشتر در بازار نیز پیگیری شود.
** پایش قیمت و بررسی روند قیمت ها
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت سپس گفت كه پایش قیمت و بررسی روند قیمت ها در باره كالاهای مختلف و اساسی در دستور سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان است و تعطیل پذیر نیست .
وی ادامه داد: در مجموعه سازمان های صنعت ، معدن و تجارت استانی بسته سیاستی نظارتی كه از ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها اعلام شده را اجرا كردند كه براین اساس از ابتدای اجرای قانون تاكنون بیش از 13 میلیون بازرسی از بنگاه های مختلف انجام شد كه به نوبه خود یك ركورد محسوب می شود .
** برنامه های رییس جدید سازمان حمایت
رییس سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان در بخش دیگری اظهار كرد : براساس برنامه های از قبل تدوین شده ، برنامه های نظارتی و كنترلی را با سرعت و تاكید بهتر به پیش می بریم .
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت تصریح كرد: اجرای موفق كارها نیازمند سطح بالایی از تعامل با دستگاه های مختلف از جمله تعزیرات حكومتی ، حوزه های تولید ، بخش های مختلف وزارت صنعت شامل بازرگانی داخلی ، شركت بازرگانی دولتی و سایر مجموعه هایی است كه سیاست ها و برنامه های تنظیم بازار به آنها گره خورده است .
وی در باره برنامه سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان در رویكرد جدید فعالیتی خود عنوان كرد: به دنبال ارایه برنامه منسجم و بالابردن سرعت كارها هستیم به گونه ای كه بتوانیم درشرایط حاضر سطح انتظارات منطقی را پاسخگو باشیم .
رییس سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان به وظایف این سازمان پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و پیگیری آن اشاره ای كرد و گفت : تقویت نیروی كارشناسی از جمله برنامه هایی است كه دنبال می شود.
وی با تاكید بر ضرورت تعامل بیشتر با تشكل های بخش خصوصی گفت : باید از ظرفیت و امكانات این گروه بهره كافی را برد و علاوه برآن از مجموعه ظرفیت سازمان های استانی كه در حوزه اجرا و عملیات در حوزه تصمیات ستاد هستند ، استفاده كرد .
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت این موضوع را نیز گفت كه برنامه های توجیهی ، آموزشی در ارتقا سطح مفاهمه و پیشبرد كارها نقش اساسی دارد .
** برخورد با پدیده قاچاق از مولفه های اصلی حمایت از تولید
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از برخورد با پدیده قاچاق به عنوان یكی از مولفه های اصلی حمایت از تولید در هماهنگی با ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز در قالب طرح شبنم خبرداد و گفت : این طرح از ابتدای خردادماه عملیاتی شده است.
وی توضیح داد: با هماهنگی تعزیرات ، استانداری، سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت ، نیروی انتظامی و دستگاه های متولی این طرح در قالب پنج یا شش قلم به صورت پایلوت اجرا می شود و سایر كالاها نیز در مراحل بعدی شامل این طرح قرار می گیرند كه این اقلام از موارد جدی است كه فضای تولید كشور را پاك كرده و نیازمندی ها را از محل تولید داخلی سامان می دهد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از اجرای طرح ویژه نظارتی مبارزه با كم فروشی در سراسر كشور خبرداد و گفت: بر همین اساس بخشنامه ای به عنوان اولویت كاری به سازمان های استانی ابلاغ شد.