به گزارش مشرق، محمد احمدزاده در خصوص مشکلاتی که برای برگزاری مسابقات لیگ دسته اول مانند کیفیت زمینها و استاندارد ورزشگاهها که هر سال تکرار و حتی بیشتر میشوند، اظهار داشت: لیگ یک شرایط خاصی دارد. یکی از بزرگترین مشکلات آن بحث اجرایی است که بیش از هر چیزی به نظارت برمیگردد.
وی افزود: نظارت و کنترلی روی مسابقات لیگ دسته اول نیست. مسئولین فوتبال تمام هم و غمشان لیگ برتر است و به همین خاطر شرایط برگزاری مسابقات لیگ یک و لیگهایی پایینتر مانند زمینها و استادیومها مساعد نیست. اتفاقات دیگری هم در کنار این مشکلات رخ می دهد که کار را برای افرادی که در این لیگ فعالیت دارند سختتر میکند و باعث میشود کیفیت بازیها پایین بیاید. شاید فدراسیون فوتبال فرصت فکر کردن روی لیگ یک را نداشته اما مسئولان باید وقت بیشتری بگذارند و حواسشان را بیشتر جمع کنند، چون لیگ یک با این شرایطی که حرکت میکند نمیتواند بازدهی لازم را داشته باشد.
مربی فوتبال کشور با اشاره به هدف برگزاری مسابقات لیگ آزادگان گفت: فدراسیون باید اعلام کند هدف از برگزاری لیگ یک چیست و به دنبال چه هستند؟ آیا فقط میخواهند تقویم را پر کنند؟ وقتی کیفیت کار مطلوب نیست و قوانین فوتبال معمولا با کمی و کاستی اجرا میشود طبیعتا برگزاری مسابقات تأثیرات مثبت خودش را از دست میدهد. فدراسیون باید تکلیف خودش را با لیگ یک مشخص کند و بعد انتظار برگزاری یک لیگ منسجم را داشته باشیم. هر اتفاقی میتواند در لیگهای پایینتر بیفتد. اتفاقات لیگ دو بیشتر از لیگ یک است و همین طور در ردههای پایینتر، به این ترتیب هم کیفیت بازیها پایین میآید و هم کار به دور از قواعد و قوانین فوتبال پیش میرود.
وی در خصوص بحث انتقال امتیاز باشگاهها که در هر فصل مشکلات زیادی را هم برای تیمها و هم برای برگزارکنندگان مسابقات به وجود میآورد، عنوان کرد: این مشکل فقط مربوط به لیگ دسته اول نیست. در لیگ برتر هم برخی از تیمها ریشه آن چنانی و تماشاگر ندارند. آنها فقط پشتوانه مالی دارند و فدراسیون هم به همین اکتفا میکنند. یعنی برایش مهم نیست که یک تیم چقدر تماشاگر دارد. در لیگ یک این اتفاقات بیشتر میشود. فوتبال ما چند سالی بیصاحب و بازار بروبیا شده بود و به همین خاطر این اتفاقات عادی شد. در حال حاضر هم همان شرایط وجود دارد و فوتبال در مسیر بیقانونی جلو میرود.
بیشتر بخوانید:
زمان قرعه کشی لیگ یک اعلام شد
احمدزاده افزود: فدراسیون ما الان تنها به فکر تیم ملی امید و بزرگسالان است. به زیرساختها و استادیومها توجه نمیشود. تیمهای پایه در لیگ یک و حتی لیگ برتر بی اهمیت هستند و اصلا دیده نمیشوند. مسأله شرطبندی در لیگ یک شیوع پیدا و اصلا دیده نمیشود. اتفاقات ناهنجاری در لیگهای مختلف رخ میدهد اما به آن بیتوجه هستند.
سرمربی اسبق ملوان بندرانزلی اظهار داشت: متاسفانه بی اخلاقی و بی فرهنگی در تیمها و هوادارانشان حرف اول را میزند. بازیای نیست که بدون تنش و برخورد به پایان برسد. ما تصور میکردیم که حضور تماشاگران در ورزشگاهها باعث جوسازی و فاصله گرفتن فوتبال از فرهنگ شده، الان تماشاگری نیست اما بی فرهنگیها را بیشتر میبینیم. ما با این مشکلات کلنجار میرویم. فدراسیون فوتبال علاوه بر تیم امید و بزرگسالان، باید اخلاق، فرهنگ، زیرساختها و آکادمیها را مورد توجه قرار بدهد. جمع شدن این مشکلات باعث میشود به موفقیتی نرسیم. مشکلات فراوانی در فوتبال داریم. به عنوان مثال جابه جایی مربیان در طول یک فصل از لیگهای پایینتر شروع شد و به لیگ برتر رسید. به طوریکه دیدیم یک مربی در یک فصل سه تیم عوض کرد اما متأسفانه اهمیتی به این مسائل داده نمیشود.
وی افزود: سالهاست که این حرفها را میزنیم و هیچ کس توجه نمیکند اما نباید از پیگیری آن دست کشید و این بحثها باید ادامه پیدا کنند. ما در تشکیلات فوتبالمان به اصل قضیه فکر نمیکنیم. همه امروز را نگاه میکنند و به روز کار میکنند. با این شرایط فوتبال ما درست نمیشود، 50 سال از فوتبال دنیا عقبیم و این فاصله سال به سال بیشتر میشود.
کارشناس فوتبال در مورد اینکه باشگاههای مختلف لیگ یکی هر سال به خاطر مشکلات عدیدهای که دارند باید دست به دامان مقامات استانی، شهری و افراد سیاسی باشند تا بتوانند به صورت مقطعی مشکلاتشان را حل و در مسابقات شرکت کنند، گفت: اینها به خاطر ارتباطات است. مثلا نماینده مجلس میخواهد از شهر خودش دفاع کند اما این دفاع نیست. او میخواهد به هر قیمتی که شده تیم شهرش در لیگ شرکت کند و دل مردم آن شهر شاد شود اما در واقع باید وقتش را روی این بگذارد که امکانات، استادیوم، هتل و... در داخل آن شهر استاندارد باشد.
وی افزود: متأسفانه سازمان لیگ سالهاست مجبور است فشارهای سیاسی را در کنار برگزاری فوتبال تحمل کند و حتی زیر بار برخی مسائل برود. در کمیتههای فدراسیون فوتبال هم این اتفاقات میافتد. آدمهای سیاسی دست روی مشکلات فوتبال در شهر یا استان میگذارند. آنها به جای اینکه امکانات داخلی شهر یا استان را بالا ببرند میخواهند قانون را دور بزنند. سازمان لیگ ممکن است در ابتدا مقابل بیقانونی بایستد اما یک قدرت بالاتر اصرار میکند که این کار باید انجام شود.
احمدزاده گفت: درواقع فوتبال در اختیار افرادی خارج از فوتبال قرار گرفته و تصمیمات قانونی در آن گم میشود. به خاطر ورود و دخالت افراد بیرون از فوتبال اجازه اجرای قانون از سازمان لیگ گرفته میشود. هر کسی هم بیاید برای اینکه کنار گذاشته نشود زیر بار بی قانونی میرود. مشکل این است که فوتبال برای خودش تصمیم نمیگیرد. بلکه افرادی که اطلاعی از ورزش ندارند برای آن تصمیم میگیرند. این مسأله مسئولان فوتبال ما را هم کاملا تحت تأثیر میگذارد و به این ترتیب کار از دست آنها خارج میشود.