به گزارش مشرق به نقل از فارس، دادگاه وابسته به وزارت امنیت ملی جمهوری آذربایجان در حالی در حکمی آنار بایراملی خبرنگار متعهد و شناخته شده در این کشور را به 2 سال حبس محکوم کرد که اتهام بی اساس مواد مخدر به وی هیچگاه ثابت نشد.
آنار بایراملی که از سوی مجامع بینالمللی از جمله سازمان عفو بینالملل زندانی سیاسی و محبوس وجدان و مدافع آزادی بیان خوانده شده است، دادگاه را نمایشی خوانده و افزود دادگاه مستقل نبوده و تنها مجری اوامر نهادهای اجرایی آذربایجان است.
خبرنگار محلی صداوسیما همچنین با نمایشی خواندن دادگاه، استفاده از شاهدان دروغین پلیس را بی آبرویی دیگری برای دستگاه قضایی جمهوری آذربایجان خواند.
آنار قاسملو وکیل خبرنگار محلی صداوسیما نیز با ناعادلانه خواندن حکم افزود: آنار بایراملی زندانی وجدان محسوب میشود و حکم دادگاه غیر حقوقی، ناعادلانه و موجب سرافکندگی است.
وی با تاکید بر اینکه در اعتراض به این حکم، به دادگاه تجدید نظر شکایت خواهند کرد، اظهار داشت: در صورت عدم آزادی موکلش، به دادگاه حقوق بشر اروپا مراجعه خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، قرائت حکم سفارشی، موجب اعتراض شدید حضار حاضر در دادگاه شده و حضار عوامل دادگاه را عمال جیره خوار وابسته خواندند.
همزمان با آغاز موج سوم اختناق و سرکوب و دستگیری فعالان اسلامی و مدافعان آزادی بیان در جمهوری آذربایجان، پنج پلیس و نیروی امنیتی آذربایجان 27 بهمن گذشته (17 فوریه) آنار بایراملی را در منزلش در باکو بازداشت، در جیب وی مواد مخدر گذاشته و مدعی شدند که وی را در خیابان بازداشت کردند.
بیش از دهها موسسه و نهادهای بینالمللی از جمله سازمان خبرنگاران بدون مرز، کمیته دفاع از روزنامه نگاران مستقر درنیویورک، موسسه امنیت و آزادی خبرنگاران باکو، موسسه حقوق خبرنگاران در باکو، موسسه خبرنگاران مسلمان در ایران با تاکید بر اینکه آنار بایراملی به علت فعالیت حرفهای خود و به ناحق، زندانی شده است، خواهان آزادی وی شدهاند.
دهها نفر از شخصیتها، صاحبنظران و سران احزاب در جمهوری آذربایجان نیز با تاکید بر اینکه حبس ساختگی آنار بایراملی نشاندهنده نبود آزادی بیان در جمهوری آذربایجان است، دولت این کشور را به تحمل پذیری و پایان فشار و اختناق به خبرنگاران فراخوانده بودند.
علاوه بر واکنش وزیر ارشاد و معاون وزیر امور خارجه و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران، سفارت ایران در باکو نیز پیش از این با ارسال دو یادداشت اعتراض، اتهامات علیه آنار بایراملی را واهی خوانده و خواهان آزادی وی و مجازات عاملان این اقدام غیر مسئولانه شده و نسبت به تبعات آن هشدار داده بودند.
در عین حال یک مقام آگاه در کشورمان حکم دادگاه آذربایجان علیه خبرنگار محلی صداوسیما را ناشی از ضعف این کشور خواند و افزود: تداوم اشتباهات ضد ایرانی باکو که از سردرگمی و بحرانهای درونی و خارجی حاکمیت این کشور نشات میگیرد بی پاسخ نخواهد ماند.
دادگاه جمهوری آذربایجان پس از پنج جلسه نمایشی، در حکمی سفارشی، آنار بایراملی خبرنگار محلی صداوسیما در باکو را به 2 سال حبس محکوم کرد.