کد خبر 1270679
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۸
رئیسی نمایه

جمعی از فعالان بازار سرمایه با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهوری خواستار توقف قیمت‌گذاری دستوری در اقتصاد ایران شدند و اعلام کردند: آثار ناشی از حذف قیمت‌گذاری دستوری، بیش از رفع تحریم‌هاست.

به‌گزارش مشرق، فعالان بازار سرمایه ازجمله بسیاری از شرکت‌ها و نهادهای مالی با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهوری با بیان اینکه ناکارآمدی صنعت و بازار، تحت‌تأثیر قیمت‌گذاری دستوری، به حدی است که آثار ناشی از حذف قیمت‌گذاری دستوری، بیش از رفع تحریم‌های ظالمانه است، خواستار حذف قیمت‌گذاری دستوری در اقتصاد ایران شدند و اعلام کردند: قیمت‌گذاری دستوری در حوزه‌های مختلف اقتصادی ضربات سنگینی به نظام تولید وارد کرده و منافع مصرف‌کننده‌ها را به خطر انداخته است.

آنها در نامه خود به رئیس‌جمهوری، ضمن اشاره به تجربه شکست‌خورده دولت دوازدهم، با بیان اینکه رانت‌خواران در تلاشند تا کوشش‌ها و برنامه‌های دولت جدید را هم به‌بهانه حمایت از مردم ضعیف به سمت ابزارهای شکست‌خورده‌ای نظیر قیمت‌گذاری دستوری هدایت کنند، تأکید کرده‌اند، قیمت‌گذاری دستوری رانت زیادی را نصیب واسطه‌ها و سفته‌بازان کرده است.

فعالان بازار سرمایه در نامه خود خطاب به رئیس‌جمهوری نوشته‌اند: حضرتعالی در سمت قبلی خود به‌عنوان ریاست قوه قضاییه به دفعات از رانت دلار ۴۲۰۰تومانی سخن گفته و بر عزم خود برای مقابله با فساد رانت‌خواران تأکید کرده بودید. مادامی که رانت ازطریق سیاست‌های نادرست قیمت‌گذاری دولتی ایجاد می‌شود، ما شاهد فعالیت رانت‌جویان و گروه‌های غیررسمی محافظ این رانت خواهیم بود. قیمت‌گذاری دستوری به حضور پرتراکم دلالان در بازارها منجر شده، به‌طور مثال فقط در صنعت سیمان سالانه ۱۰هزارمیلیارد تومان رانت بین واسطه‌ها توزیع می‌شود.

فعالان بازار سرمایه در ادامه خطاب به رئیس‌جمهور تأکید کرده‌اند: دغدغه درست و صحیح شما در مبارزه با فساد کاملا ستودنی است اما وقتی به مسیر ایجاد فساد در اقتصاد ایران نگاه می‌کنیم، مشخص می‌شود عمده این فسادها در نتیجه رفتار اشتباه سیاستگذاران، یعنی سازمان حمایت از مصرف‌کننده و ستاد تنظیم بازار، در قیمت‌گذاری دستوری کالاهایی مانند فولاد، سیمان، قیر، تایر، خودرو و نظایر آن است.

نویسندگان این نامه، به آثار مخرب قیمت‌گذاری دستوری در صنایع مختلف ازجمله خودروسازی‌ و صنعت برق اشاره کرده و آن را سرمنشأ فساد دانسته و توضیح داده‌اند: قیمت‌گذاری دستوری در صنعت برق به کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در ایجاد نیروگاه‌های جدید و توسعه نیروگاه‌های قبلی منجر شده و کار به جایی رسیده است که شاهد قطعی مکرر برق هستیم و برای سرپوش‌گذاشتن به این نقیصه و جلوگیری از نارضایتی مردم، گزینه قطع برق تولیدکننده‌های سیمان و فولاد مورد توجه قرار گرفته اما باید توجه کرد که مشکل اصلی همه این صنایع، ازجمله سیمان و فولاد، قیمت‌گذاری دستوری است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
    1 3
    الکی نوشتند یا بیسوادند یا اقتصاد خون اشام سرمایه داری را سواد میدانند یا مغرضند در مسابقه دو هم اگر مانعی فقط برای یکی از دونده ها باشد مسابقه باطل است کشوری که سالیانه هزاران متخصص با هزینه زیاد به ثمر مینشاند اما میروند تحریم گسترده دارد و............ انوقت حریصان طماع هرجور خواستند بفروشند ؟! با ابو برق و گاز در حد مفت ؟؟؟!!! با کارگر در حد برده ؟؟؟!!!
  • IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
    1 0
    قیمت گذاری دستور بنام قشر اسیب پذیر اما بکام دزدان و طبقه بر خوردار است. در قیمت گذاری دستور هزاران رانت و پورسانت و رشوه و فساد ایجاد می شود. بیشترین منفعت را هم افراد بر خودار می برند. مثلا کسی که خانه 400 متر مربعی دارد بیشتر اب و برق و گاز وبنزین و0000 مصرف می کند تا کسی که خانه 50 متری دارد.اقتصاد علم است با دستور درست نمی شود. از افتصاد دستوری فقط دزدان سود می برند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس