به گزارش مشرق به نقل از مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام حسيني تبار، صبح امروز در نشست خبري در مجتمع عالي فقه با اشاره به عمامهگذاري 14 نفر از طلاب جامعه المصطفي به دست مقام معظم رهبري اظهارداشت: در حاشيه ديدار طلاب و فضلاي غير ايراني جامعه المصطفي 14 نفر از طلاب به دست مبارک مقام معظم رهبري به کسوت روحاني در آمدند که اين عمل فخر و ارزش فراواني براي جامعه المصطفي محسوب مي شود.
وي به پيشينه عمامه گذاري در حوزه علميه اشاره کرد و افزود: قدمت عمامه گذاري به 1400 سال ميرسد، چون طبق روايات وارده،پيامبر اکرم(ص) براي اولين بار روز عيد غدير خم عمامه بر سر علي بن ابي طالب بستند و ايشان را به عنوان جانشين خود معرفي نمودند.
حجتالاسلام حسينيتبار گفت: لباس روحانيت، نماد تشيع و مکتب اهل بيت(ع) است و طلابي که ملبس به اين لباس مي شوند منتسب به امام زمان(عج) ميباشند.
معاون فرهنگي مجتمع عالي فقه ادامه داد: عمامه در سيره ائمه اطهار (ع)نيز وجود داشته و از آن زمان تاکنون در ميان علماي سلف ادامه دارد و علماي شيعه از غيبت کبري تا کنون اين سيره را حفظ کردند.
وي افزود: معاونت فرهنگي تربيتي مجتمع عالي فقه هر سال 70 نفر از طلاب غير ايراني را در مناسبتهاي مختلف مانند عيد غدير خم و ميلاد امام رضا(ع) معمم مي کند که هدف از اين اقدام، پيروي از سيره پيامبر و ائمه اطهار(ع) است.
حجت الاسلام حسيني تبار بيان داشت: لباس روحانيت زمينه انجام وظايف تبليغي، ارشاد و هدايت مردم را ايجاب مي کند و احساس مسئوليت در طلاب براي ترويج دين به مردم ميشود و اين لباس مبارزه با بدعت ها و ضد ارزش ها و بيان دين و ارزش هاي الهي است.
وي به آيين نامه تلبس طلاب، در مجتمع آموزش عالي فقه اشاره کرد و بيان داشت: علاوه بر شرايط عمومي طلاب متقاضي تلبس، آزمون احکام، قرائت نماز و قرآن گرفته ميشود و طلاب بايد حتما بيش از 110 ترم يعني 4 سال تحصيلي را پشت سر گذاشته باشند.
حجت الاسلام حسيني تبار در پايان خاطرنشان کرد: طلاب اين مجتمع از مليت هاي مختلف هستند و برخي کشور ها مانند عراق و پاکستان و افغانستان و هندوستان فرهنگ مشابه ايران را دارند و مشکلي براي پوشيدن لباس ندارند ولي برخي کشورها مانند ترکيه ممنوعيت هايي وجود دارد، بنابراين طلاب اين کشورها فقط در ايران اسلامي معمم هستند و در کشورهاي خود نمي توانند با لباس وارد شوند.
قدمت عمامه گذاري به 1400 سال ميرسد، چون طبق روايات وارده،پيامبر اکرم(ص) براي اولين بار روز عيد غدير خم عمامه بر سر علي بن ابي طالب بستند و ايشان را به عنوان جانشين خود معرفي نمودند.