کد خبر 1259057
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۹
برنامه خاندوزی برای وزارت اقتصاد چیست؟

گزینه پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی برنامه های خود را برای سکانداری اقتصاد و ارتقا عملکرد این وزارتخانه ارائه داد.

به گزارش مشرق، سید احسان خاندوزی گزینه پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم، برنامه‌های اولویت دار در وزارت امور اقتصادی و دارایی را ارائه کرد.

در مقدمه این برنامه آمده است: دولت سیزدهم در شرایطی پا به عرصه گذاشته است که در بعد داخلی کشور از توانمندیهای عظیم مدیریتی و سرمایه انسانی از جمله وجود رهبری حکیم، جوانان عالم و بصیر، مدیران متخصص، متعهد و علاقه مند به خدمت و ظرفیت ها و زیرساخت های فراوان اقتصادی برخوردار است.

در مقابل، استکبار جهانی تمام ظرفیت خود را برای مقابله با مردم به میدان آورده و با به راه انداختن جنگ تمام عیار اقتصادی تلاش می کند به گمان خود مسیر انقلاب اسلامی را تغییر دهد. در چنین شرایطی، لازم است با تدبیر در چارچوب سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری از جمله سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و با استفاده از خرد عالمان و دانشمندان متعهد و توانا و جوانان انقلابی و نیروی عظیم ملت ایران و توانمندی های فکری و اقتصادی بالقوه و بالفعل، مسیر رسیدن به قله های پیشرفت و عدالت را هموار نمود.

جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه گذشته، پیشرفت ها و دستاوردهای شگرفی در بسیاری از زمینه ها بدست آورده و اکنون به یک قدرت مطرح در سطح منطقه و حتی نظام بین الملل تبدیل شده است. البته در مقایسه با ظرفیت ها، امکانات و توانایی های موجود و بالقوه کشور، و در قیاس با شایستگی های ملت فهیم ایران و قیاس با مسیری که رهبر معظم انقلاب در رسیدن به تمدن نوین اسلامی مطرح فرموده اند، کارهای نکرده و راه های نرفته زیادی باقی است.

باید اذعان داشت نتیجه اقدامات گذشته بویژه شرطی کردن اقتصاد و گره زدن آن به روابط سیاسی با غرب و ایالات متحده، در کنار مدیریت نادرست در مواجهه با شیوع ویروس کووید 19، منجر به تداوم روندهای نامناسب نماگرهای اقتصاد کلان کشور شده و وضعیت نگران کننده ای از اقتصاد کشور را به تصویر کشیده است. کسب وکارها عمدتا زیر ظرفیت تولید به حیات و فعالیت خودشان ادامه می دهند و یا حتی بخشی از کسب و کارها فعالیت خود را متوقف و یا تعطیل کرده اند. خانوارها به دلیل کاهش پیوسته ارزش پول ملی و تقلیل قدرت خریدشان، زندگی سختی را سپری می کنند. دولت نیز در تأمین حقوق و دستمزد کارکنان خود در انتهای ماه با چالش جدی مواجه است.

قرار گرفتن اقتصاد ایران در چنین شرایطی، آسیب پذیری اقتصاد ایران را افزایش داده و می طلبد کل حاکمیت با پشتیبانی و همراهی مردم، دست به تصمیمی همه جانبه برای نجات اقتصاد کشور بزند تا بتواند ضمن حل چالش های اساسی آن، تاب آوری و مقاومت اقتصاد ایران را افزایش دهد. هدایت اقتصاد کشور به این مسیر باعث می شود در کنار امنیت ملی و دفاعی، امنیت اقتصادی به عنوان یکی دیگر از بال های امنیت ملی، زمینه پیشرفت و توسعه کشور را فراهم نموده، و به تبع آن، آسیب پذیری اقتصادی کشور کاهش یابد. همانگونه که ثبات و امنیت سیاسی و دفاعی کشور در سطح بین المللی با اتکای به دانش، فناوری و نوآوری در داخل کشور، افزایش یافته است، تحکیم بنیان های اقتصادی نیز با بهره گیری از دانش، فناوری و نوآوری و مشارکت اقتصادی مردم، نخبگان و جوانان کشور حاصل شده و کشور را از آسیب پذیری های بین المللی و ملی در امان نگاه خواهد داشت.

تجارب مدیریت اقتصادی کشور و راهبردها و سیاست گذاری های اتخاذ شده در دهه های اخیر مؤید این است که تداوم سیاست گذاری های دهه های گذشته، هیچگونه تحول اساسی در حوزه اقتصاد ایجاد نکرده و تنها باعث شده است اقتصاد کشور در سطح حداقلی، مدیریت و اداره شود و این نوع مدیریت، اقتصاد کشور را به مخاطره انداخته است. بنابراین، مجموعه حاکمیت تنها با تغییرات بنیادی در راهبردها و سیاستهای اقتصادی است که قادر خواهد بود چالش های اساسی و مزمن اقتصادی کشور را که در دهه های گذشته به دلیل عملکرد ضعیف دولتها انباشته شده، برطرف کرده و زمینه های تحول در تولید و رشد اقتصادی، بهره وری، اشتغال، تورم و توزیع درآمد را به صورت بنیادی فراهم نماید و مشارکت و پشتوانه مردم را نیز به همراه داشته باشد.

از این رو، تلاش شده است با یک نگاه آسیب شناسانه و با توجه به مسائل کلیدی اقتصاد کشور و با ابتنای به سیاست های کلان اقتصادی کشور ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و برنامه ششم توسعه کشور، چارچوب مشخصی از اولویت ها برای یک دوره چهارساله برای وزارت امور اقتصادی و دارایی که وظیفه خطیر تنظیم سیاستهای اقتصادی و مالی کشور و ایجاد هماهنگی در امور مالی و اجرای سیاستهای مالیاتی و تنظیم و اجرای برنامه همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری های مشترک با کشورهای خارجی را بر عهده دارد، تدوین گردد.

در این راستا برنامه تحولی و اولویت هایی که میتواند با تکیه بر برنامه ریزی دقیق و استفاده از توان کارشناسان و نخبگان در مجموعه بزرگ وزارت امور اقتصادی و دارایی دنبال گردد، در محورهای ذیل به صورت خلاصه و فهرست وار تدوین شده است.

- فعال کردن ستاد اقتصادی دولت در جهت ایجاد هماهنگی بین دستگاهی

-اطلاح نظام مالیاتی و گمرک

-اصلاحات در نظام تامین مالی (بانکی)

-بازار سرمایه و بیمه

-اصلاحات محیط کسب‌وکار

-شفاف سازی و ارتقای بهره‌وری در مدیریت دارایی‌ها و شرکت‌های دولتی

-مدیریت تعارض منافع

-مدیریت بدهی‌های دولت

-اصلاحات خزانه داری کل

-اصلاحات مربوط به مناطق آزاد

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
    0 0
    تفویت پول ملی وظیفه کدام دستگاه است
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
    0 0
    برو برا تورم 60 درصدی! این هم برنامه ای برای کاهش تورم ندارد! اصلا تورم سیاست اصلی نظام است برای مقاصد خاص و به هیچ عنوان کاهشی نخواهد شد.
    • IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
      0 0
      عجب!
  • IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
    0 0
    صحن علنی مجلس از چه شبکه ای و چه ساعتی پخش میشه؟ بررسی وزرا هم پخش میشه؟
  • IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
    0 0
    کلمات کلیشه ای مشکل حل نمیکنند ولی ایشان بشدت به انواع مالیات مصر هستند که فی نفسه خوب است منتهی چون مالیات جزیی از اقتصاد است و اصلش چیز دیگر تا شفاف سایر نظرات خود را چون مالیات بیان نکنند نمیشود قضاوت مثبت یا منفی کنیم و فعلا منتظر میمانیم
  • دانشجو IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
    1 1
    با شناختی که از این استاد بر جسته دارم مطمئن هستم با گذاشتن افراد لایق وسالم اقتصاد را از نابودی مطلق نجات خواهد داد فردی است که انشاالله به کمک ایشان ودیگران اقتصاد سالم خواهد شد خوش امدی که خوشم امد زامدنت
  • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
    2 0
    منم بلدم انشا بنویسم، برنامه عملی چی داری؟
  • IR ۱۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
    2 0
    فقط باید مالیات را از آنهایی گرفت که دارای خانه و ماشین های آنچنانی دارند و حجم تراکنشهای بالایی دارند و کارگر و کارمند و بازنشسته ها را از مالیت معاف کنند اگر اینگونه عمل شود امیدی هست به زندگی.
  • باسلام IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
    0 0
    امیدواریم برنامه وزیر جوان در راستای هدف مهم دولت یعنی مبارزه با فساد باشد. در صنعت بیمه رئوس فساد شامل = 1. راه اندازی چند اپلیکیشن زنجیره ای فروش بیمه به اسم مثلا استارت اپ که با سرمایه و نفوذ ماموت دیزل به اسم نوآوری دارند با تخفیفات خلاف ،پولشویی می کنند و حق بیمه ها را نقد ازملت می گیرند و چندماه بعد به شرکت بیمه اگر بدهند که بحران مشابه موسسه کاسپین و .. برای کشور قابل پیش بینی است .2. هک و فروش شماره موبایل و تاریخ پایان بیمه های شرکت های بیمه با اطلاع کامل بیمه مرکزی به اپلیکیشن های زنجیره ای که همه مربوط به ما ماموت دیزل هستند، منشا پولی که به بیمه آورده اند مشخص نیست 3. عدم اجازه فروش بیمه تکمیلی انفرادی بخاطر ایجاد امضا طلایی برای مدیران بیمه در اعطا تخفیف در قراردادهای گروهی درمان ادارات و وزارتخانه ها به منظور لابی گری و ارتباط با وزرا و روسا جهت گرفتن پست های بعدی ( اکثر مدیران بیمه ها اینجوری خود را لانسه کردند و مدیرعامل شدند ) 4. سواستفاده از اسم قانون اعداد بزرگ برای اعطا تخفیفات گروهی به چند نماینده محدود که دفترشان از شعب بیمه بزرگتر شده و تخفیف خلاف قانون و پولشویی توسط اپلیکیشن ها. بعنوان مثال چرا باید بیمه بدنه پراید یک زن خانه دار از بیمه همان پراید یک زن کارمند که در اداره تخفیف گروهی دارد بیشتر باشد ؟این عدالت نیست ، فساد در بیمه از قرارداد درمان گروهی و تخفیف شروع می شود . مثل ارز دولتی جهانگیری که به دوستان خود دادند و به بقیه آزاد حساب کردند و فساد ایجاد کرد ، در بیمه ها تخفیف را ، فقط به چند نماینده محدود می دهند تا ضمن انتفاع مالی ،با فلان اداره قرارداد گروهی ببندند و بروند با مدیر آنجا برای گرفتن پست و سفارش رفیق شوند . الان یک نفر تنها بخواد بیمه تکمیلی حتی با دوره انتظار و معاینه بگیرد، شرکتها به بهانه زیان ( ولی بخاطر موارد بالا ) اشکال می آورند، از ایشان بپرسید با سواستفاده از تخفیف گروهی ،چرا ضریب نفوذ بیمه طی 42 سال گذشته از حدود 2% بالا نرفته ؟ چندتا وزیر را از اول انقلاب تا الان بازی داده اند و رشد حق بیمه ناشی از تورم را به عملکرد خود نسبت داده اند، قرارداد گروهی آفت هست 5. دلالی خسارت های دلاری و قبول وکالت پرونده خسارت از طریق دوستان ارزیابِ کارچاق کن به اسم برون سپاری 6.حیف و میل حق بیمه ها با خرید سهام های زیان ده .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس