کد خبر 125864
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۷

پلیس در بررسی چرایی پدیده ارسال فیلم عروسی به شبکه‌های ماهواره‌ای اعلام کرده با افرادی که مبادرت به ارسال عکس و فیلم‌ عروسی به شبکه‌های ماهواره‌ای کنند،‌ برخورد خواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از قانون، چند سالی است که مدیران برخی از شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان به برگزاری مسابقاتی همچون خوانندگی و رقص مشغول هستند و در این راستا با انتخاب یکی از کشورهای همسایه، امکان حضور هموطنان در مسابقات را نیز آسان‌تر کرده‌اند. برخی از هموطنان نیز برای امتحان شانس خود و نشان دادن استعدادها و توانایی‌هایشان پا به این مسابقات می‌گذارند و در نهایت با رای بینندگان پیروز مسابقه مشخص می‌شود.

اخیرا یکی از شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان نیز در برنامه‌ای با عنوان «شما هم دعوتید» از بینندگان خود خواسته تا در صورت تمایل در این برنامه شرکت و بینندگان این شبکه را در جریان جشن زندگی‌ خود قرار دهند تا آنها بتوانند اتفاقات شیرین و خاطره‌سازی که ممکن است در جریان یک جشن عروسی‌ رخ دهد را فیلم‌برداری و پخش کنند و در انتها 1000 یورو نیز به عنوان کادو از این شبکه در یافت کنند.
در این برنامه زوج جوان از نحوه آشنایی با یکدیگر،‌ مراسم خواستگاری،‌ خرید‌های عروسی و بعضا اتفاقات ناخوشایندی که برایشان رخ داده سخن گفته و بخش‌هایی از مراسم عروسی‌شان نیز پخش می‌شود.

سردار روزبهانی رییس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی در گفت‌وگو با ایسنا، از بررسی چرایی پدیده ارسال فیلم عروسی به شبکه‌های ماهواره‌ای ‌توسط پلیس خبر داده و گفته است با افرادی که مبادرت به ارسال عکس و فیلم‌ عروسی به شبکه‌های ماهواره‌ای کنند،‌ برخورد خواهد شد.

این مقام انتظامی ارسال عکس و فیلم مجالس عروسی را همکاری و فعالیت با شبکه‌های ماهواره‌ای عنوان کرده و به خاطر اینکه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز لازم برای این کار اخذ نشده است، ارسال اینگونه عکس و فیلم‌ها را غیرقانونی و آن را موجب برخورد پلیس با این موضوع می‌داند.


این هشدار نیروی انتظامی در حالی است که چند سال گذشته تصاویری از مجالس عروسی بازیگران مشهور سینما و بازیکنان فوتبال بدون اجازه آنان منتشر شد و اعتراض‌هایی را در سطح جامعه به دنبال داشت تا جایی که نیروی انتظامی در عملیات‌های ضربتی برخی از آتلیه‌های عکاسی که بدون اجازه تصاویر و فیلم‌های مجالس شادی را منتشر می‌کردند پلمپ و برای آنان پرونده قضایی تشکیل داد.
اما نکته‌‌ قابل توجه، رضایت صاحبان مجالس مورد اخیر برای انتشار این تصاویر و فیلم‌هاست. نکته‌ای که برای پلیس هم در برخورد با این پدیده موانعی ایجاد کرده است. چرا که برخی از حقوقدانان معتقدند رضایت صاحب تصاویر این عمل را از وصف مجرمانه خارج می‌کند و نمی‌توان با آن برخورد قضایی کرد.

پیمان حاج محمود عطار در این خصوص به قانون می‌گوید: «طبق قانون اساسی و ماده 2 قانون مجازات اسلامی، عمل و ترک عملی جرم است که در قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی برای آنها مجازات پیش‌بینی شده باشد. در قضیه همکاری و ارسال فیلم یا عکس از سوی افراد به شبکه‌های ماهواره‌ای و سایت‌های خبری،‌چنانچه دارای جنبه امنیتی نظیر ارسال اطلاعات طبقه‌بندی‌شده مانند فیلم‌برداری یا عکس‌برداری از مراکز امنیتی و نظامی نباشد و یا اینکه صاحب عکس یا فیلم، اعتراضی نسبت به انتشار آن‌ها نداشته باشد، فاقد وصف کیفری و مجرمانه خواهد بود و مراجع انتظامی و قضایی نمی‌توانند بدون وجود ماده قانونی که دلالت بر جرم بودن این کار داشته باشد، اقدام به پیگرد افراد و تشکیل پرونده قضایی برای آنان کنند.»

برخی با توجه به بافت جامعه این کار را مغایر با ارزش و هنجارهای جامعه دانسته و نمی‌توانند برای خود این مسئله را حل کنند که چگونه عده‌ای اجازه انتشار فیلم عروسی خود را می‌دهند و بعضا آن‌ها را به بی‌غیرتی متهم می‌کنند. در مقابل افرادی که با این مضوع مشکلی ندارند، معتقدند که با پخش این تصاویر اتفاق خاصی نخواهد افتاد و بخشی از مراسم‌های شادی که در رسانه ملی با تنگ‌نظری پخش می‌شوند مجال پیدا می‌کنند تا بیننده پیدا کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس