به گزارش مشرق، عليرضا قزوه، مدير مرکز تحقيقات فارسي دهلينو و مسئول انجمن ادبي بيدل در گفتوگو با فارس، گفت: بعد از برگزاري بيست و هفت جلسه موفق انجمن ادبي بيدل در شهر دهلينو با حضور شاعران، اديبان، استادان و دانشجويان زبان فارسي از کشورهاي فارسيزبان، اين بار نخستين جلسه انجمن ادبي بيدل در زادگاه اين شاعر بزرگ برگزار شد.
وي افزود: اين جلسات ماهانه بعد از اين به همت مرکز تحقيقات فارسي دهلينو و با همکاري بخش فارسي دانشگاه پتنا و با حضور اديبان، استادان، علاقمندان به اين شاعر در شهر زادگاهش برگزار ميشود.
قزوه ادامه داد: روز چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته به همراه تني چند از استادان زبان فارسي هند از طرف دانشگاه پتنا به سمينار «ميرزا عبدالقادر بيدل، زمان و فلسفه» دعوت شديم و من به همراه آقاي کريم نجفي رايزن محترم فرهنگي ايران در دهلينو و پروفسور اظهر دهلوي دبيرکل انجمن استادان زبان فارسي هند و تني چند از بيدلشناسان هند همچون استاد احسن الظفر از دانشگاه لکنهو و ... ميهمان اين سمينار بوديم که در آن درباره تأثير بيدل در ادبيات امروز ايران سخنراني کردم.
وي افزود: در اين مراسم کتاب ديوان دوجلدي بيدل چاپ ايران نيز توسط رييس دانشگاه پتنا و کريم نجفي و استادان ديگر رونمايي شد و سپس اين کتاب به کتابخانه خدابخش شهر پتنا که از جمله بزرگترين کتابخانههاي هند است، اهدا شد.
مدير مرکز تحقيقات فارسي دهلينو در ادامه اظهار کرد: همچنين با همکاري مرکز تحقيقات دهلينو و با حضور استادان، اديبان و علاقمندان به بيدل، جلسات انجمن ادبي بيدل با مسئوليت محمد عابد حسين و محمد صادق حسين، رييس و استاد بخش فارسي دانشگاه پتنا هر ماهه در يکي از مراکز فرهنگي و دانشگاهي و علمي شهر پتنا برگزار ميشود.
قزوه در پايان گفت: نخستين جلسه اين انجمن در مدرسه علميه شمسالهدي که از بزرگترين مدارس علميه پتناست و با حضور استادان و دانشجويان زبان فارسي برگزار شد. در اين جلسه مولانا ابوالکلام قاسمي رييس مدرسه شمس الهدي و استاد اظهر دهلوي و کريم نجفي رايزن فرهنگي سخنراني کردند و بنده نيز در مقام شاعر ايراني و مدير مرکز تحقيقات فارسي دهلينو سخناني را بيان کردم. همچنين گروهي از استادان و دانشجويان اشعاري از بيدل و اميرخسرو دهلوي را خواندند.
بر اساس اين خبر، در اين جلسه عليرضا قزوه، مدير مرکز تحقيقات دهلينو در خصوص غربت بيدل در زادگاهش و عظمت و مقام او در ادبيات امروز جهان سخن گفت و با استناد به اشعاري از بيدل او را شاعري توحيدي و عارفي پرهيزکار و مبادي به آداب شريعت دانست که امروز انديشههايش را بايد علاوه بر استادان و دانشگاهها، عالمان دين نيز درک کنند.
عليرضا قزوه از افتتاح نخستين انجمن ادبي بيدل در شهر پتنا (عظيم آباد) هند، زادگاه بيدل خبر داد.