کد خبر 124472
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۶

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان به گروه ۱+۵ توصیه کرد که با تصورات اشتباه وارد مذاکرات نشوند و تصریح کرد: رویکرد فشار همراه با مذاکره پاسخگو نیست.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، رامین مهمان‌پرست در ادامه نشست هفتگی امروز (سه‌شنبه) با خبرنگاران در خصوص اعمال تحریم‌ها علیه کشورمان، با بیان اینکه آقای جلیلی در کنفرانس مطبوعاتی بعد از مذاکرات بغداد راجع به این مسئله توضیح داد، گفت: رویکرد فشار همراه با مذاکره، رویکرد اشتباهی است، پاسخی نخواهد داد و تا الان هم پاسخ نداده است.

وی ادامه داد: توصیه ما این است که این کشورها با تصورات اشتباه وارد مذاکرات نشوند. اگر قرار بود کشور ما به خاطر فشارها و تحریم‌ها از مواضع خود عقب نشینی کند، از همان ابتدای پیروزی انقلاب تا الان، این فشارها وجود داشته و هر بار هم تحت بهانه‌‌‌ای دنبال شده است. ما همیشه سعی کردیم از فشارهایی که بر علیه کشور ما وارد می‌شود به عنوان فرصت استفاده کنیم و سرعت پیشرفت کشورمان را افزایش دهیم و متکی به جوانانمان باشیم و دانش‌های لازم برای پیشرفت کشور را به صورت بومی در اختیار بگیریم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: اگر باز هم اشتباه خود را تکرار کنند، دیرتر به نتیجه مطلوب خواهند رسید. به نظر می‌آید توصیه‌هایی که توسط برخی از افراد به این کشورها می‌شود و اطلاعاتی که در اختیار آنها قرار می‌گیرد، اطلاعات درستی نیست. آنها با تصورات اشتباه و فرض غلط وارد مذاکرات می‌شوند و این مسئله آنها را از رسیدن به یک توافق سریع‌تر و مطلوب‌تر دور می‌کند.

مهمان‌پرست در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت نیروگاه بوشهر با بیان اینکه فعالیت این نیروگاه در حال انجام است، یادآور شد: نیروگاه‌های اتمی شرایط خاص خود را دارند، بعد از هر مرحله‌ای تست‌های لازم را انجام می‌دهند تا به ظرفیت کامل خود نزدیک شوند. هر موقع از نظر فنی به مرحله کامل صد در صدی خود برسد، توسط مقامات رسمی کشورمان اعلام می‌شود و اینها بحث‌های فنی است و موضوع سیاسی نیست که با نظرات اشخاص تغییر کند.

امیدواریم نیروگاه بوشهر تجربه خوبی برای داشتن نیروگاه‌های برقی هسته‌ای در کشور باشد

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار درباره پنج محور بسته جامع پیشنهادی ایران به 1+5 در نشست بغداد، خاطرنشان کرد: بحث‌های مختلفی در آنجا مطرح شد و طرح پیشنهادی ایران در مورد موضوعات مختلفی بود. برخی از این موضوعات به فعالیت‌های هسته‌‌ای کشورها برمی‌گشت و برخی فعالیت‌ها جدا از مسئله هسته‌ای بود. بحث خلع سلاح، عدم اشاعه، حقوق کشورها برای دسترسی به دانش هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز، همکاری‌هایی که می‌تواند بین کشورهای مختلف برای موضوعات و تحولات منطقه‌ای در دستور کار باشد، مثل موضوعات مربوط به بحرین، سرکوب مردم بحرین توسط حاکمان این کشور و دخالت برخی کشورها در مسائل داخلی بحرین، تحولات سوریه و جریاناتی که به بی ثباتی و ناامنی در آنجا دامن می‌زنند و همکاری‌ که کشورهای مختلف می‌توانند در این زمینه داشته باشند، از جمله این موارد بود.

وی با بیان اینکه موضوعات مختلف مورد بحث قرار گرفت، اظهار داشت: از سوی 1+5 هم موضوعاتی مثل همکاری‌ در زمینه مبارزه با دزدان دریایی، مقابله با مواد مخدر و پدیده تروریسم مطرح شد. همه اینها می‌تواند زمینه‌های همکاری بیشتر بین کشور ما و سایر کشورهای منطقه و کشورهای مستقل دنیا را فراهم کند.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: بحران‌های موجود در دنیای امروز احتیاج به همکاری و مشارکت همه کشورها دارد و تجربه ثابت کرده که چند کشور به تنهایی توانایی اداره این بحران‌ها را ندارند و شاید در ایجاد این بحران‌ها نقش جدی داشتند.

مهمان‌پرست در پاسخ به سؤال دیگر درباره سران شرکت کننده در شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران که قرار است دهه اول شهریور برگزار شود، گفت: تعداد زیادی از مقامات کشورهای عضو برای این اجلاس دعوت می‌شوند. دعوتنامه‌ها آماده شده است. تعدادی از دعوتنامه‌ها توسط مقامات کشورمان تسلیم ریاست کشورهای مختلف شده و بقیه در حال انجام است. این تشریفاتی است برای انجام این اجلاس که برنامه‌های آن به خوبی دنبال می‌شود، امیدواریم شاهد حضور هیئت‌های عالیرتبه از کشورهای مختلف در این اجلاس باشیم.

به باور سخنگوی وزارت خارجه وجود چنین مجموعه‌ای از کشورهای مستقل می‌تواند در حل بحران‌های بین‌المللی و منطقه‌ای نقش جدی داشته باشد و کمک موثری در حل این بحران‌ها کند.

نشست‌های فتح و حماس برای تشکیل دولت آشتی ملی سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این باره گفت: برای اینکه مردم فلسطین به حقوق کاملشان دسترسی یابند و در سرزمین اصلی مستقر شوند، به وحدت گروه‌های فلسطینی نیاز دارد. جمهوری اسلامی ایران از وحدت همه گروه‌های فلسطینی حمایت می‌کند و آن را شرط لازم برای حرکت اصلی جهت استقرار در کل سرزمین فلسطین از بحر تا نهر می‌داند و باید دولتی در سرزمینی اصلی تشکیل شود با حضور همه گروه‌های فلسطینی و در انتخاباتی آزاد، اداره کشور را به دست بگیرد و کسانی که این سرزمین را اشغال کردند، باید آن را به صاحبان اصلی‌اش بازگردانند.

سفر پوتین به سرزمین‌های اشغالی قبل از مذاکرات ایران و 1+5 در مسکو و تأثیر آن برکیفیت مذاکرات، سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و مهمان‌پرست با بیان اینکه سفرهای برخی مقامات کشورها به سرزمین‌ اشغالی، بحث خیلی مهمی نیست، گفت: پرداختن بیش از حد رسانه‌های ما به این مسئله باعث اهمیت داده شدن به رژیم صهیونیستی خواهد شد. تمام تبلیغات این رژیم این است که بگوید توانایی برای ادامه حضور دارد یا می‌خواهد ابهت در هم شکسته‌اش را جبران کند و در یک فضای جنگ تبلیغاتی، ادعای اینکه تاثیر دارد و می‌تواند در معادلات اثرگذار باشد و می‌تواند از وضعیت بدی که در آن گرفتار شده، رها شود، را مطرح و به این مسائل دامن می‌زند.

به گفته مهمان‌پرست چارچوب گفت‌وگوی ما با سایر کشورها از چارچوب و منطق خود برخوردار است و ریشه ناامنی‌ها در منطقه مشخص است و کشورها برای در نظر گرفتن منافعشان نباید اسیر دست جریانات صهیونیستی شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس