به گزارش مشرق به نقل از مهر، این جلسه دادگاه به دلیل مخالفت قاضی با درخواست رسانهها جهت پوشش روند دادرسی، بدون حضور خبرنگاران برگزار شد، در حالی که نشست یاد شده با توجه به حضور تعدادی از مدافعان مشهور حقوق بشر در این کشور از جمله زرتشت علیزاده تحلیلگر برجسته سیاسی و آرزو عبدالله اوا رییس دفتر مجمع حقوق بشر هلسینکی در جمهوری آذربایجان، از اهمیتی ویژه برخوردار بود.
در همین حال آنار قاسملو وکیل آنار بایراملی خبرنگار محلی شبکه سحر در باکو، با اشاره به ممنوعیت اعمال شده در پوشش رسانهای جریان رسیدگی به پرونده موکلش گفت: دادگاه غرض ورزانه بود و در سوالات مدافعان اخلال میکردند. منابع محلی از باکو گزارش دادهاند در دومین جلسه دادگاه آنار بایراملی حرفهای بیاساس و متناقض شاهد تقلبی پلیس بار دیگر سفارشی بودن حبس آنار بایراملی را به اثبات رساند.
آنار قاسملو وکیل آنار بایراملی با اشاره به اینکه اظهارات شاهد مورد ادعای پلیس نشان داد که حبس آنار سفارشی است، افزود: دادگاه برای اینکه دروغ و تناقض اظهارات شاهدان هر چه بیشتر معلوم نشود در هر جلسه از یک شاهد استفاده میکند که البته همین یک شاهد نیز به اندازه کافی در اظهاراتش دروغ و تناقض داشت.
بر اساس اظهارات وکیل مدافع آنار بایراملی نشست بعدی دادگاه این خبرنگار آزاداندیش اول ژوئن برگزار خواهد شد. وی افزود: همانطورکه در جریان دادگاه اول نیز مشخص شد اتهام مواد مخدر بیاساس است، آنار بایراملی معتاد نیست، بلکه یک ژرونالیست است که زندانی سیاسی و محبوس وجدان محسوب میشود که با سفارش حبس شده است.
در عین حال آرزو عبدالله اوا نیز دروغ بودن اظهارات شاهد پلیس را عیان خوانده و اضافه کرد: این دادگاه بار دیگر ثابت کرد که خبرنگار محلی صداوسیما بیگناه بوده و با سفارش حبس شدهاست. آنار بایراملی نیز در جلسه دادگاه ضمن رد اتهامات، حبس خود را سفارشی و ناشی از اغراض سیاسی و فعالیت حرفهای خود خوانده و افزود: فردی که دادگاه ادعا میکند جزو پلیسهای دستگیرکننده وی بوده را اصلاً ندیده است. آنار بایراملی همچنین ادعای اینکه وی خود به تقصیر کار بودنش اعتراف کرده است را دروغ محض خواند.
آنار بایراملی همزمان با موج سوم بازداشت فعالان اسلامی و فشار بر خبرنگاران مستقل و منتقد در جمهوری آذربایجان، در روزهای پایانی بهمن سال گذشته (16 فوریه 2011) شبانه از منزلش بازداشت شد. آنگونه که به کرات در اظهارنظرهای فعالان و صاحبنظران سیاسی و اجتماعی جمهوری آذربایجان مورد تاکید قرار گرفته اتهام حمل مواد مخدر به این خبرنگار نیز همانند موارد مشابه آن، ساختگی و سفارشی بوده و طولانی کردن غیرمعمول و غیرقانونی حبس وی نیز با اهداف و اغراض ویژه صورت گرفته است.
در ایران و جمهوری آذربایجان، موج اعتراض علیه دستگیری آنار بایراملی از همان ابتدا شکل گرفته و تا امروز تداوم یافته است. در ایران علاوه بر دو یادداشت اعتراض سفارت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، معاون کنسولی وزیر امورخارجه ایران، انجمن روزنامهنگاران مسلمان و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با محکوم کردن این اقدام جمهوری آذربایجان، خواهان آزادی خبرنگار محلی صداوسیما شدهاند.
همچنین دهها نفر از سران احزاب و تشکلهای جمهوری آذربایجان از جمله احزاب وحدت، سبزها، اسلام، اتحاد، حرکت روشنفکران، دموکراتیک چپ، موسسه صلح و دموکراسی، سازمان آزادیبخش قره باغ، رئیس کمیته مبارزه با شکنجه، رئیس دفترمجمع حقوق بشر هلسینکی، اتحادیه اجتماعی در راه حقوق انسانی، حبس رامیل داداشاف راننده خبرنگار شبکه سحر در باکو که چندی پیش از حبس آزاد شد و نیز آنار بایراملی را سفارشی خوانده و خواهان آزادی ایشان شدند.
سازمان عفو بینالملل، موسسه امنیت و آزادی گزارشگران، موسسه دفاع از حقوق مطبوعات مستقر در باکو، سازمان خبرنگاران بدون مرز و کمیته دفاع از روزنامهنگاران مستقر در نیویورک نیز طی بیانیههای جداگانهای با واهی دانستن اتهامات، خواهان آزادی سریع خبرنگار محلی شده و وی را زندانی سیاسی خواندند، اما معلوم نیست دادگاه بایراملی در سومین جلسه خود که 12 خرداد برگزار میشود، چه رویکردی را اتخاذ خواهد کرد؟ و آیا فرآیند تحدید خبرنگاران مسلمان در کشور مسلمان و دومین کشور شیعی جهان همچنان ادامه خواهد یافت؟
همزمان با بحبوحه برگزاری یوروویژن 2012 در پایتخت دومین کشور شیعه جهان، دومین جلسه دادگاه آنار بایراملی خبرنگار محلی شبکه سحر در باکو تشکیل شد اما سرنوشت این روزنامهنگار شناخته جمهوری آذربایجان که با اتهام موهوم مواد مخدر به زندان افتاده، همچنان نامعلوم است.