نویسنده مقاله اگرچه سعی می کند در این مقاله تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران را که رسانه های صهیونیستی از آنها با عنوان "تئاتر سیاسی" یاد می کنند بزرگ جلوه دهد اما در خلال صحبت های خود به گفتگوی کوتاهش با ژرارد لونگه وزیر دفاع فرانسه پیرامون ایران و دست های برتر ایران در مذاکرات نیز اشاره می کند و البته از حقایق دیگری نیز سخن می گوید.
آنچه که در ادامه می خوانید ترجمه قسمت هایی از مقاله نیویورک تایمز با عنوان " ایران، لمس واقعیت" است.
***
برخی از متحدان آمریکا اینطور پیش بینی می کنند که باراک اوباما با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پیش روی اوست تمایل دارد تا مدت زمان مذاکرات را افزایش دهد و یا حتی در مواردی با ایران سازش کند تا بتواند زمان لازم را برای بازی خود بخرد.
نویسنده مقاله در ادامه با اشاره به وقایع سوریه و مهم ارزیابی کردن فرآیندهای آن در مذاکرات سوم خرداد می نویسد: آمریکا تا زمان اخیر رسماً اعلام می کرد که بشار اسد باید در سوریه از قدرت کنار برود و این مسئله ضربه بزرگی به ایران محسوب می شد. اما پس از مدتی و با حمایت هایی که از سوریه بعمل آمد، آمریکا مجبور شد از موضع خود کوتاه بیاید و حتی ارسال سلاح به سوریه (در حالت رسمی) را نیز متوقف کند که این مسئله برای مذاکرات بغداد یک سابقه وحشتناک به شمار می رود و به ضرر آمریکا است.
نویسنده مقاله در ادامه به گفتگوی کوتاه خود با وزیر دفاع فرانسه در هفته گذشته نیز اشاره می کند و می گوید: از او درباره وقایع سوریه پرسیدم و ژرارد لونگه با صداقت پاسخ داد: "برنده حوادث سوریه ایران بود و البته توانست روسیه را نیز با خود همدست کند."
این حرف او به این معناست که تهران (برای مذاکرات بغداد) از جسارت برخوردار است.
نویسنده می افزاید: در واقع غرب باید آماده تحمل ایرانی شود که از فنآوری های سطح بالای اتمی و تکنولوژیکی برخوردار است اما سلاح اتمی ندارد.
همتایان اروپایی آمریکا همچنین مایلند، بدانند که اوباما تمایل دارد چه نرمش هایی را در مقابل ایران از خود نشان دهد؟!
در بخش دیگری از این یادداشت، نویسنده به ادامه گفتگوی خود با وزیر دفاع فرانسه اشاره می کند و به نقل از او می گوید: فرانسه در واقع مخالف حمله اسرائیل به ایران است. اما مشکلاتی نیز در این وسط وجود دارد.
با این حال "خوشبینی"، گفتگوهای موفقی را رقم می زند.