کد خبر 120595
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۱

كشف اولين سياره شبه زمين در منطقه قابل سكونت كهكشان، در ماموريت كپلر ناسا تاييد شد.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، كپلر همچنين موفق به كشف بيش از 1000 نامزد سياره جديد شده كه تقريبا تعداد سيارات شناخته شده پيشين را به دو برابر مي‌رساند. 10 مورد از اين گزينه‌ها از اندازه نزديك به زمين برخوردار بوده و در ناحيه قابل سكونت از ستاره ميزبان خود گردش مي‌كنند.

سياره جديد «كپلر-22b» نام داشته و كوچكترين سياره كشف شده تا كنون است كه در وسط منطقه قابل سكونت از يك ستاره مشابه خورشيد گردش مي‌كند و ممكن است آب مايع در سطح اين سياره ديده شود.

اين سياره حدود 2.4 برابر شعاع زمين بوده و دانشمندان هنوز اطلاعي از صخره‌اي، گازي يا تركيب مايع بودن آن ندارند اما كشف آن گامي رو به جلو در شناسايي سياره شبه زميني به شمار مي‌رود.



تحقيقات پيشين به وجود سيارات شبه زميني در نواحي قابل سكونت اشاره داشتند اما اثبات آنها دشوار بود. دو سياره كوچك ديگر در مدار اطراف ستاره‌هاي كوچكتر و خنكتر از خورشيد اخيرا در لبه ناحيه قابل سكونت تائيد شدند كه مدارهاي آنها بيشتر شبيه به مدار سيارات زحل و مريخ بود.

تلسكوپ فضايي كپلر با اندازه‌گيري كم و زياد شدن درخشش بيش از 150 هزار ستاره در جست‌وجوي سيارات در حال گذر از برابر آنها موفق به شناسايي اين سيارات و شبه سيارات مي‌شود. براي تائيد وجود يك سياره حداقل به سه گذر نياز است.

تيم علمي كپلر از تلسكوپهاي زميني و همچنين تلسكوپ فضايي اسپيتزر براي بازبيني رصدهاي نامزدهاي سياره‌اي بر طبق يافته‌هاي كپلر استفاده مي‌كنند.

منطقه ستاره‌اي مورد بررسي كپلر در صور فلكي ماكيان و شلياق بوده كه با رصدخانه‌هاي زميني تنها از اوايل بهار تا اوايل پاييز قابل مشاهده هستند. داده‌هاي رصدهاي ديگر به تعيين اعتبار نامزدها به عنوان يك سياره مي‌پردازد.

سياره كپلر-22b در فاصله 600 سال نوري قرار دارد. در حاليكه اندازه اين سياره بسيار بزرگتر از زمين بوده، مدار 290 روزه آن در اطراف ستاره ميزبانش شبيه زمين است. ستاره ميزبان اين سياره به گروه مشابه خورشيد موسوم به «گونه G» تعلق داشته، با اين حال بسيار كوچكتر و سردتر است.

از ميان 54 سياره نامزد نواحي قابل سكونت گزارش شده در فوريه 2011، كپلر-22b اولين سياره تائيد شده به شمار مي‌رود.

مجموعه سيارات كشف شده پيشين گروه كپلر در سال 2011 اكنون تا 89 درصد افزايش داشته و ميزان كلي آنها را به 2326 رسانده است. از اين ميان 207 سياره تقريبا به اندازه زمين، 680 سياره بزرگتر از زمين، 1181 سياره به اندازه نپتون، 203 سياره به اندازه مشتري و 55 مورد از مشتري نيز بزرگترند.

اين نتايج كه مبتني بر مشاهدات مه 2009 تا سپتامبر 2010 بوده، نشان دهنده يك افزايش چشمگير در تعداد سيارات كوچك است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • Atiyeh ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    0 0
    خیلی جالبه که یه سیاره جدید کشف کردن ایشااله همین طور روز به روز کشفیات بیشتر و بیشتر بشن ...در ضمن. سایتتون هم خوبه ممنون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس