کد خبر 120265
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۳

طرح فرستاده سازمان ملل به سوریه در زمانیکه ارتش سوریه گروهک‌های مسلح را تارومار کرد، فرصت تنفسی بود تا حمایت مالی-تسلحیاتی عربستان و قطر از عناصر مسلح افزایش یابد. انباشت سلاح در مرز سوریه این امر را تایید می‌کند. امری که تهدید به واکنش موشکی دمشق را برانگیخته است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، در زمانی که روند محکوم کردن دو انفجار اخیر دمشق (پنجشنبه 10 می) هنوز ادامه دارد، برخی از ناظران بین‌المللی حاضر در سوریه بر فعالیت گروهک‌های مسلح جهت از بین‌ بردن طرح کوفی عنان برای حل مسئله سوریه تاکید کردند.

یک پایگاه خبری سوری روز دوشنبه (14 می) گزارشی اعلام کرد: از زمان ورود ناظران به سوریه، سوالات زیادی درباره اعتبار و صداقت این ناظران مطرح شده است.

با افزایش حملات تروریستی گروهک‌های مسلح، تعداد ناظران بین‌الملل در سوریه روز یکشنبه 13 می، به 189 نفر رسید.

به موازات تشدید فعالیت گروهک‌های مسلح، در ورای مرزهای سوریه نیز خبرهای زیادی است. حمایت شدید عربستان و قطر از عناصر مسلح تشدید شده است.

ساندی‌تایمز انگلیس از زبان خبرنگار خود در لبنان فاش کرد که پول هایی که عربستان و قطر و کویت به نام کمک به پناه‌جویان سوریه در لبنان ارسال می‌کنند، تماما برای خرید سلاح جهت استفاده در عملیات‌های مسلحانه در سوریه علیه نظام این کشور صرف می‌شود.

این نشریه انگلیسی به نقل از منابع امنیتی لبنان فاش کرد که شیوخ قطر، عربستان و کویت تقریبا هر دو هفته یک بار بیش از 2.4 میلیون دلار به افراد مسلحی که از خاک لبنان اقدام به حمله به خاک سوریه کنند، پرداخت می‌کند.

روزنامه السفیر نیز فاش کرد که گفت‌وگوی قاسم سعدالدین سرهنگ فراری ارتش سوریه که فرماندهی گروهکی از افراد مسلح تروریستی را در سوریه بر عهده دارد، با بسام العمادی مخالف خارج‌نشین سوریه و سفیر سابق سوریه در سوئد از طریق برنامه اینترنتی اسکایپ لو رفته است که سعدالدین معترضانه می‌گوید جریان سلفی جهادی با حمایت جماعت اخوان المسلمون تلاش می‌کند تا می‌تواند در مرز سوریه سلاح انبار کند تا از آن پس از سرنگون شدن دولت سوریه استفاده کند.

السفیـر افزود: در این گفت‌وگوی لو رفته آمده است که گروه‌های سلفی در سوریه برنامه خاصی برای مرحله پس از براندازی در سوریه دارند، قاسم سعدالدین از مخفی‌گاه خود در شهر حمص از طریق برنامه اسکایپ معترضانه می‌گوید: «ما ماموریت دشواری داریم. آنان [اخوان المسلمون و سلفی‌ها] می‌خواهند بدون هیچ مشقتی بر پشت ما سوار شوند و به قدرت برسند. آنها الان دارند سلاح انبار می‌کنند.

همزمان با انتشار این اخبار، برخی گروه‌های مسلح به نام مخالفان و موافقان نظام سوریه، تلاش کردند شمال لبنان را ناآرام و به اصطلاح آب را گل‌آلود و فضا را غبارآلود کنند. این کار نیز چند هدف دارد: اول اینکه حجم انباشت سلاح و اعزام افراد مزدور به مرز سوریه و لبنان مورد غفلت قرار بگیرد. دوم عرصه لبنان نارام و بی‌ثبات شود تا کنترل وضعیت از دست ارتش و نیروی امنیتی لبنان خارج شود.

حال این سوال مطرح می‌شود که عربستان و قطر به چه کسانی پول می‌دهند تا به مرز سوریه بروند و با هماهنگی ترکیه یا برخی جریان‌های سیاسی لبنان وارد خاک سوریه شوند؟

دام‌پرس سوریه دوشنبه 14 می گزارشی منتشر کرد که پاسخ این سوال است. دام پرس نوشت: یک جوان تونسی دانشجوی مقطع لیسانس، 280 دینار (حدود 200 دلار) از خانه پدری خود دزدید و فرار کرد و یادداشتی برای خانواده خود گذاشت بدین مضمون که او برای جهاد، به سوریه می‌رود.

این خبر را رادیو تونس منتشر کرد و افزود که گروهک‌های تروریستی جوانان تونس را برای آنچه آن را جهاد می‌خوانند به سوریه اعزام می‌کنند. رادیو تونس تاکید کرد که اغفال جوانان عرب برای این ماموریت کثیف مستمرا ادامه دارد به طوری که ابتدا آنان را از لحاظ مذهبی و دینی بشدت شست‌وشوی مغزی می‌دهند تا جایی که فکر و اراده آنان را می‌گیرند تا اینکه به مرحله اموزش نظامی و ورود غیرقانونی به سوریه می‌رسند که از طریق مرز عبور می‌کنند تا علیه ارتش، دولت و مردم سوریه وارد جهاد شوند و عملیات [تروریستی و انتحاری] انجام بدهند.

این هفته، بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل، لیسی شامل نام 26 تروریست بازداشت شده در سوریه را تحویل شورای امنیت کرد که اکثر آنان جوانان 21 تا 25 سال تونسی و دانشجوی رشته‌هایی مانند مهندسی، هنرهای زیبا و غیره بودند که به عضویت القاعده در آمده و بر اساس فتوای برخی شیوخ سلفی (وهابی) برای جهاد به سوریه اعزام شده بودند.

پیش از این هم مقامات سوریه اعلام کرده بودند که صدها تروریست با ملیت‌های لیبیایی، تونسی، قطری، کویتی و برخی ملیت‌های آسیایی بازداشت کرده‌اند که به گفته بشار الجعفری به فتوای دینی شیوخی به سوریه می‌آیند که در عربستان و قطر مقیم هستند.

این اخبار، حقیقت کسانی است که با پول نفت مردم عربستان و قطر به مرز لبنان اعزام می‌شوند. در پشت مرزهای سوریه این روزها اخبار زیادی وجود دارد.

حال چرا بشار اسد در این اوضاع و چندی پیش در پاسخ به این تهدید تلویحی کوفی عنان که «آیا شما میزان خطر ائتلاف شکل گرفته در منطقه علیه خود را می‌دانید که ممکن است به شما [سوریه] حمله کنند؟» بر قدرت موشکی کشورش تاکید کرد؟

 به گفته دیپلمات‌ها، طرح آمریکا و اسرائیل که مجری آن عربستان و قطر هستند، در یک سال اخیر حداقل دوبار جهت براندازی در سوریه شکست خورده است. برای افراد هوشمند همین اشاره کافی است که آمریکا به چه دلیل با اعزام کوفی عنان (فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه) به سوریه و با طرح او برای حل بحران این کشور موافقت کرد.

این موافقت پس از آن حاصل شد که طرح «گل نسرین» آمریکا برای براندازی دولت سوریه و تجزیه آن شکست خورد. این شکست تقریبا از زمان پاکسازی و یکسره کردن کار گروه‌های مسلح در منطقه باباعمرو حمص در 11 اسفند ماه گذشته آغاز شد.

 این شکست کار را برای آمریکا به جایی رساند تا مجبور شد با مخفی کردن نشانه‌های شکست از طریق موافقت با طرح و ماموریت عنان برای خود و متحدانش زمان بخرد و بار دیگر عربستان و قطر را بسیج کند تا هر دو هفته نزدیک به 2 و نیم میلیون دلار خرج عناصر تروریستی و البته جوانان فریب‌خورده تونسی، لیبیایی و ... کند و با انباشت سلاح در مرز سوریه، خود را برای حملات شدیدتر پس از طرح عنان آماده کنند. از هم‌اکنون آمریکا و متحدان او در حال تبلیغ علیه ماموریت عنان هستند تا پس از آمادگی کامل برای حمله دوباره به شهرهای مرزی سوریه، رسما ادعا کنند که طرح عنان شکست خورد پس مسئولیت آن بر عهده دولت سوریه است و بنابراین حملات مخالفان توجیه‌پذیر است.

دیپلمات‌ها فاش کردند که، اما از آنجا که نفوذ به سوریه بشدت مشکل شده است، عربستان و اردن سرگرم تهیه طرحی هستند که بر اساس آن عربستان سعودی رأسا در صدد ایجاد گذرگاهی در مرز شرقی یا جنوبی سوریه است. بشار اسد در دیدار با کوفی عنان تاکید کرد که دمشق از این تحرکات آگاهی کامل دارد.

در واکنش به این اقدامات علیه امنیت ملی سوریه و حاکمیت یک کشور مستقل، هیچ تهدیدی از جانب سوریه، بهتر و موثرتر از تهدید موشکی نیست که حتی اسرائیل از آن بشدت واهمه دارد. به همین دلیل بشار اسد در یک جمله به عنان تاکید کرد که موشک‌های سوریه بسیار سریعتر از آنان [عربستان و قطر] عمل خواهد کرد.

نارام سرجون، نویسنده عرب نیز در مقاله‌ای که در عرب‌تایمز منتشر کرد، با بیان اینکه عربستان و قطر هستند که به اسرائیل کمک مالی می‌کنند که عناصر تروریستی را به سوری اعزام کنند، به قدرت موشکی سوریه اشاره کرد و نوشت: اسرائیلی‌ها خیلی خوب می‌دانند که موشک‌های سوریه موشک‌های صدام نیست... برای همین اصلا دوست ندارند طعم آن را بچشند.

برخی تحلیلگران عقیده دارند که تهدید دمشق و مطرح کردن واکنش موشکی، کاملا واکنشی بجا در مقابل حجم اقدامات و توطئه‌هایی است که آشکارا و پنهان دو کشور عربستان و قطر به نیابت از آمریکا و اسرائیل علیه سوریه انجام می‌دهند.

گذر زمان مشخص خواهد کرد که طرح عنان و سازمان ملل چقدر برای حل سوریه صادقانه بوده است و آمریکا چگونه و در چه وضعیتی از ناکامی به آن تن داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس