به گزارش مشرق، شیخ زین الدین رئیس شهرک علمی وتحقیقاتی اصفهان در این خصوص به خبر رادیو گفت: این پوشش قادر است علاوه برحفظ ونگهداری بافت ورنگ وبوی میوه از سرایت قارچ از میوه ای به میوه های دیگر جلوگیری کند.
زین الدین افزود: در طراحی این پوشش بااستفاده از علم نانوفناوری از موم عسل ونشاسته استفاده شده است وخواص نگهداری به صورت طبیعی دارد.
وی گفت: کاهش 30 درصدی ضایعات محصولات کشاورزی وکاهش دوبرابری قیمت آن در مقایسه با موادنگهداری شیمیایی علاوه برنگهداری طبیعی از مهمترین ویژگیهای این طرح است.
مدیرعامل شرکت نانو واحد صنعت پرشیا هزینه اجرای این طرح در مدت سه سال را هفت میلیارد ریال اعلام کردو گفت: این پوشش برای نگهداری همه محصولات کشاورزی ازجمله مرکبات پرتقال ونارنگی و سبزیجات همچون کاهو و گوجه فرنگی کاربرد دارد.
وی گفت: حفظ ونگهداری محصولات با استفاده از این پوشش برای هر نوع محصول باتوجه به ماندگاری آن متفاوت است. این شرکت موفق شده با راه اندازی کارخانه تولید پوشش خوراکی در شهرک صنعتی مبارکه این طرح را به تولید انبوه برساند.
برای راه اندازی این کارخانه با وسعت 2هزارو 700 مترمربع و ظرفیت تولید سالانه 6هزار تن 12 میلیارد ریال هزینه شده است.
سهیلی مجری این طرح گفت: برای هر تن میوه یک کیلوواکس طبیعی میوه استفاده می شود.
وی میانگین هزینه پوشش هرتن میوه را سه تا 10 هزار تومان اعلام کرد. این طرح در جشنواره ملی شیخ بهایی که از 21 تا 23 اردیبهشت دراصفهان برگزار شد رتبه اول بخش فن آفرینان را کسب کرد.
شرکتی دانش بنیان در شهرک علمی وتحقیقاتی موفق به طراحی و ساخت طرح پوشش خوراکی برای نگهداری میوه وسبزیجات با قابلیت استفاده از واکس طبیعی میوه شد.