به گزارش مشرق، مهر به نقل از گاردين نوشت: اين نويسنده 48 ساله که يک چهره جنجالي در مسائل حساس سياسي محسوب ميشود عنوان کرد: دولت سعي ميکند با اتهام فتنهگري به من، وحشتي ايجاد کند تا صداهايي که در برابر اتفاقاتي که در کشمير ميافتد ساکت شود.
روي ادامه داد: تهديد به اقدام قانوني به معناي ترساندن گروههاي حقوق مدني و روزنامهنگاران است تا آنها را وادار به سکوت کنند اما به اعتقاد من اين موضوع تاثيري عکس خواهد داشت. من فکر ميکنم دولت بايد درک کند که ديگر براي سرپوش گذاشتن بر واقعيتها خيلي دير شده است.
وي افزود: من درباره عدالت براي مردم کشمير که تحت يک سيستم وحشيانه نظامي زندگي ميکنند صحبت ميکنم؛ مردمي که از مصيبت رانده شدن از سرزمين مادريشان در رنجند و در شرايط نامساعدي بهسر ميبرند.
نويسنده کتاب "خداي چيزهاي کوچک" همچنين ملاقات خود با مردم کشمير را شرح داد و گفت: کساني مرا متهم به "سخنان نفرتانگيز" و جدايي طلبانه ميکنند در حاليکه من همه را دعوت به عشق و افتخار ميکنم؛ و اين با کشتن مردم، سرکوب، حبس، غارت و تجاوز به دست نميآيد.
روي تاکيد کرد: جاي تاسف دارد که نويسندگان ملت را وادار به سکوت کنيم و کساني را که در پي آزادي هستند به زندان بيندازيم.
وزير دادگستري هند اظهارات روي را "بسي باعث تاسف" توصيف کرد و گفت: آزادي بيان وجود دارد اما به شرطي که احساسات ميهنپرستانه مردم زير سوال نرود.
سخنان اخير اين نويسنده واکنشهاي تندتري نيز به دنبال داشته است و به تازگي يک هندي افراطي در بخش يادداشت وبسايت روزنامه اکسپرس خواستار اين شد که روي به اتهام خيانت محاکمه و اعدام شود.
کشمير نام منطقهاي است که زماني داراي دولتي سلطنتي در هيماليا بوده و امروزه بخشهايي از آن مورد ادعاي کشورهاي چين، هندوستان و پاکستان است.
هند دو سوم کشمير را کنترل ميکند و پاکستان يک سوم باقيمانده را در کنترل خود دارد؛ هر دو کشور مدعي تمامي منطقه هستند.
جداييخواهان در کشمير هند از سال 1989 ميلادي براي استقلال يا ادغام با پاکستان ميجنگند و در جريان آن تاکنون بيش از 47 هزار تن کشته شدهاند.
آرونداتي روي نويسنده مشهور هندي و برنده جايزه بوکر پس از ابراز اين ادعا که سرزمين مورد مناقشه کشمير الزاماً بخشي جداييناپذير از هند نيست به فتنهگري متهم و تهديد به دستگيري شد.