در مطالعه ای که اخیرا در مجله آرشیو طب داخلی چاپ شده است، پژوهشگران به بررسی اثر مصرف ویتامین Cدر ابتلا به نقرس پرداختند. به منظور بررسی این ارتباط طی سال های 1986 تا 2006 ، بیش از 46 هزار مرد مورد مطالعه قرار گرفتند. شرکت کنندگان هر چهار سال یک پرسشنامه تغذیه ای را تکمیل می کردند تا از این طریق دریافت ویتامین Cآنها تخمین زده شود و هر دو سال افراد در صورت بروز علائم یا تشخیص نقرس، آن را گزارش می دادند.
نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از آن بود که افزایش مصرف ویتامین Cسبب کاهش بروز بیماری نقرس می گردد. نتایج این مطالعه نشان داد که به ازای افزایش هر 500 میلی گرم ویتامین Cبه رژیم غذایی، خطر ابتلا به نقرس17% کاهش یافت. جالب آن که این تاثیر با مصرف مکمل ویتامین Cنیز دیده شد. در واقع می توان گفت مردانی که ویتامین Cبالایی مصرف می کنند، کمتر در معرض ابتلا به نقرس قرار دارند.
نکته عملی: نتایج این مطالعه به طور روشنی نشان داد که دریافت میزان کافی ویتامین Cمی تواند روشی آسان در پیشگیری از نقرس باشد. البته باید توجه داشت حد بالای تحمل ویتامین Cدر بزرگسالان کمتر از 2000 میلی گرم در روز است.