کد خبر 118379
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۹:۰۲

دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت:آینده روابط ایران و مصربستگی به دو حکومت دارد و تا جایی که به حکومت ایران مربوط است، بعد از انقلاب مصر هیچ مانعی بر سر راه برقراری مجدد روابط دو کشور وجود ندارد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، نشست دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی با هیئت دانشگاهی مصر بعدازظهر امروز در حوزه هنری برگزار شد.

علی اکبر ولایتی، دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی در این نشست ضمن اشاره به تحولات اخیر در مصر گفت: مصر جایگاه اصلی خود را در جهان اسلام و عرب دوباره به دست می آورد و امیدواری ما این است که حضور شما در ایران مقدمات تبادل فرهنگی بسیار گسترده و عمیق بین دو کشور را فراهم کند.

وی ادامه داد: درموج جدید بیداری اسلامی با توجه به اینکه این موج از ایران شروع شده و پرچم نهضت آن را امام خمینی بلند کرده است همه مردم دنیا می خواهند بدانند که در ایران چه اتفاقی افتاده است و همین امر یکی از دلایل اقبال به آموزش زبان فارسی بویژه در غرب است.

ولایتی با اشاره به اینکه در دنیای معاصر احتیاج به وحدت اسلامی بیش از هر زمان دیگری است بیان کرد: پیروان مذاهب اسلامی باید به هم نزدیک شوند تا بتوانند اهداف مشترک را پیش برده و از قیام مسلمانان دفاع کنند. وحدت بین ملت ها نیز جز با نزدیک شدن میسر نخواهد بود.
 
سربازان گمنام فرهنگ انقلاب ایران هستیم
 
در ادامه این نشست محمد نورالدین عبدالمنعم عبد یکی از اساتید دانشگاه مصری دراین نشست گفت: مردم مصر برای بازگشت روابط عادی بین دو کشور مشتاق هستند اما دشمنان همواره سعی می کنند تا روابط را تیره و تار کنند.
 
وی افزود: ما می دانیم که ایران و مصر از دیرباز با هم ارتباط داشته اند و در تمدن بشری نقش تعیین کننده ای ایفا کرده اند. سئوال همه مصری ها بعد از انقلاب اخیر این است که چرا روابط مصر و ایران بهبود نمی یابد. سخنان مقامات مسئول دو کشور نیز حاکی از این امر است که هنوز در این مورد به نتیجه نرسیده اند.
 
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه باید اشکالات روابط بین دو کشور از راه مذاکره حل شود بیان کرد: ما اهل سیاست نیستیم اما پیشنهادمان این است که روابط گسترش پیدا کند.
 
وی در ادامه با تاکید بر این امر که اساتید مصری مدرس زبان فارسی تنها در مصر تدریس نمی کنند و در کشورهای دیگر مانند عربستان سعودی نیز به تدریس زبان فارسی می پردازند گفت در حقیقت ما سربازان گمنام فرهنگ انقلاب ایران هستیم و کمک می کنیم فرهنگ ایران در همه دنیا گسترش پیدا کند.
 
امیدواریم که وضعیت مصر هر چه زودتر به ثبات برسد
 
در ادامه نشست ولایتی در پاسخ به سئوال یکی از اساتید دانشگاه درباره روابط ایران و مصر گفت: سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران بدون تردید نزدیکی به کشورهای اسلامی  و تلاش در جهت همبستگی هر چه بیشتر است.

مشاور رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: همکاری های منطقه ای و بین اسلامی همواره مورد قبول ما بوده است . پیش از انقلاب سازمان همکاری ها بین سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان برقرار بود که در همان اوایل انقلاب این کشورها پیشنهاد انحلال سازمان را دادند اما مجلس شورای اسلامی به ابقای آن رای داد و این سازمان پس از فروپاشی شوروی توسعه پیدا کرده و تبدیل به سازمان اکو شد.

وی ادامه داد: زمانی که نجم الدین اربکان در ترکیه نخست وزیر بود پیشنهاد تشکیل سازمان دی 8 بین کشورهای مصر ، ترکیه، پاکستان، اندونزی و مالزی داده شد که در همان زمان اجلاس های متعددی در این زمینه شکل گرفت.
 
به گفته ولایتی اکنون نیز به صورت مبنایی همکاری و نزدیکی بین کشورهای اسلامی بویژه کشورهای منطقه مورد تاکید ایران است و پس از تحولات مصر و منطقه نیز اطلاع دارم که سیاست های کلی جمهوری اسلامی بر این اساس است که از همکاری های منطقه ای استقبال می کند.

ولایتی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره انتخابات مصر بیان کرد: هر انتخابی که مردم مصر داشته باشند برای ما محترم است، آینده روابط ایران و مصر نیز بستگی به دو حکومت دارد و تا جایی که به حکومت ایران مربوط است بعد از انقلاب مصر هیچ مانعی بر سر راه برقراری مجدد روابط ایران و مصر وجود ندارد.
 
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: تا جایی که اطلاع دارم مردم مصر این تمایل را دارند و مردم و دولت جمهوری اسلامی نیز علاقه مند هستند که روابط دو کشور گسترش یابد. امیدواریم که وضعیت مصر هر چه زودتر ثبات مورد نیاز خود را بدست آورد، انتخابات تشکیل شود که با توجه به همه شرایط مانعی بر سر راه روابط دو کشور وجود ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس