به گزارش مشرق، رضوان حکیم زاده، معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص پیش دبستانی در مناطق محروم و دوزبانه به میزان گفت: یک ماده معاهده که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کردیم که در این ماده واحده تصریح شده است مسیولیت کلیه امور مربوطه به تربیت کودکان زیر ۶ سال تمام که شامل کودکان ۴ تا ۶ سال است یعنی دورههای پیش دبستانی و کودکان زیر ۴ سال میشود که عمدتا در مهد کودک حضور دارند بر عهده وزارت آموزش و پرورش خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
حدود ۳ میلیون دانش آموز در شاد نیستند
وی ادامه داد: بعد از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین اساس نامه، چون این یک تغییر و تحول که برای اولین بار در کشور ما اتفاق افتاده و لازم به تربیت یکپارچه دوران کودکی که حساسترین دوران است و برای شکل گیری شخصیت کودکان که اقداماتی انجام شده است و با تاکیدی که رهبر معظم انقلاب بر اهمیت دوران کودکی و اهمیت دورانی که در مهدهای کودک به سر میبرند با این اوصاف شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد موضوع شد و مصوبات را اجرایی کرده است.
ببینید:
فیلم/ امکانات تازه در نسخه جدید "شاد"
حکیم زاده توضیح داد: مجموعه دستورالعملهایی را برای مدیریت دوره پیش دبستانیها با توجه به شرایطی که وجود دارد به شکل آموزش تلویزیونی و آموزش در فضای مجازی در شبکه شاد در حال پیگیری است. آموزش خانوادهها جداگانه آموزش دیدند که جزء برنامههای مهم آموزش و پرورش است که در حال انجام آن هستیم. باید والدین با فرزندان صبوری کنند و انرژی منفی به کودکان منتقل نکنند چرا که فرزندان هم شرایط سختی را طی میکنند که به این صورت آموزش میبینند. نکته دیگری که باید والدین مد نظر قرار دهند اینکه آموزشهایی جایگزینی آموزش تعاملات اجتماعی، آموزش فعالیتهای فیزیکی در محیطهای باز و فعالیتهای فوق برنامه با حفظ دستور العملهای بهداشتی را در برنامه دانش آموز است تا با نرفتن به مدرسه دچار کمبود فعالیتهای حرکتی نشود.
معاون وزیر افزود: همانطور که در خصوص بحث کیفیت بخشی اعلام کرده اند و به ردیف بودجهای که برای اولین بار در چند سال گذشته برای تامین دوره پیش دبستانی در مناطق محروم تصویب شده است. یکی از رویکردها افزایش پوشش پیش دبستانی بوده است که خوشبختانه در این زمینهها افزایش قابل توجهی داشتیم و توانستیم بسیاری از مناطق محروم و کودکانشان زبان معیار را بلد نبودند ویا آمادگی لازم نداشتند و یا در خانواده منابع یادگیری مناسبی در اختیار آنها نبوده است که در پیش دبستانی حضور پیدا کنند و آمادگی لازم را جهت ورود به مدرسه و موفقیت در دورههای ابتدایی که پایه آموزش است را کسب کنند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بر اساس مصوبهای که در شورای عالی انقلاب فرهنگی، کلیات واگذاری امر تربیت کودکان از صفر تا شش سال از مهدکودکها تا پیش دبستانی به صورت یکپارچه به وزارت آموزش و پرورش سپرده شده است گفت: قرار شده هرچه زودتر کار کارشناسی انجام و جزئیات اجرایی شدن مصوبه ارائه و سپس اعلام شود.
حکیم زاده، با بیان اینکه پیرو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی امر تربیت کودکان صفر تا شش سال به آموزش و پرورش سپرده شد اظهار کرد: بر این اساس، کلیات واگذاری امر تربیت کودکان از صفر تا شش سال از مهدکودکها تا پیش دبستانی تصویب و به صورت یکپارچه به وزارت آموزش و پرورش سپرده شد.
وی افزود: قبلا تقسیم بندی زیر چهار سال و چهار تا شش سال را داشتیم که البته کلیه کودکانی هم که به مهدکودک میرفتند طبق گزارش رئیس سازمان بهزیستی، ۸۰ درصدشان در همین گروه سنی چهار تا شش سال قرار داشتند و مشمول قانون آموزش و پرورش میشدند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۲۰ درصد کودکان در مهدهای کودک، زیر چهارسال سن دارند گفت: کلیات واگذاری و یکپارچه بودن مدیریت، برنامه ریزی، سیاست گذاری و نظارت تربیت کودکان صفر تا شش سال به آموزش و پرورش واگذار شده است و جزئیات آن پس از نهایی شدن در جلسات کارشناسی اعلام میشود.
حکیم زاده درباره زمان تدوین و نهایی شدن شیوه نامه اجرایی مصوبه مذکور گفت: قرار شده هرچه زودتر کار کارشناسی انجام و جزئیات اجرایی شدن مصوبه ارائه و سپس اعلام شود.
وی درباره گروه سنی مشمول این مصوبه توضیح داد و اظهار کرد: به صورت یکپارچه تمام کودکان زیر شش سال را در بر میگیرد و البته خب در گذشته هم مسئولیت کودکان چهارسال طبق قانون سال ۹۵ مجلس از حیث محتوا و برنامه بر عهده آموزش و پرورش بود و بهزیستی مسئولیت اجرا و نظارت را برعهده داشت که از این پس یکپارچه دیده میشود.
حکیم زاده در بخش دیگری از سخنان خود درباره اجرایی شدن مقطع پیش دبستانی در سیستم آموزش و پرورش کشور گفت: هدفگذاری ما پوشش ۷۳ درصدی پیش دبستانی در سال جاری در کشور بود که به آمار ۷۰.۱ درصد رسیدیم. تاکید ما این است که مهمترین دوره شکل گیری شخصیت کودکان، دوره کودکی است.