در جلسه امروز 8 متهم در دادگاه حاضر شدند که یکی از آنها به عنوان مطلع حضور به دادگاه آمده بود . بر این اساس «ش.ر»، «ک.ر»، «ی.م»، «ک.ن»، «م.الف»، «ع.الف»، «م.ز»، متهمانی هستند که در جلسه امروز محاکمه شدند . همچنین دیگر متهم پرونده به نام «الف.ر» به عنوان مطلع در دادگاه حاضر شد.
یکی از مدیران وزارت راه در دادگاه فساد مالی
در نهمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمین فساد مالی اخیر مدیر کل اسبق طرح و برنامه وزارت راه و ترابری آقای «ش.ر. ه» به اتهام دوبار دریافت رشوه امروز به پای میز محاکمه رفت.
گفتنی است دریافت رشوه 266 هزار دلاری و 135 میلیون تومانی اتهام این فرد در فساد مالی اخیر است.
متهم خطاب به قاضی: به هیچ عنوان دریافت رشوه را قبول ندارم
اولین متهم آقای «ش ـ ر» مدیرکل سابق طرح و برنامه وزارت راه در جایگاه متهمان قرار گرفت و در پاسخ به سؤال قاضی پرونده درباره اینکه آیا دریافت رشوه 266 هزار دلاری را از آقای «ر» قبول دارید یا خیر و همچنین دریافت رشوه 135 میلیون تومانی را قبول دارید یا خیر گفت: به هیچ عنوان دریافت این رشوهها قبول ندارم.
اشتباه تایپی در رشوه های دریافتی آقای متهم
وی درباره دریافت رشوه 135 میلیون تومانی پس از رد این موضوع گفت: ابتدا باید بگویم که رقم 135 اشتباه تایپی بوده و من تنها 35 میلیون تومان دریافت کردهام که مربوط به اعتبارات خارج از شمول وزارتخانه متبوعه بوده است.
متهم افزود: اعتبارات خارج از شمول در همه دستگاهها رایج است و اعتباری که برای پرداخت پرسنل از آن استفاده میشود و با توجه به کارهای مثبتی که من انجام داده بودم این رقم به من اختصاص داده شد.
وی افزود: رقم کل این اعتبار 200 میلیون تومان بود که ما برای اینکه این پول مولد باشد آن را در زمینه راهاندازی بانک جامع اطلاعاتی به کار انداختیم و قرار شد براساس میزان زحمتی که پرسنل در ایجاد این بانک اطلاعاتی کشیدهاند به آنها این رقم پرداخت شود.
قاضی دادگاه در این موقع به موضوع اخذ رشوه 300 میلیون تومانی یا همان 266 هزار دلاری اشاره کرد و گفت: گرفتن این پول را قبول دارید یا خیر. متهم در توضیح آن افزود من این پول را از اقای «ش ـ ب» گرفتهام این فرد دوست 20 ساله من بود و ما با هم شریک بودیم و مراودات مالی زیادی داشتیم.
قاضی خطاب به متهم گفت: اگر آقای «ش ـ ب» از دوستان شما بود چرا در بازجوهایت به گرفتن این پول به طرز خاصی و داخل ماشین اشاره کردید میتوانستید این پول را به راحتی از او بگیرید.
متهم گفت: دریافت این 300 میلیون یک مراوده کاری بود و ربطی به پروژه راهآهن شیراز به بندرعباس نداشت.
قاضی در این لحظه خطاب به متهم گفت: شما به واسطه اخذ قرارداد راهآهن شیراز ـ بندرعباس به حجم 22 میلیارد تومانی 4 درصد رشوه گرفتید که سهم شما از این رشته همان 266 هزار دلار بود.
فداکاری متهم برای رفع اتهام از «ش.ب»
متهم خطاب به قاضی گفت: من این موضوع را قبول ندارم پول برای «ش ـ ب » بود و من به خاطر اینکه این فرد از خانواده شهدا بود و نمیخواستم پای او به دادگاه باز شود. موضوع را به گردن گرفتم و اعلام کردم که پول مال من است در حالی که بعدا فهمیدم که خود آقای «ش ـ ب» به دادسرا آمده و اعتراف کرده پول برای وی بوده است.
متهم : پول هارا برای کار عامالمنفعه گرفتم / قاضی : مگر شما کمیته امداد هستید
متهم گفت: من این پول را به آقای «ر» پس دادم.
قاضی در این بحث به وی گفت: منظورت از آقای «ر» همان فردی است که در تصادف فوت کرده و امروز نمیتواند از خود دفاع کند.
متهم گفت: آقای «ش ـ ب» با آقای «ر» ارتباط دوستانه و نزدیکی داشتهاند و من از موضوع 266 هزار دلار بیاطلاع هستم.
متهم در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: من قرار بود این 266 هزار دلار را در موضوعات عامالمنفعه به کار بگیریم.
قاضی به وی گفت: مگر شما کمیته امداد هستید که به شما پول بدهند که شما کار عامالمنفعه انجام دهید.
متهم گفت: من کمیته امداد نیستم میدانم که شما هم حرف من را درباره کار خیر قبول نخواهید کرد.
قاضی گفت: اگر شما میگویید که این پول پول درستی بود و مال دوستتان بود چرا از آن استفاده نکردید شما که با متهم به قول خودتتان مراودات مالی داشتید.
متهم: من فرزند فقر بودم و فقر را به طول کامل لمس کرده بودم به خاطر همین نیازی نمیدیدم که با این پول بخواهم زندگی خودم را تغییر دهیم.
قاضی گفت: برای آخرین بار میپرسم این پول به حساب شما آمد یا خیر.
متهم گفت: بله من این پول را دریافت کردم.
متن کیفرخواست قرائت شده در دادگاه
نماینده دادستان کیفرخواست صادره در خصوص چند متهم دیگر این پرونده را قرائت کرد که متن آن را می توانید با مراجعه به لینک زیر مشاهده کنید.
ارتشاء به مبلغ 266 هزار / دریافت مبلغ 168 هزار یورو رشوه از آقای «م.ا» / دریافت پول های هنگفت با عنوان امور خیریه! و...
چینش مهره ها در وزارت راه توسط متهم
نجفی نماینده دادستان در ادامه رسیدگی به اتهامات «ک- ر» یکی دیگر از متهمان فساد بزرگ مالی اظهار داشت: متهم قبلا ادعا کرده بود که نه تنها طلبی از تراورس نداشته بلکه بدهکار هم بوده است. او روابط غیر معمولی با وزیر سابق راه داشت و حتی کار به جایی رسیده بود که اختلافات وزیر و معاونان وی را حل میکردند.
نماینده دادستان با بیان اینکه مهآفرید اعتماد بسیار شدیدی به او داشته است ، گفت: دیگر متهمان پرونده هم این موضوع را اعلام کرده که شخص «ک - ر» به آنها گفته است خسروی نظر مساعدی نسبت به او داشته و به او سمت مشاوری داده است و همچنین به «الف - گ» تأکید کرده کارها با نظر او انجام شود.
نماینده دادستان با بیان اینکه این متهم به همراه مهآفرید در 4 جلسه خدمت وزیر سابق راه و پیگیر کارها بوده است، گفت: برخی از متهمان میگویند او حتی در چینش مهرهها در وزارت راه هم نقش داشته است.
همه اتهامات مدیرعامل فولاد فام اسپادانا
فراهانی نماینده دادستان در قرائت کیفر خواست متهم دیگر پرونده به نام «ی. م» اظهار داشت: این فرد متهم اصلی پرونده است و در خواست تشدید قرار تأمین او را کردیم.
اما چون بازپرس مستقل است با این درخواست موافقت نکرد.
وی ادامه داد: شناخت عملکرد او در سرنوشت بقیه متهمان مؤثر است.
وی در قرائت کیفر خواست گفت: «ی. م» متهم به شرکت در اخلال از طریق تبانی با مفسدان پرونده و مشارکت در باند کلاهبرداری و دخالت مستقیم و غیرمستقیم در گشایش 53 فقره ال سی به میزان 11 تریلیون 226 میلیارد و 700 میلیون ریال است.
وی ادامه داد: شرکت در پولشویی و تحویل نام نامشروع 35 میلیارد ریال در قبال سمن فروش شرکت فولاد فام اسپادانا که هدف از فروش تسریع در وقوع جرم است از دیگر اتهامات این متهم است.
چون چک سفید امضا ندادم برکنار شدم
در بخش پایانی جلسه صبح امروز دادگاه فساد 3 هزار میلیارد تومانی به اتهام مدیر عامل شرکت فولاد اسپادانا رسیدگی شد.
متهم در جایگاه قرارگرفت و قاضی به وی تفهیم اتهام کرد اما متهم در پاسخ به قاضی هیچ کدام از اتهامات را نپذیرفت و مدعی شد که این اتهامات را قبول ندارد.
وی گفت: تمام اظهاراتم در جلسه بازجویی را قبول دارم اما اتهاماتی که در کیفر خواست به آن اشاره شده است نمی پذیرم من دو ونیم ماه مدیر عامل فولاد فام اسپادانا بودم و در این مدت تنها 13 فقره گشایش اعتبارات اسنادی شد که ارزش آن 307 میلیارد تومان بود.
وی افزود: خسروی به ما گفته بود بخشی از مواد اولیهاش در قالب شمش در بندر رجایی شهر موجود است و برای همین نیاز بود که ما به او فاکتور بدهیم تا بتواند از طریق گشایش اعتبارات شمشها را تخلیه کند. در حالی که اتفاق نیفتاد و شمش ندیدم.
متهم (ی م) خاطرنشان کرد: از میان 13 فقره گشایش اعتبارات 6 فقرهاش اعتبار مربوط به خرید قراضه بود و ما بقی آن مربوط به خرید شمش بود که البته من هیچ شمشی ندیدم.
(ی م.) درباره امضای اسناد و مدارک گفت: پس از آنکه شرکت به تهران منتقل شد از طرف خسروی به من گفتند که باید چک سفید امضا به آنها بدهم تا کارها پیش برود اما من در مواجه با (ش) امضای چک سفید امضا را قبول نکردم و گفتم حاضرم از سمت مدیر عاملی کنار بروم به این ترتیب مقرر شد که من را کنار گذاشته و آقای د جایگزین من شد.
وی گفت: به من یک سایت 7 هکتاری برای جمع آوری دپوی قراضه دادند که من هم با توجه به اینکه از جوانی کار اجرایی میکردم گفتم بهتر است به جای مدیر عاملی کارگری کنم.
وکیل:موکلم اسیر باند تار عنکبوتی شده بود
وکیل یکی از متهمان در دفاع از متهم خود با اشاره به این مطلب که باید قاضی و مسئولین پرونده شخصیت هر کدام از متهمین را مورد بررسی قرار دهند و بدانند با چه متهمانی سر و کار دارند گفت: برای مثال در جلسه قبلی دادگاه به اتهامات فردی رسیدگی شد که یکی از افراد موثر در جریان جنگ و عملیات کربلای 5بود.در مثال دیگر باید موکل خودم را معرفی کنم که نه تنها عضو خانواده شهدا است و برادرش در کنار همین گروه ملی فولاد در زمان هجوم بعثیها شهید شده و اینکه خودش 34 ماه در جنگ در مقابل عراقیها جنگیده است.
وکیل این متهم افزود: از موکلم به دلیل سادگیاش سوء استفاده شده و متاسفانه موکلم در میان تار عنکبوت باند زر و زور گرفتار شده.
قاضی سراج : به عنوان یک شهروند خودم را میبازم وقتی میبینم که گروه آریا همه چیز کشور را برده بودند
قاضی ناصر سراج در جلسه بعدازظهر رسیدگی به پرونده فساد مالی 3 هزار میلیارد تومانی در پاسخ به سخنان وکیل مدافع یکی از متهمان که سعی در بیگناه جلوه دادن متهم و همچنین قانونی جلوه دادن فعالیتهای گروه آریا داشت با اعلام این خبر افزود: این گروه چهار سری جنجالهای ما را در حدود 12 هزار هکتار با ثمن بخس برده است.
وی افزود: 50 درصد فولاد کشور را با در اختیار داشتن گروه ملی فولاد و همچنین 25 درصد دیگر آن را در قبال دو طبقه کردن مسیر نور به رامسر قرار بود در اختیار بگیرد میدانید یعنی چی؟ این گروه در واردات و صادرات گوشت و همچنین کلیه فعالیتهای کشاورزی ورود پیدا کرده بودند. تنها با 50 میلیون تومان دارایی اموال کشور را به تاراج بردند.
سراج با اشاره به این مطلب که واقعا اگر کمی وجدان داشتید میدانستید که اصلا نباید از این متهمان دفاع کنید گفت: خوب است به عنوان یک شهروند حداقل بدانید که چه بلای برای کشورمان آوردهاند.
قاضی دادگاه خطاب به وکیل یکی از متهمان با اشاره به این مطلب که برای دادن 5 میلیون تومان وام ازدواج به یک زوج جوان 10 بار وثیقه و ضمانت میگیرند آخرش هم وام را نمیگیرند گفت: باید پرسید چگونه است که 3 هزار میلیارد تومان امکانات و تسهیلات به یک گروه آن هم در مدت چند ماه اختصاص پیدا میکند.
قاضی سراج خطاب به مستمعین و وکلای متهمان گفت: شعبه کیش حق نداشته است تسهیلات را به خارج از منطقه کیش بدهد اما بروید ببینید پولهای گرفته شده فقط سر از کدام کشور درآورده است. بروید برزیل و روسیه را ببینید که پولها در آنجا مصرف شده است این گروه به میزان ریالی همین پرونده اعتبارات ارزی از کشور خارج کرده است.
سراج خطاب به حاضرین در دادگاه گفت: ببخشید اگر عصبانی شدهام اما به عنوان یک شهروند وقتی اقدامات این گروه را میبینم خودم را میبازم همه چیز کشور را از کشور قرار بوده است بیرون ببرند.
وکیل: اموال موکلم500میلیون است نه 11تریلیارد
وکیل متهم «ی ـ م» مدیرکل قبلی شرکت فولاد فام اسپادانا در دفاعیاتش با اشاره به این مطلب که مهآفرید با عظمتی که داشته است هیچ گاه اجازه نمیداد که فردی به نام موکل من پستی کلیدی در دمودستگاهش داشته باشد گفت: چگونه است که در کیفر خواست به موکل من اتهام کلاهبرداری داشته باشیم.
وی گفت: تمام زندگی موکل من به 500 میلیون هم نمیرسد چه برسد به اینکه 11 تریلیارد ریال به وی اتهام تحصیل مال نامشروع بزنند.
وکیل متهم با اعلام این مطلب که مبنای صدور کیفر خواست غلط و اشتباه بوده است گفت: در کیفر خواست اشاره شده که موکل من در گشایش 57 فقره اعتبارات اسنادی نقش داشته است در حالی که این عدد تنها 13 مورد بوده است.
وی گفت: تمام وجوه حاصل از گشایش اعتبارات اسنادی به گروه آریا واریز شده است و هیچ پولی در اختیار موکل من نبوده است حالا اینکه به موکل من اتهام مال نامشروع زده شده است.
قاضی از وکیل متهم پرسید به نظر شما اگر اتفاقی نیفتاده است و به نظر شما 3 هزار میلیارد تومان از بانک خارج نشده است چرا مدیرعامل بانک ملی فرار کرده است.
وکیل گفت: من نمیخواهم وارد جزئیات شوم آیا وزیرانی را که در این پرونده نقش دارند و دیگر مسئولان خاص بودند که نتوانستند موضوع 3 هزار میلیارد تومان پول مشکوک را کشف کنند.
متهم «ی ـ م»: من فقط کارهای اجرایی را انجام میدادم
متهم گفت: اظهارات قبلی خودم را قبول دارم و باید بگویم شرکت فولاد فام اسپادانا را تنها به مبلغ 3 میلیارد تومان که ارزش واقعی آن بود فروختیم. «ی ـ م » درباره پولشویی و کلاهبرداری توضیحاتی ارائه کرد و گفت: من از پولشویی به هیچ عنوان اطلاعی نداشتم و فکر میکنم بانک مرکزی درجریان امور است.
درباره کلاهبرداری هم باید بگویم وقتی امیر منصور آریا گروه ملی فولاد را خرید و بانک تأسیس کرد من از کجا باید میدانستم که اینها همه تخلف بوده است.
متهم بار دیگر خاطر نشان کرد: من حتی یک ریال هم پول نگرفتهام و بابت همه پولی که از این گروه گرفتهام کار کردهام.
در بخش پایان آخرین دفاعیات متهم وکیل وی گفت: به خاطر طولانی شدن جلسه دادگاه من از صحبتهایم کوتاه میآیم و جواب دادستان را نمیدهم.