کد خبر 1173005
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۱
مصرف میوه نمایه میوه و تره بار

میوه‌ها و سبزیجات در طول رشد در مقابل عناصر مختلفی قرار می‌گیرند و این باعث می‌شوند که مواد غذایی سودمند و منحصر بفردی در آن‌ها جمع شود.

به گزارش مشرق، اگر شما هم به هنگام برش، خرد کرد و پوست کردن میوه‌ها و ... زباله زیادی جمع می‌کنید، باید بدانید بعضی از متراکم‌ترین و متنوع‌ترین مواد غذایی در همین بخش از میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شوند.

۱. پوست مرکبات:

شاید هنوز ندانید که پوست مرکبات سرشار از مواد مغذی مخفی هستند. ویتامین سی موجود در پوست لیمو ۵ برابر بیشتر از پوشت آن است ضمن این که پوست این میوه سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری مانند ریبوفلاوین، تیمینف نیاسین، فولات، ویتامین ب ۵، ب۶، ویتامین آ، کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و منیزیم است. شما می‌توانید رنده شده پوست مرکبات را همراه با ماست، پنیر، و یا غلات، قهوه و چای میل کنید.

بیشتر بخوانید:

مصرف سبزیجات چطور مفیدتر است؟

۲. پوست موز:

پوست موز سرشار از تریپتوفان است و به تنظیم خلق و خو و بهتر شدن علائم افسردگی کمک می‌کند. شما می‌توانید به خمیر کیک، کوکی‌ها و حتی سوپ‌ها پوست موز را اضافه کنید. حتی می‌توانید از پوست موز سرکه موز تهیه کنید و از آن به عنوان چاشنی سالاد و سبزیجات استفاده نمایید.

۳. پوست هندوانه:

پوست این میوه حاوی سیترولینین؛ اسید آمینه‌ای است که در بدن به آرژنین تبدیل می‌شود و به بهبود گردش خون، افزایش جریان خون، بهبود سلامت قلب، افزایش ایمنی بدن و کاهش خستگی عضلانی کمک می‌کند.

۴. ساقه‌های بروکلی:

ساقه‌های این سبزی تیره رنگ حاوی سولفوران است؛ یک آتی اکسیدان فیتوشیمیایی که دارای خواص ضد التهابی بوده و از سلول‌ها در برابر آسیب‌های دی ان آ محافظت می‌کند، سلول‌های سرطانی را غیر فعال نموده و به جلوگیری از تشکیل تومور می‌پردازد.

۵. هسته آناناس:

انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای بدن، در این قسمت از آناناس پنهان شده اند. هسته آناناس حاوی بروملین است؛ آنزیم هضم کننده پروتئین که دارای خواص ضد التهابی بوده و می‌تواند التهاب بینی و سینوس‌ها را کاهش دهد. همچنین این ماده، کاهش دهنده دردهای ناشی از آرتروز و دردهای عضلانی است. بروملین دارای خواص ضد انعقادی نیز بوده و به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می‌کند.

۶. برگ‌های هویج:

بیشتر از خود هویج، برگ هایش پر از کلروفیل هستند. این ماده به گیاه رنگدانه سبز می‌دهد. کلروفیل منبعی غنی از منیزیم است و فشار خون را تنظیم می‌کند و به قوی شدن استخوان‌ها و عضلات کمک می‌کند. پتاسیم زیادی در آن وجود دارد که فشار خون را کم می‌کند و سوخت و ساز بدن را بهبود می‌دهد. همچنین از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. حتی یک تحقیق ثابت کرده است که افرادی که در خطر بیماری قلبی هستند افرادی هستند که پتاسیم بسیار کمی دریافت می‌کنند. برگ هویج منبعی غنی از ویتامین کا هم هست که در خود هویج وجود ندارد و برای سلامت استخوان بسیار مهم است.

۷. پوست پیاز:

وست‌های قهوه‌ای و کاغذ مانند پیاز و لایه‌های بیرونی سفت آن، منبعی سرشار از ترکیبات فنولی فیبر نامحلول از جمله کوئرسیتین و فلاوونوئیدهای دیگر هستند. فیبر موجود در پوست پیاز، ریسک بیماری‌های قلبی عروقی، مشکلات گوارشی روده ای، سرطان روده بزرگ، دیابت نوع دوم و اضافه وزن را کاهش می‌دهد. ترکیبات فنولی به پیشگیری از بیماری‌های شریانی کمک می‌کنند و دارای خواص ضدسرطانی هستند.

۸. برگ کرفس:

این برگ‌ها پنج برابر بیشتر از ساقه‌ها منیزیم و کلسیم دارند. منیزیم برای بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی در بدن از جمله متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین لازم است. کلسیم که به بهبود سلامتی استخوان معروف است به انقباض و انبساط عضلات و رگ‌های خونی هم کمک می‌کند و هورمون‌های لازم برای کارکردهای بیولوژیکی اولیه را ترشح می‌کند و سرعت انتقال پیام به مغز را تسریع می‌کند. از همه این‌ها گذشته، برگ‌های کرفس سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات ضدالتهابی از جمله ویتامین ث و فنول‌ها هستند.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
    5 0
    مشرق:ببین گرونی ما را به چه روزی انداخته که باید پوست میوه بخوریم..مطلب جالبی ست،ماازپوست مرکبات رنده شده موقعی که برنح را آب کش میکنیم برای دم کشیدن مخلوط برنج می کنیم عطر خوبی میگیره..کلم بروکلی هم قطعه قطعه وبانمک وکمی ادویه آب پز می کنم وخالی می خوریم خیلی خوش مزه ست جاتون سبزوخاصیت زیادی داره-ولی درمورد میوه های دیگه که فرمودیید،برای اولین باره می شنوم-به هرحال استفاده بردیم ..دست گل تان بی بلا وباتشکروقدردانی آز:زحمت کشان مشرق---
    • IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
      0 8
      استفاده از پوست میوه چه ربطی به گرونی داره!
  • IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
    6 0
    مشرق جان در مورد خوردن ظرف های یک بار مصرف نظری نداری؟
  • IR ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
    1 0
    با سلام .عالی . ولی برای مرکبات شمال چقدر سم استفاده می شود مهم است . تنها درمصرف پوست مرکبات جنوب که سم استفاده نمی شود صحیح می باشد.
  • IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
    2 0
    مگه گوسفند هست ....پوست هندوانه بخورند
    • US ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
      0 0
      البته قسمت سفیدی پوست هندوانه بصورت تهیه مربا درمان فشار خون بالاست
  • مریم IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
    1 0
    مگه زده به سرتون پوست میوه بخوریم نمیتونیم میوه بخریم که بخوایم پوستشو بخوریم
  • IR ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
    0 0
    بابا منطورشون اینه که ما فقيرا پوست بخوریم تو دلمون چیزی نمونه به حق چیزای ندیده ونشنیده ما گوسفند نیستیم
  • Mia IR ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
    0 0
    من خودم از خیلی از این روش ها همین الان استفاده میکنم . به نظرم مصرف اجزای دیگه ی میوه ها و سبزیجات که مفید هستن خیلیم خوبه اما متاسفانه نظرات درموردشون بده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس