کد خبر 116801
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۹

تلاش گسترده‌ای از سوی رسانه‌های غربی مشاهده شد تا به هر نحو ممکن، انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی را به اختلافاتی گره بزنند که خوشایند آنهاست.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مفصل‌بندی گفتمان بازتاب‌های رسانه‌های غربی در مرحله اول انتخابات، بر سه محور استوار بود که "اختلاف بین اصولگرایان یا دولت و اصولگرایان"، "یادآوری فتنه سبز" و "مساله هسته‌ای" این سه محور را تشکیل می‌دادند.

با این حال، رسانه‌های غربی در پوشش مرحله دوم انتخابات از شیوه‌ای تا حدودی متفاوت بهره جستند که مهم‌ترین تغییر حاصل در آن، تاکید کمتر بر پرونده هسته‌ای بود. تنها جمله‌ای که در خصوص مساله هسته‌ای کشورمان در دستور کار رسانه‌های غربی قرار گرفت، تکرار این ادعا بود که پارلمان ایران تاثیر چندانی بر روند برنامه هسته‌ای ایران ندارد.

اما در این بین، مهم‌ترین نقطه اتکای رسانه‌های غربی در انتخابات امروز، تلاش اختلاف‌افکنانه بود. تقریبا در تمام انعکاس‌های خبری رسانه‌های غربی، پیروزی یک جریان مشخص اصولگرایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی، شکست حامیان دولت جمهوری اسلامی ایران تلقی شده است.

عبارات به‌کار گرفته شده از سوی رسانه‌های غربی به خوبی این نکته را روشن می‌کند. این رسانه‌ها تلاش می‌کنند که دولت جمهوری اسلامی ایران را بازنده انتخابات مجلس معرفی کنند، حال آنکه تمام ملت ایران اعم از دولت و غیردولت، می‌توانند پیروز اصلی این انتخابات تلقی شوند. وجود اختلاف نظر در انتخابات، مشخصه تمام نظام‌های مردم‌سالار است و طبیعی است که در هر انتخابات یکی از این نظرات رای بیشتری را جلب می‌کند.

تنها به عنوان مثال یک نمونه در این گزارش ذکر می‌شود. بی‌بی‌سی، بنگاه سخن‌پراکنی دولتی انگلیس در بخشی از گزارش خود می‌نویسد: "مخالفان محافظه‌کار رئیس‌جمهور، در دور اول انتخابات که در ماه مارس برگزار شد، حایز اکثریت شدند."

از دیگر نکاتی که رسانه‌های غربی به آن توجه داشته‌اند، بیان این نکته است که نتایج انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی می‌تواند در انتخابات آینده ریاست جمهوری ایران نیز مهم باشد.

با این وصف، رسانه‌های غربی یادآوری فتنه سبز را در این دوره از انتخابات نیز فراموش نکردند. بی‌بی‌سی به طور مثال، سعی کرده است تا بار دیگر اشاره‌ای به سران فتنه بکند. بی‌بی‌سی مدعی‌ست که سران فتنه از مشارکت در انتخابات منع شده‌اند.

به هر حال، نمی‌توان از هژمونی رسانه‌ای غرب انتظار داشت تا انتخابات ایران را همان‌گونه که هست بازتاب دهد. اما در مقایسه بین بازتاب دو مرحله انتخابات مجلس، یک نکته خودنمایی می‌کند. کمتر شدن تاکید رسانه‌های غربی بر مساله هسته‌ای کشورمان، نمی‌تواند بی‌ارتباط با مذاکرات استانبول و مذاکرات در پیش روی بغداد باشد. این امر می‌تواند بار دیگر سازنده بودن فضای مذاکرات در استانبول را مورد تاکید قرار دهد.

مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، پانزدهم اردیبهشت با حضور گسترده مردمی در 33 حوزه انتخابیه، به انجام رسید.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس