به گزارش مشرق به نقل از فارس پایگاه اینترنتی شبکه سیانان با انتشار مقالهای به قلم "جان آلترمن"، مدیر برنامه خاورمیانه مرکز راهبردی و مطالعات بینالملل آمریکا، به بررسی رویکرد اسرائیلیها در قبال ایران پرداخته و در نهایت سیاست رژیم صهیونیستی در رابطه با ایران را رو به سقوط و اضمحلال توصیف کرده است.
فرمانده ارتش اسرائیل، رئیس پیشین آژانس امنیت داخلی و رئیس پیشین امنیت خارجی رژیم صهیونیستی همگی در یک هفته قضاوت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در رابطه با ایران را زیر سوال بردند. در حالی که فرمانده ارتش صحبتهایی بسیار محتاطانه در مورد ایران داشت، مقامات امنیتی سابق اسرائیل به شدت به سیاستمداران اسرائیلی حمله کردند. روز جمعه رئیس پیشین امنیت داخلی اسرائیل در سخنرانی خود عنوان کرده بود که رهبرانی که احساس میکنند ناجی هستند و بر این اساس تصمیم میگیرند را باور نمیکند، و البته روی سخن او نه با ایران بلکه با مقامات اسرائیلی بود.
* رژیم صهیونیستی در هراس و دو دستگی عمیقی قرار دارد
هفته گذشته روز باصطلاح استقلال رژیم صهیونیستی بود و باید جشنهای این روز برگزار میشد، اما در عوض این رژیم در هراس و دو دستگی عمیقی قرار داشت.
آلترمن در ادامه به این نکته اشاره میکند که رژیم صهیونیستی به این دلیل که ملتی نداشته و یهودیان نقاط مختلف دنیا را جمعآوری کرده، از ابتدا محلی برای منازعات قومی و مذهبی در داخل خود بوده و همواره دغدغه بقا را داشته است.
در حال حاضر اداره این رژیم غیرممکن شده است. سیاستمداران این رژیم بیش از هر زمان دیگر ستیزهجو شدهاند. قیمتها در فلسطین اشغالی سر به فلک کشیده و احساسات عمومی متراکم شده و تعداد زیادی از اسرائیلیها در ارتشی خدمت میکنند که در میزان سربازگیری در دنیا پیشرو است. اختلاف قومیتی نیز از دیگر مشکلات درونی رژیم صهیونیستی است، چراکه قومیتهای مختلف که از کشورهای دیگر به سرزمینهای اشغالی منتقل شدهاند، هنوز با هم اختلاف دارند.
* کابینههای رژیم صهیونیستی شکننده و موقتی شدهاند
در هر انتخابات سهم آرای احزاب بزرگ در رژیم صهیونیستی کاهش مییابد و همین امر منجر به این شده تا اتحاد گروههایی که ایدئولوژیهای نزدیکتری به هم دارند، شکسته شود و پستهای بیشتری در کابینه از دست آنها خارج شود. کابینههای مختلف این رژیم موقتی و شکننده شدهاند. مسائل درون این رژیم به قاطعیت نیاز دارد، چیزی که سیاستمداران کنونی به ندرت قادر به ارائه آن هستند.
ایران برای اسرائیلیها یک موضوع مشقت بار است. آنها برای ارزیابی دقیق حرکات و فعالیتهای مردمی که نمیشناسند به سیستم جاسوسی تکیه کردهاند که هیچگاه آنقدری که میخواهند قوی نبوده است.
آلترمن سپس به سوالات پیشروی اسرائیل و عدم توان این کشور در جمعبندی و پاسخگویی به این سوالات میپردازد. سوالاتی نظیر اینکه، اگر بمبی به روی اسرائیل بیفتد چند نفر از مردم به پناهگاه دسترسی دارند؟ آیا پاسخگویی ضعیف اسرائیل در برابر آتش سوزیهای جنگی در سال 2010 نشانه این نیست که این رژیم قادر به رویارویی نظامی نیست؟ در کل یک برخورد نظامی چطور خواهد بود و آیا اسرائیل توان پیروزی دارد؟ آخرین جنگ رسمی رژیم صهیونیستی با یک کشور خارجی به 40 سال پیش باز میگردد و برخوردهای نظامی که پس از آن اتفاق افتاده است، نتایج نامشخصی داشته است.
* مقامات رژیم صهیونیستی قادر به پاسخگویی به مسائل نیستند
نویسنده این مقاله سپس به موضوعاتی نظیر روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه و انقلابهای به وجود آمده و همچنین برخی از مسائل درونی رژیم صهیونیستی اشاره میکند و عنوان میکند که طبقه سیاستمداران رژیم صهیونیستی در پاسخ دادن به این سوالات مشکل دارند. هیج یک از این موضوعات بحث تازهای نیست، اما به نظر میرسد نیروهای سیاسی به طور فزایندهای قادر به مواجهه با این مسائل نیستند.
هفته گذشته دو تن از مقامات امنیتی سابق اسرائیل به شدت از سیاستهای بنیامین نتانیاهو در قبال ایران و رفتارهای جنگ طلبانه وی انتقاد کرده بودند که انتقادات این افراد موجب شد تا شکاف سیاسی عمیق بین سران رژیم صهیونیستی در رابطه با موضوع ایران و نحوه برخورد با آن کاملا آشکار شود.