به گزارش مشرق به نقل از مهر، نخستین روز از برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که در محل مصلای امام خمینی (ره) برپا شده است، حاشیههایی به همراه داشت که به برخی از آنها اشاره میشود:
* از همان ساعات اولیه آغاز به کار نمایشگاه جمعیت فراوانی از بازدیدکنندگان از طریق پایانه اتوبوسرانی مستقر در جنوب مصلی و نیز ایستگاههای متروی شهید بهشتی و مصلی به سمت محل برپایی نمایشگاه کتاب سرازیر شدند.
* گرده افشانی گلها و ذرات ریز گیاهان حوالی منطقه عباس آباد در فضای نمایشگاه قابل رویت بود؛ به نحوی که مشکلات تفنسی و و عطسههای پی در پی و طولانی را برای برخی از بازدیدکنندگان به همراه داشت.
* در نقاط مختلف مصلی خودروهای گشت ارشاد مستقر شده بود و بر وضعیت پوشش بازدیدکنندگان نظارت میکرد.
* در نخستین روز از برپایی نمایشگاه بیست و پنجم کتاب تهران، اینترنت شبستان و غرفههای مستقر در این بخش از مصلی قطع بود و تنها ستاد و دیگر بخشهای اجرایی نمایشگاه به شبکه اینترنت متصل بود. البته مسئولان اجرایی همچنان در تلاش برای برقراری پوشش سراسری در مصلی هستند.
* در بخش ناشران عمومی که در شبستان برپا شده است، البته غرفههای خالی که کسی از آنها بازدید نمیکرد هم به چشم میخورد که از این غرفهها میتوان به غرفه بسیج مستضعفین و موسسه بسیج اساتید اشاره کرد.
* سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین روز برپایی نمایشگاه کتاب به عنوان اولین عضو کابینه دولت دهم از این نمایشگاه بازدید و در بدو ورود به همراه سردار نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین به سمت سالن بیداری اسلامی رفت و از بخشهای مختلف آن بازدید کرد.
* برپایی پاتوق کتاب در یکی از قسمتهای شبستان از دیگر نکات جالب توجه این دوره از نمایشگاه است. البته خبرنگار مهر در بازدید از این پاتوق کتابی ندید و تنها چند نفر را که در حال خوردن ناهار بودند، مشاهده کرد.
* یکی از کتابهایی که در همان روز اول نمایشگاه خبرساز شد و توجه تعدادی از علاقهمندان را به خود جذب کرد کتاب «شرح اسم» نوشته هدایتالله بهبودی است که به زندگی مقام معظم رهبری از سال 1318 تا 1357 میپردازد. این کتاب 600 صفحهای به تازگی به نمایشگاه رسیده و کسی که با حوادث دوران انقلاب آشنایی داشته باشد با یک تورق درخواهد یافت که کتاب مذکور با همه آثار دیگری که تا به حال درباره مقام معظم رهبری منتشر شده است، تفاوت دارد. البته انتشار این کتاب مورد توجه برخی از سایتهای خبری هم قرار گرفت و در همان ساعات اولیه نمایشگاه خبر عرضه آن را روی خروجی خود قرار دادند، اما بعدازظهر این کتاب در نمایشگاه عرضه نشد. براساس اطلاع خبرنگار مهر، ناشر به دلیل بررسیهای بیشتر، فعلاً از عرضه کتاب در نمایشگاه خودداری کرده است. به گونهای که بعدازظهر دیروز بر سر در موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی برگهای نصب شده بود که روی آن نوشته بودند: «به علت اتمام کتاب «شرح اسم» شنبه مراجعه کنید.»
سیزده بدر نمایشگاه کتاب تهران! ـ چهارشنبه 13 اردیبهشت 91
* همزمان با گشایش بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فعالیت بوفهداران و غرفههای عرضه غذا در محوطه باز نمایشگاه آغاز شد. این بوفهها و اغذیهفروشیها که سود سرشاری از حضور چشمگیر مردم در نمایشگاه کتاب میبرند، با به خدمت گرفتن تعداد زیادی نیروی آشنا به کار، آمادگی عرضه غذا به روزانه هزاران نفر را دارند.
در کنار همین اغذیهفروشیها که بوی غذا را به شدت در محیط نمایشگاه میپراکنند، فضای سبز نمایشگاه آماده پذیرایی از بازدیدکنندگان است و وقتی هنگام ظهر، سری به این فضاها بزنید، احساس میکنید که سیزده بدر و روز طبیعت، برای 11 روز دیگر در تقویم ایرانی تکرار شده است!
* یکی دیگر از حاشیههای مربوط به نمایشگاه، مربوط به فعالیت پایانه اتوبوسرانی برپا شده در جنوب مصلی بود. با اینکه مسئولان نمایشگاه بارها اعلام کرده بودند که علاوه بر مترو، اتوبوسها هم از 15 میدان اصلی شهر علاقهمندان را به نمایشگاه کتاب منتقل میکنند، در ساعات پایانی روز گذشته خبرنگار مهر با جایگاههای بدون اتوبوس مواجه شد! اتفاقی که افتاده بود این بود که جایگاه اتوبوسهای مختلف را با داربست و بنرهای زرد رنگ مشخص کرده و روی آنها نوشته بودند: آزادی، صادقیه، تجریش، خراسان، صنعت، رسالت، هفت تیر، ونک و خاوران، اما فقط یک اتوبوس آنجا بود که راننده اش مدام صدا میزد: «ولیعصر - انقلاب - آزادی» که البته بیش از نیم ساعت طول کشید تا این اتوبوس هم پر شود و بالاخره هم با اعتراض مردم حرکت کرد!
خبرسازترین کتاب روز اول نمایشگاه، کتاب «شرح اسم» نوشته هدایتالله بهبودی بود که به زندگی مقام معظم رهبری از سال 1318 تا 1357 میپردازد. عرضه این کتاب، پس از آنکه بازتاب رسانهای بسیار چشمگیری داشت، به روز شنبه موکول شد.