آسانگ پيش از اين تصميم ويکيليکس در مورد انتشار اسناد محرمانه جديد از جنايات جنگي آمريکا در عراق و افغانستان را رد کرده بود.
وي در پاسخ به گمانهزنيهاي رسانهاي در اين مورد، اين گزارش ها را از اساس دروغ خوانده و مدعي شده بود که ويکيليکس زمان انتشار اسناد محرمانه را اعلام نميکند.
آسانگ مدعي شده بود که تمام اين اخبار از اطلاعات غلطي به دست آمده است که يک وبلاگ وابسته به مجله وايرد آمريکا منتشر ميکند، مجله وايرد دشمن معروف ويکيليکس است و منشا تمام اطلاعات غلط در مورد اين پايگاه نيز به شمار ميرود.
وي البته بعد از انتشار نزديک به 400 هزار سند که گفته ميشود محرمانه است و اين سايت موفق به دستيابي به آن شده است، تمام اظهارات قبلي خود را زير سؤال برد و گفت که اين پروندهها چهره واقعي جنگ در عراق را نشان ميدهد.
از سوي ديگر در حاليکه اسناد ارائه شده از سوي ويکييکس آمار کشتهشدهها در عراق را بيش از 109 هزار نفر اعلام کردهاند، آسانگ گفته است که اين آمار دست کم پنج برابر بيش از اين تعداد است و در مقايسه با افغانستان حمام خون در عراق به راه افتاده است.
انتشار اين تعداد از سندهاي محرمانه جنگ عراق تحليلگران و نظريه پردازان را در مورد ماهيت واقعي پشت پرده اين حوادث به ترديد انداخته است، علاوه بر اينکه دستيابي به اين تعداد از سندهاي محرمانه براي هر فرد يا جرياني اقدامي نزديک به غيرممکن است، جهت دهي خاص بيشتر اين اسناد که در راستاي منافع سياست خارجي آمريکا در منطقه است، ترديدها در مورد دست داشتن سازمانهاي جاسوسي و دولت آمريکا در اين جنگ زرگري را افزايش ميدهد.
اظهارات مقامات آمريکايي و انگليسي که به صورت بيسابقهاي نسبت به اسناد افشا شده واکنش نشان داده و آن را مهم تلقي نموده و در ظاهر محکوم کردند، باعث شد تا شهرت و گستره اين خبر به شدت افزايش يافته و همگان در صدد آگاهي از مفاد اين اسناد برآيند.
به گزارش مشرق، اظهارات ضد و نقيض "جوليان آسانگ" موسس پايگاه خبري ويکيليکس اين روزها اعتماد به اسناد نمايش داده شده از سوي اين پايگاه را با مشکل مواجه کرده است.