صندوق بين‌المللي پول، دولت ژاپن را از لحاظ ميزان بدهي در وضعيت وخيم‌تري از کشورهاي فقير، جنگ‌زده و بحران‌زده‌اي همچون عراق اعلام کرد.

به گزارش مشرق، بر اساس آمارهاي اعلامي صندوق بين‌المللي پول، بدهي ناخالص دولت ژاپن در پايان سال گذشته ميلادي به 217 درصد توليد ناخالص داخلي اين کشور رسيد. يعني بدهي‌هاي دولت ژاپن بيش از 3 برابر توليد ناخالص داخلي آن است. پيش‌بيني صندوق بين‌المللي پول اين است که اين رقم در پايان سال 2010 به 225 درصد توليد ناخالص داخلي ژاپن مي‌رسد.
بدهي ناخالص دولت شامل کليه تعهدات ناشي از اعتبارات و تسهيلات دريافتي از موسسات خارجي و دولت‌هاي ساير کشورها است. ژاپن در پايان سال 2009 پس از ليبريا بدترين وضعيت بدهي را در سطح جهان داشت اما تا پايان سال جاري ميلادي به رتبه اول خواهد رسيد و بدهکارترين کشور جهان خواهد شد.
نسبت بدهي ناخالص به توليد ناخالص داخلي دولت ژاپن از کشورهاي فقيري همچون لبنان، اريتره و عراق بسيار بدتر است. بدهي دولت عراق 41 درصد توليد ناخالص داخلي آن است. يونان که در سال جاري در آستانه ورشکستگي قرار گرفت و به مدد ميلياردها دلار وام‌هاي فوري ساير کشورهاي اروپايي سر پا مانده است، در پايان سال گذشته ميلادي معادل 115 درصد توليد ناخالص داخلي، بدهي داشت که اين رقم تا پايان سال جاري ميلادي به 130 درصد افزايش خواهد يافت.
طبق گزارش صندوق بين‌المللي پول، بدهي ناخالص دولت ايتاليا نيز تا پايان سال 2010 به 118 درصد توليد ناخالص داخلي، بلژيک به 100 درصد، سنگاپور به 99 درصد، ايرلند به 93 درصد، آمريکا به 92 درصد، فرانسه به 85 درصد، پرتغال به 83 درصد، کانادا به 81 درصد، انگلستان 77 درصد و آلمان به 75 درصد خواهد رسيد. اين در حالي است که رقم بدهي ناخالص دولت ايران کمتر از 21 درصد است.
از لحاظ بدهي خالص نيز ژاپن جزء 5 کشور نخست جهان است. پيش‌بيني صندوق بين‌المللي پول اين است که وضعيت ژاپن و ساير کشورهاي پيشرفته از لحاظ اين شاخص نيز تا پايان سال جاري ميلادي، بدتر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس