شما به هنگام خرید تجهیزات الکترونیک به چه فاکتورهایی توجه می کنید؟ تا چه حد برای آگاهی از مشخصات فنی و کیفیت یا حتی اصالت برند یک کالا تحقیق می کنید؟
واقعیت آن است که بسیاری از ما به هنگام خرید هر کالایی فارق از میزان حساسیت و اهمیت آن کالا، تنها ویژگی های بصری و نهایتاً امکانات آن را مورد بررسی قرار می دهیم. آیا تا به حال شده به هنگام تهیه یک وسیله الکترونیک همچون دوربین مداربسته، نوع گارانتی آن کالا را شخصاً انتخاب کرده و شرایط آن را بررسی کنید؟ اصلاً تا چه اندازه از اهمیت و مزایای بهره مندی از یک گارانتی قابل اطمینان اطلاع دارید؟
از آن جایی که بسیاری از افراد برای شناسایی برندهای اصیل و اطمینان از کیفیت تجهیزات امنیتی بر سر دو راهی قرار گرفته و اطلاعات کافی در این زمینه ندارند؛ در این مطلب تصمیم داریم با ارائه نکاتی ساده انتخاب یک کالای با کیفیت را برایتان ساده تر کنیم.
آشنایی با مفهوم گارانتی
گارانتی تنها یک برگ کاغذ مهر شده و چسبانده شده به جعبه یک کالا نیست! همانطور که از معنای لغوی این اصطلاح پیداست، گارانتی به معنای ضمانت و ارائه خدماتی است که یک کمپانی در ازای عرضه محصول خود، متعهد می شود تا در صورتی که کالا با نقص فنی یا نرم افزاری رو به رو شد، به تعمیر یا تعویض آن کالا اقدام نماید.
در صورتی که ویژگی های کالای ارائه شده از سوی شرکت تولید کننده با تبلیغات صورت گرفته برای آن کالا تطابق نداشته باشد یا در طی مدت زمان تعیین شده دچار مشکلی گردد، شرکت ارائه کننده گارانتی موظف خواهد بود کالا را در ازای پرداخت وجه پس گیرد و یا به تعمیر نقص فنی بپردازد.
پس تا به اینجا با مفهوم گارانتی و وظایف شرکت تولید کننده در قبال ناکارآمدی یا مشکل پیش آمده برای کالایش آشنا شدید. در ادامه از اهمیت و مزایای بهره مندی یک کالا از گارانتی صحبت خواهیم کرد.
اهمیت و مزایای بهره مندی کالا از گارانتی
شاید بپرسید در بازاری که بسیاری از کالاهایش به صورت قاچاق و غیر قانونی وارد شده یا برندهای تولید کننده از اصالت و ریشه درستی برخوردار نیستند، اصلاً داشتن گارانتی چه مفهومی دارد؟
متأسفانه حق با شما است؛ در حال حاضر تعداد زیادی از نمادهای ناشناس در بازار تجهیزات امنیتی مشغول به فعالیت اند به دلیل آن که قیمت تجهیزات تولیدی خود را پایین تر از تعرفه بازار عرضه می کنند، مشتریان زیادی هم دارند.
اغلب این برندها هیچ خدمات پس از فروشی را برای محصولات خود در نظر نگرفته اند و بنابراین کاربرانشان در آینده با مشکل مواجه خواهند شد. تصور کنید یک دوربین مدار بسته را برای ساختمان خود تهیه کرده اید و یکی از قطعات داخلی این دوربین پس از گذشت مدتی، از کار بیفتد.
در چنین شرایطی اگر دوربین مدار بسته شما از گارانتی شرکت تولید کننده بهره مند باشد، شما به سادگی خواهید توانست برای حل مشکل اقدام کرده و حتی متحمل هزینه های اضافی برای تهیه قطعه آسیب دیده نشوید.
اما اگر درهنگام خریددوربین مدار بسته خود برندهای بدون گارانتی و ناشناس وارداتی تهیه کرده باشید، در صورت بروز هر گونه نقص فنی، باید به کجا مراجعه کنید؟
نتیجه...
به زبان ساده تر می توان گفت بهره مندی تجهیزات الکترونیکی چون لوازم امنیتی از گارانتی و خدمات پس از فروش، در وهله اول برای کاربر آسودگی خاطر را به همراه می آورد. چرا که ارائه گارانتی به خودی خود به معنای اطمینان تولید کننده و فروشنده از کیفیت کالایی است که عرضه می دارند.
چگونه می توان گارانتی معتبر دوربین مداربسته را شناسایی کرد؟
پیش از هر چیز اجازه دهید به توضیح یک نکته مهم در خصوص انواع گارانتی بپردازیم. به طور کلی معتبر ترین و اصلی ترین گارانتی برای هر کالا، آن گارانتی است که از سوی شرکت تولید کننده ارائه می شود. برخی از برندهای دوربین مداربسته وارداتی، نمایندگی رسمی فعالی در کشورمان ندارند و به همین دلیل شرکت های متفرقه ای خدمات پس از فروش آن را ارائه می دهند.
در حالی که دوربین های مداربسته برندهای داخلی همچون آی تی آر یا ویزیترون به طور مستقیم و تخصصی از خدمات پس از فروش شرکت تولید کننده خود بهره مند می باشند. بنابراین یکی از نکاتی که به شما در انتخاب بهترین گارانتی کمک می کند، گزینش آن گارانتی است که از سوی خود شرکت تولید کننده معرفی می شود.
چرا که قطعاً شرکت تولید کننده با به خدمت گرفتن نیروهای متخصص آشنا به تکنولوژی خود، خواهد توانست خدمات بهتر و دقیق تری را به مشتریان ارائه دهد.
آیا نصب دوربین مدار بسته را خودمان انجام دهیم؟
از آنجایی که برای بهره مندی از مزایای گارانتی و خدمات پس از فروش دوربین مدار بسته و سایر تجهیزات امنیتی، شرایط ویژه ای تعریف شده است، بسیاری از افراد از ترس باطل شدن این شرایط خودشان نصب این تجهیزات را بر عهده نمی گیرند.
چرا که همانطور که می دانید در صورتی که به هنگام نصب دوربین مدار بسته، کاربر باعث ایجاد نقص فنی در قطعات گردد، کالا مشمول گارانتی نخواهد بود. بنابراین در این میان باید برای این سؤال پاسخی بیابیم که آیا با این وجود خودمان به نصب دوربین نظارتی بپردازیم یا خیر؟
اگر از مهارت فنی و توانایی کافی برای کار با کابل و سایر لوازم جانبی دوربین مدار بسته آشنایی دارید، چرا که نه؟ خودتان هم از پس راه اندازی دوربین برخواهید آمد.
اما اگر بدون تعارف از نحوه کار با دوربین و چگونگی کابل کشی و کار با فیش ها و ابزارآلات دیگر آگاهی کافی ندارید، شاید بهتر باشد این کار را به یک متخصص فنی بسپارید. به این ترتیب از صحت عملکرد دوربین خود مطمئن شده و حتی شیوه کار با دستگاه ذخیره ساز را نیز از یک مهندس کاربلد می آموزید.
مراحل نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته کدام اند؟
اگر قصد دارید دوربین مدار بسته تان را خودتان نصب و راه اندازی کنید، بهتر است قبل از شروع به کار با برخی نکات مهم و کلیدی آشنایی یابید.
تعیین محل دقیق دوربین نظارتی
پیش از آغاز به نصب دوربین مداربسته و حتی قبل از تهیه لوازم جانبی لازم برای نصب، ابتدا محل دقیق قرارگیری دوربین، دستگاه ذخیره ساز و مانیتور را مشخص کنید. توجه کنید که دوربین باید در ارتفاعی دور از دسترس نصب گردد و دستگاه ذخیره ساز نیز نباید در تیررس دید قرار داشته باشد.
تهیه تجهیزات لازم
در یک سیستم امنیتی، به غیر از دوربین مداربسته، باید لوازم دیگری را نیز تهیه کرد تا بتوانیم دوربین مدار بسته را به راه بیندازیم. دستگاه ذخیره ساز تصویر یکی از این لوازم است که بسته به نوع دوربین شما (آنالوگ یا تحت شبکه) به دو دسته DVR و NVR تقسیم می شوند.
برای اتصال دوربین مدار بسته به این دستگاه ها باید از کابل هایی به نام کابل کواکسیال و کابل شبکه استفاده نمود. برای دوربین های آنالوگ و AHD از کابل کواکسیال ترکیبی یا RG95 استفاده می شود و برای دوربین های تحت شبکه یا IP نیز کابل های شبکه Cat را به کار می برند. از جمله سایر تجهیزات لازم برای نصب دوربین مداربسته می توان به سوییچ، میکروفون، فیش BNC، داکت، آداپتور برق و... اشاره نمود.
چگونگی اتصال کابل ها
دوربین های آنالوگ و AHD را می توان با استفاده از کابل های کواکسیال ترکیبی مستقیماً به دستگاه DVR متصل کرد. مزیت استفاده از کابل های ترکیبی آن است که تعداد کابل های مورد استفاده ما را کاهش داده و کابل تصویر و برق را در قالب یک سیم واحد برایمان فراهم می کنند.
دوربین های تحت شبکه ابتدا به سوییچ متصل می شوند و سپس با استفاده از کابل های شبکه به دستگاه NVR، مانیتور و مودم مرتبط می گردند.
راه اندازی دوربین
با اطمینان از اتصال دستگاه ذخیره ساز به دوربین و اعمال تنظیمات لازم بر روی دستگاه خواهید توانست فرایند ضبط تصاویر را آغاز کنید. برای تحت کنترل داشتن تصاویر و مدیریت بهتر آنها می توانید از نرم افزار های دوربین مداربسته استفاده کرده و تصاویر ثبت شده را در هر لحظه بر روی گوشی موبایل یا لپ تاپ خود مشاهده کنید.
اگر خودم نمی توانم دوربین مدار بسته ام را نصب کنم چه کار کنم؟
اگر مهارت فنی لازم برای نصب و راه اندازی دوربین مداربسته خود را ندارید، پس از همان ابتدا اقدامی نکنید تا اشتباهاً باعث ابطال شرایط تنظیم شده برای گارانتی کالا نشوید. برای نصب دوربین خود می توانید از مهندسان و متخصصان حوزه تجهیزات امنیتی بخواهید تا نصب را به عهده بگیرند.
مجموعه الرت ایران یکی از مراکزی است که امکان نصب و راه اندازی دوربین های مداربسته خود را پس از عرضه کالا برای مشتریان فراهم آورده است. این وب سایت که گستره وسیعی از دوربین های نظارتی را تحت پوشش خود در آورده، برای برندهای ITR و ویزیترون گارانتی ایمن تصویر ردکا را ارائه کرده و شما را از گارانتی 6+ خود نیز بهره مند می سازد.
اگر هنوز لوازم امنیتی مورد نیاز خود را تهیه نکرده اید، می توانید قیمت دوربین مداربسته دلخواه خود را در وب سایت الرت ایران مشاهده کرده و به مقایسه آن با محصولات مشابهش بپردازید.
** این محتوا تبلیغاتی است