به گزارش مشرق، ابوالقاسم ورداسبی در گفتگو با مهر در خصوص مراحل مختلف تصویب " قانون استخدام ناظرین کشاورزی" گفت: این قانون سال 1389 به تصویب رسید اما بنا به دلایلی اسفند سال 1390 از سوی رئیس مجلس در روزنامه رسمی درج و ابلاغ شد.
وی در خصوص دلیل عدم ابلاغ این قانون توسط دولت عنوان کرد: دولت می گوید چرا مجلس این قانون را به "بند جیم ماده 24 قانون مدیریت خدمات کشوری" متصل کرده و به طورجداگانه با ردیف بودجه غیر از ردیف بودجه این ماده قانون مذکوررا به تصویب نرسانده است.
در بند جیم ماده 24 مدیریت خدمات کشوری آمده است: حداکثر معادل یک سوم کارمندان که به روشهای بازنشستگی، بازخریدی، استعفاء و سایر موارد از خدمت دستگاههای اجرائی خارج میشوند استخدام نمایند.
براساس تبصره 1 همین بند، وظایف حاکمیتی موضوع ماده(8) این قانون از شمول این ماده مستثنی هستند.
تبصره 2- آئیننامه اجرائی این ماده شامل وظیفه قابل واگذاری در چهارچوب این قانونف حمایتهای دولت برای توسعه بخش غیر دولتی و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی و تعاونی و تعیین تکلیف کارمندان واحدهای واگذار شده و سایر موارد بنا به پیشنهاد سازمان به تصویب هیئت وزیران میرسد. همچنین تبصره 3 این بند تاکید دارد که دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور موظفند اجراب این فصل را در دستگاههای اجرایی کنترل کرده و با مدیران متخلف برخورد قانونی کنند.
ورداسبی ادامه داد: براساس بند جیم ماده 24 قانون مدیریت خدمات کشوری، دولت می تواند به ازای هر خروج در وظایف حاکمیتی یک نفر و در وظایف تصدیگری 3 نفر را جذب کند.
وی با بیان اینکه از زمانی که قانون به ما ابلاغ شد، کار تدوین دستورالعمل اجرایی آن را آغاز کردیم، اظهار داشت: وقتی به قانون مراجعه کردیم، متوجه شدیم که این قانون ابهامات فراوانی دارد.
رئیس مرکزنوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی در خصوص برخی از این ابهامات گفت: به عنوان مثال، در این قانون فعالیت دو سال زراعی را تعریف کرده بود اما ذکر نکرده بود سال زراعی به چه میزان محاسبه می شود یا اینکه بیمه افرادی که تاکنون فعالیت می کرده اند، چطور محاسبه خواهد شد و کسانی که بیشتر کار کرده اند چه اولویتهایی دارند.
وی اضافه کرد: براین اساس، یک نامه به معاونت حقوقی رئیس جمهور نوشتیم و درهمان زمان هم آنها در پاسخ نامه ما اعلام کردند که مجلس درحال اصلاح همین قانون است، یعنی نمایندگان هم قبل از اینکه این قانون اجرایی شود، متوجه شدند که قانونشان ابهامات فراوانی دارد و اقدام به اصلاح آن کردند.
ورداسبی با اشاره به اینکه بعد از آن به عنوان نماینده دولت در کمیسیونهای کشاورزی و اجتماعی مجلس حاضر شدیم و بالاخره بعد از رفت و برگشتهای زیاد اصلاحیه این قانون اواخر سال گذشته توسط رئیس مجلس ابلاغ شد، گفت: پس از آن برای جذب نیروی انسانی در وزارتخانه یک تفاهم نامه ای با معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهوربه امضا رساندیم مبنی براینکه به ازای اصلاح ساختار و چابک سازی وزارتخانه مجوز استخدام اخذ کنیم.
وی با بیان اینکه قرار شد با تعدیل 50 هزارنفر طی 3 سال متوالی از وزارت جهاکشاورزی، 18 هزارنفر را جذب کنیم، گفت: وقتی این قانون تصویب شد، استخدام 10 هزار ناظر بخش کشاورزی را هم در داخل این 18 هزارنفر در نظر گرفتیم که سابقه اجرایی و تخصص لازم را دارند.
به گفته ورداسبی، به طور طبیعی هرساله 6 هزار نفر از این وزارتخانه بازنشسته می شوند که براین اساس، در سالهای 89 و 90 مجموعا 11 هزار نفر تعدیل نیرو به صورت طبیعی از وزارت جهادکشاورزی صورت گرفته است.
رئیس مرکزنوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: دستورالعمل مربوطه را تدوین کرده ایم، همچنین به دنبال این هستیم که در سایت مرکز نوسازی و تحول نیروی انسانی مثل دانشگاه جامع علمی کاربردی پایگاهی را تعریف کنیم تا افراد واجد شرایط بتوانند ثبت نام کنند تا مدارکشان بررسی شود و سپس آزمون استخدامی را برگزار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: افراد واجدشرایط براساس قانون ثبت نام اولیه را انجام می دهند و در آزمون استخدامی شرکت می کنند، البته کسانی که 30 ماه سابقه فعالیت داشته باشند از شرکت در آزمون استخدامی معاف هستند اما به جای آزمون از آنها مصاحبه علمی به عمل خواهد آمد.
ورداسبی افزود: البته این مسئله که در آن زمان هم دوسوم نمایندگان مجلس به آن رای دادند، خلاف صراحت قانون برنامه است، چون تمام استخدامها باید آزمون داشته باشد.
وی اضافه کرد: براساس این قانون، تنها کسانی که عضو سازمان نظام مهندسی هستند و قرارداد مستقیم با مدیریت جهادکشاورزی استانها برای نظارت برمحصولات راهبردی و اساسی مثل گندم داشته اند می توانند به عنوان مهندس ناظردر این آزمون شرکت کنند و به عنوان مثال، ناظرین کلاسهای ترویج یا سربازان سازندگی مشمول این قانون نمی شوند.
رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: همه سعی و تلاش خود را می کنیم که در هفته جاری مجوز جذب مهندسین ناظر را از دولت اخذ کنیم تا پس از آن فراخوان عمومی کرده و در روزنامه رسمی آگهی استخدام را به چاپ برسانیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون درصدد اخذ مجوز برای استخدام 6271 نفر در سال جاری هستیم، گفت: درصورت اخذ مجوز استخدام برای جذب 10 هزار نفر از مهندسین ناظر، سالی 3300 نفر را در 3 سال می توانیم جذب کنیم و مابقی استخدامیها (8هزارنفردیگر) مربوط به سایررشته های تحصیلی مثل حقوق که مورد نیاز وزارتخانه است اما عضو سازمان نظام مهندسی نیستند، می باشد.
ورداسبی با بیان اینکه برای سال 90 قصد داریم 3300 نفر مهند س ناظر و 2971 نفراز سایر رشته های تحصیلی مورد نیاز وزارتخانه را جذب کنیم، گفت: برنامه ریزی ما براین است که به ازای خروج هر نفر 3 نفر جذب کنیم و به عبارتی درصورت اخذ مجوز درصدد جذب هرساله 6 هزار نفر هستیم.
به گفته وی متقاضیان می توانند برای کسب اطلاع بیشتر به بخش توسعه مدیریت و منابع انسانی سایت وزارت جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهادکشاورزی از امضای تفاهمنامهای با معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور خبر داد که براساس آن، مقرر شد با تعدیل 50 هزار نفر در 3 سال متوالی از وزارت جهاد کشاورزی، 18 هزارنفر جذب شوند.