کد خبر 11418
تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۴

قاضي صلواتي که پيش از اين قاضي پرونده? انفجار درحسينيه وصال شيراز در سال ???? بود، چهره اي است که طي ماه هاي پس از انتخابات سال گذشته قاضي پرونده متهمان پس از انتخابات بود.

به گزارش مشرق، البرز نوشت: صلواتي اين بار قرار است درباره جاسوس بودن يا نبودن اين سه آمريکايي اعلام نظر کند.
سه آمريکايي که از زمان دستگيري، اخبار حول و حوش آنها هر روز تکه هاي يک فيلمنامه را تکميل کرده است؛ با آزادي سارا شورد وارد مرحله اي تازه اي شد.
موضوعي که طي سه روز مدام تغيير کرد و از «آزادي »به «تعويق»، «منتفي شدن» و در نهايت به «آزادي به قيد وثيقه ??? ميليوني» تغيير کرد. دليل تغيير مکرر اين اخبار، گله مندي قوه قضائيه از دولت درباره اعلام يک طرفه آزادي وي و اعلام نکردن به قوه قضائيه بود.
واکنش ها به اين تصميم بخش ديگري از داستان پرونده سه امريکايي بود. احمد توکلي منتقد اصولگراي دولت در آن زمان در گفتگو با فارس ضمن نادرست بودن خواندن اين تصميم اظهار داشت: در شرايطي که آمريکا فشارهاي جدي خود را بر ايران افزايش مي دهد اين تصميم دولت را چيزي جز تزلزل نمي توان ناميد.
اقدامي که البته در سفر رئيس جمهور به نيويورک برگ برنده محمود احمدي نژاد بود. چرا که موضوع آزادي دو آمريکايي متهم به جاسوسي به يکي از محور هاي گفت و گوهاي رئيس جمهور با رسانه ها تبديل شد و از ميان 17 گفت و گوي احمدي نژاد آزادي احتمالي دو آمريکايي ديگر پنجمين موضوع در ميان سوالاتي از قبيل مذاکره 1+5 ، رابطه ايران و آژانس انرژي اتمي، محدوديت مخالفان دولت و رابطه با آمريکا بود.
در يکي از اين گفت و گو ها بود که مجري «ان بي سي» سوالي در اين زمينه از رئيس جمهور مطرح کرد. پاسخ احمدي نژاد به اين سوال اين گونه بود که «من فکر مي کنم ما نبايد در کار يک قاضي، خود را در موقعيت دخالت کردن قرار دهيم و به قاضي و دادگاه اجازه دهيم تا در خصوص اين پرونده تصميم گيري کند.»
شورد که آزادي خود را بيش از هر چيز مديون محمود احمدي نژاد است اگر چه در زمان حضور رئيس جمهور در نيويورک با وي ديدار کرد اما در عين حال در زمان بازگشت به آمريکا تاکيد کرد که «دو همراه او بي گناه هستند و بدون آزادي آن دو، نمي تواند زندگي خود را از سر بگيرد».
شورد32 ساله چندي بعد در جمع بستگان و دوستان خود در اوکلند هم گفت: «آنها کاري نکرده اند و حقش نيست که حتي يک ثانيه بيشتر از من آنجا بمانند.»
وثيقه آزادي او و اينکه در زمان برگزاري دادگاه آيا او بايد به ايران باز گردد موضوعي است که با نگاهي به اظهارات وکيل مدافع سه آمريکايي ابهام آميزبودن آن رفع نمي شود.
شفيعي اخيرا اخطاريه دريافت کرده که خودش مي گويد:« از من خواسته شده است در زمان تعيين شده، براي دفاع از موکلانم در دادگاه حضور يابم».
حضور يا عدم حضور شورد هم مساله اي است که وکيل مدافع اين سه آمريکايي مي گويد:« تاکنون ابلاغيه يا اخطاريه اي از سوي دادگاه مبني بر حضور سارا شورد ارسال نشده است.»
احتمال ضبط وثيقه شورد در صورت عدم حضور در دادگاه هم موضوعي بوده که شفيعي به آن به صورت حقوقي پاسخ داده است:«دادگاه، زماني مي تواند وثيقه متهم را ضبط کند که متهم را براي حضور در جلسه رسيدگي به اتهامات احضار کند و متهم حضور نيابد.تا کنون در مورد حضور سارا شورد در دادگاه، احضاريه اي صادر نشده و در اخطاري که براي من آمده، در مورد حضور وي (سارا شورد) اشاره اي نشده است.»
در شرايطي که همه طرفين ماجرا چشم به دادگاه دو آمريکايي جاسوس دوخته اند آيا نتيجه اين دادگاه به گونه اي هست که گفته رئيس جمهور درباره اينکه «به قاضي و دادگاه اجازه دهيم تا در خصوص اين پرونده تصميم گيري کند» محقق خواهد شد يا اينکه آنان هم سرنوشتي همچون شورد خواهند يافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس