به گزارش مشرق به نقل از فارس، جلسه علنی امروز (چهارشنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی ساعت 8:35 دقیقه صبح و به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد
جلسه علنی صبح امروز نمایندگان به دلیل نبود حد نصاب لازم با 20 دقیقه تاخیر و در ساعت 8:35 آغاز شد.
رسیدگی به طرح دوفوریتی اصلاح مواد 196 و 197 آئین نامه داخلی مجلس از جمله دستورکارهای این جلسه است که در صورت تصویب نهایی آن نحوه رسیدگی به طرح سؤال از رئیس جمهور و استیضاح وی در مجلس تغییر میکند.
* پس از ارسال سؤال برای رئیسجمهور کاهش یا افزایش امضاها ممکن نیست
بهارستاننشینان در همان ابتدای جلسه امروز رسیدگی به جزییات طرح دوفوریتی اصلاح مواد 196 و 197 آییننامه داخلی مجلس را آغاز دادند و ماده یک این طرح را که ماده 196 آییننامه داخلی را تغییر میداد، به تصویب رساندند که به موجب مصوبه مجلس، بر اساس اصل 88 قانون اساسی، در صورتی که حداقل یک چهارم کل نمایندگان بخواهند درباره وظایف رئیس جمهور سؤال کنند، باید سؤال یا سؤالات خود را به طور صریح و روشن و مختصر همگی امضا کرده و به رئیس مجلس تسلیم کنند.
مجلس همچنین مقرر کرد که رئیس مجلس موضوع را در اسرع وقت به کمیسیونهای تخصصی مربوطه ارجاع میکند. هر کمیسیون موظف است حداکثر ظرف یک هفته با حضور نماینده معرفی شده رئیس جمهور به آن کمیسیون و نماینده منتخب سؤالکنندگان تشکیل جلسه دهد و در این جلسه نماینده رئیس جمهور پاسخ مقتضی را از طرف رئیس جمهور ارائه خواهد کرد تا به نمایندگان سؤال کننده گزارش شود.
بهارستاننشینان همچنین مقرر کردند پس از یک هفته چنانچه هنوز حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس از سؤال خود منصرف نشده باشند، رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سؤال یا سؤالات آنان را قرائت و فورا برای رئیس جمهور ارسال کند. این سؤال یا سؤالات ظرف 48 ساعت تکمیل و در دسترس نمایندگان قرار میگیرد.
وکلای ملت در تبصره یک این ماده مصوب کردند که تعداد سؤالات نباید از 5 سؤال بیشتر باشد.
خانه ملتیها در مصوبه دیگری در تبصره 2 ماده مذکور مقرر کردند پس از ارسال سؤال یا سؤالات برای رئیس جمهور، امکان کاهش یا افزایش امضاها وجود ندارد.
مجلسیها با 153 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از 197 نماینده حاضر در جلسه، ماده مذکور را تصویب کردند.
* در جریان بررسی اصلاح ماده 196 آییننامه داخلی، محمود احمدیبیغش نماینده مردم شازند در مجلس پیشنهاد حذف جزء عبارت "کاهش یا " را در تبصره 2 اصلاح ماده 196 ارائه کرد که وکلای ملت با 41 رأی موافق، 87 رأی مخالف و 25 رأی ممتنع از 196 نماینده حاضر در جلسه با این پیشنهاد مخالفت کردند.
در این پیشنهاد، بیغش به دنبال حذف عدم کاهش تعداد امضاهای طرح سؤال از رئیس جمهور بود که با مخالفت مجلس رو به رو شد.
* در ادامه این جلسه مؤید حسینی صدر نماینده مردم خوی در مجلس پیشنهاد حذف جزء در تبصره 2 ماده یک ماده واحده طرح مذکور را ارائه کرد که پیشنهاد او نیز با مخالفت مجلسیها رو به رو شد.
حسینی صدر پیشنهاد حذف عبارت "یا افزایش " را در تبصره 2 این ماده ارائه کرده بود که نمایندگان با 62 رأی موافق، 54 رأی مخالف و 42 رأی ممتنع از 196 نماینده حاضر در جلسه، با پیشنهاد نماینده خوی مخالفت کردند.
حسینی صدر با این پیشنهاد به دنبال آن بود که امکان افزایش امضاهای طرح سؤال از رئیس جمهور پس از ارسال سؤال یا سؤالات برای رئیس جمهور، وجود داشته باشد.
* بررسی ماده 2 طرح اصلاح نحوه سوال از رئیس جمهور
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز خود به بررسی پیشنهادات مطرح در خصوص ماده 197 آئین نامه داخلی مجلس که مربوط به طرح سوال از رئیس جمهور است، پرداختند.
* ذاکر: سؤالات غیرحقوقی از رئیسجمهور نباید به قوهقضائیه ارجاع شود
سیدسلمان ذاکر نماینده مردم ارومیه در مجلس طی اخطاری در صحن علنی مجلس به اصل 156 قانون اساسی استناد کرد و اظهار داشت: بر اساس رسیدگی و صدور حکم در قوه قضائیه باید در مورد تظلمات، تعدیدات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات باشد.
ذاکر که اخطارش را در جریان بررسی اصلاح آئیننامه داخلی مجلس برای تغییر نحوه سؤال از رئیس جمهور ارائه میداد، افزود: اگر در موضوع سؤال از رئیس جمهور برخی سؤالات جنبه حقوقی نداشته باشد، نباید سؤال را به قوه قضائیه ارجاع دهیم چراکه قوه قضائیه فقط به مواردی رسیدگی میکند که جنبه اتهام دارند و درست نیست موضوعی که اتهام ندارد، از طرف مجلس به قوه قضائیه ارجاع شود.
رئیس مجلس در پاسخ به اخطار ذاکر گفت که باید در مورد این مسئله رفع ابهام کنیم.
* مرادی: بررسی تخلفات دولت نیازی به رأی مجلس ندارد/ لاریجانی: وارد نیست
همچنین عبدالرضا مرادی نماینده ممسنی در مجلس در تذکری در جریان بررسی تغییر نحوه سؤال از رئیس جمهور اظهار داشت: ما نمیتوانیم خلاف قانون اساسی بگوییم که اگر تخلفی از رئیس جمهور در دیوان عالی کشور رسیدگی شود، باید دو سوم نمایندگان به آن رای دهند.
علی لاریجانی نیز در پاسخ به تذکر مرادی گفت: این مسئله ربطی ندارد، آن چیزی که شما میگوید، مربوط به عزل رئیس جمهور است اما در آنجا آمده است که با در نظر گرفتن مصالح کشور پس از حکم دیوان عالی به تخلفی از رئیس جمهور رسیدگی میشود و در واقع آنجا مسئله عدم کفایت مطرح است لذا وقتی دولت تخلفی کند، ما به قوه قضائیه ارسال میکنیم
* اولیاء: برای ارسال تخلفات دولت به قوهقضائیه رأی اکثریت ملاک است نه دوسوم
علیاکبر اولیاء نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه) طی تذکری در صحن علنی مجلس و در جریان بررسی نحوه تغییر سؤال از رئیس جمهور در مجلس اظهار داشت: نظر تنظیمکنندگان طرح این بود که اگر نصف به علاوه یک نفر از نمایندگان از پاسخ رئیس جمهور در مورد سؤالی قانع نشدند، آن سؤال به قوه قضائیه ارسال شود که در این ماده به اشتباه دوسوم درج شده است.
وی افزود: در تبصره 2 ماده 233 آمده است که هرگاه مجلس در مورد رئیس جمهور و یا هر یک از وزراء 3 نوبت رای به وارد بودن تخلف بدهد، طرح استیضاح با رعایت اصل 89 در دستورکار مجلس قرار میگیرد.
اولیاء گفت: در حال حاضر و با آئیننامه موجود اگر 3 بار مجلس به تخلف دولت رای داد، آن تخلف به قوه قضائیه میرود و این در حالی است که همه تصور میکنند اصلاح آئیننامه در این موضوع سختگیرانهتر عمل کرده است، درحالیکه اگر رای دوسوم نمایندگان ملاک باشد، کار برای استیضاح سختتر میشود.
اولیاء اظهار داشت: بر اساس اظهاراتی که داشتم، پیشنهاد میکنم رای دوسوم نمایندگان که در این ماده آمده است، حذف شود و به جای آن بنویسیم که اگر نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیس جمهور قانع نشدند، آن سؤال به قوه قضائیه ارسال شود.
* مذاکرات 150 دقیقهای نمایندگان درباره یک ماده بینتیجه ماند
نمایندگان تا پیش از نطقهای جلسه امروز بررسی پیشنهادات را به پایان نبردند و قرار بود، بررسی نظرات نمایندگان بعد از ارائه نطقهای میان دستور در این جلسه و یا در جلسه بعد دنبال شود.
ازجمله مهمترین پیشنهادات مطرح شده در جلسه امروز میتوان به پیشنهاد کامران و نیره اخوان اشاره کرد این زوج نماینده پیشنهاد جایگزین متنی دیگر را به جای ماده 197 داده بودند که براساس آن به جای 6 سؤال، اگر نمایندگان در 6 جلسه از پاسخهای رئیس جمهور قانع نشدند، بحث استیضاح مطرح شود.
ادیانیراد نماینده سوادکوه با این پیشنهاد مخالفت کرد و استدلالهایی هم برای مخالفتش آورد ولی جهانگیرزاده نماینده ارومیه این پیشنهاد را تایید و در موافقت با آن در صحن علنی مجلس سخن گفت.
نماینده دولت یعنی حجتالاسلام میرتاجالدینی نیز پیشنهاد کامران و اخوان را تأیید و در موافقت با آن صحبت کرد ولی علی مطهری به عنوان طراح این طرح مخالفتش را با این پیشنهاد در صحن علنی مجلس بیان کرد.
در نهایت نمایندگان به پیشنهاد این زوج اصفهانی رای منفی دادند و با آن مخالفت کردند.
حسینیصدر نماینده مردم خوی هم طی پیشنهادی درخواست کرد که قسمتی از ماده 197 حذف شود که بعد از بحث و بررسی در این خصوص هم نمایندگان با آن مخالفت کردند.
ستار هدایتخواه که حضور فعالی در بحثهای امروز پارلمان داشت، پیشنهاد حذف تبصره یک از ماده 197 را مطرح کرد که دولت با این پیشنهاد موافقت کرد ولی در نهایت بعد از رایگیری نهایی نمایندگان نظر منفی خود را به این پیشنهاد اعلام کردند.
در تبصره یک آمده بود که پس از پاسخ رئیسجمهور به هر یک از سوالات از نظر قانعکننده بودن یا نبودن به صورت جداگانه رایگیری شود و چنانچه دو سوم از نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیس جمهور به سوالی قانع نشده باشند، آن سوال به قوه قضائیه ارجاع شود.
در جلسه امروز پیشنهادات ویرایشی و همچنین پیشنهادات مربوط به رفع ابهام متعددی از سوی وکلای ملت مطرح شد که میتوان در این میان میتوان به پیشنهاد حجتالاسلام موسی قربانی اشاره کرد.
قربانی در پیشنهادش خواست تنها آن دسته از تخلفات دولت که ناقض قانون هستند، به قوه قضاییه ارسال شود و در توضیح این پیشنهادش گفت: دلیل ندارد مسائلی که در آن قانون نقض نشده را به قوه قضاییه ارسال کنیم.
لاریجانی هم این پیشنهاد قربانی را تایید کرد و در توضیح این مسئله گفت: به طور مثال در مورد مسئله آقای مرتضوی تعدادی از نمایندگان سوال داشتند ولی نقض قانون صورت نگرفته بود.
در نهایت این پیشنهاد مورد تایید نمایندگان قرار گرفت و وکلای ملت با این پیشنهاد رفع ابهام موافقت کردند.
یکی دیگر از پیشنهادات مطرح در جلسه امروز پیشنهاد حذف تبصره 2 از ماده 197 بود که مربوط به استیضاح رئیس جمهور میشد.
در تبصره 2 آمده بود در صورتی که تعداد سوالات ارسال شده به قوه قضاییه درباره یک رئیس جمهور به عدد 6 برسد، طرح استیضاح رئیس جمهور با رعایت مفاد اصل 89 قانون اساسی و مواد آئیننامه داخلی مجلس در دستورکار قرار میگیرد.
نقویحسینی نماینده ورامین طی سخنانی در صحن علنی مجلس در این رابطه گفت که این تبصره برای بقای جمهوری اسلامی باید حذف شود.
نماینده دولت هم این پیشنهاد را مورد تایید و موافقت خود را با آن اعلام کرد ولی در نهایت وکلای ملت با حذف این تبصره مخالفت کردند.
در نتیجه نیز بحث و بررسی دو ساعت و نیمه نمایندگان در خصوص اصلاح ماده 197 آئیننامه داخلی مجلس ناتمام ماند و این ماده به تصویب نرسید و وکلای ملت در جلسات آینده خود این ماده را بررسی خواهند کرد.
* نطقهای میاندستور نمایندگان مجلس
* حسینیصدر: آرامگاه شمس با بودجه 1.5 میلیاردی نمازخانه و سرویسبهداشتی ندارد
در ادامه جلسه امروز مؤید حسینیصدر نماینده خوی و چایپاره در مجلس طی نطقی میاندستور در صحن علنی مجلس با اشاره به برگزاری انتخابات تصریح کرد: سخنان راهگشای مقام معظم رهبری در مشارکت فوقالعاده مردم تأثیر بسزایی داشت و حساسیت شرایط را واضحتر و آسانتر کرد و حقیقتا پیروزی دیگری به سلسله پیروزهای مردم افزود و مسئولان بدانند که نوکر مردم هستند و باید قدر آنها را بدانند.
وی با توصیهای به دولت ادامه داد: برای اولین بار است که قانون بودجه در خرداد ماه به تصویب خواهد رسید، آیا این امر به خاطر سفرهای بیپایان و احیانا بیثمر دولت نیست، خیلی وقتها وزرا و مسئولان در محل کار خود حضور ندارند به بهانه اینکه در سفر هستند و برای پروژههای ریز و کوچک مسافرت میکنند آیا حضور این همه مسئول از دهیار و بخشدار و فرماندار تا این اندازه ضروری است و خوب است دولت تکنولوژیهای روز دنیا را در دستورکار خود قرار دهد و از این طریق به پروژهها رسیدگی کند.
* یوسفیان: مردم با مراجعه به بانکها از وامگرفتن پشیمان میشوند
عزتالله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و لاریجان نیز در نطقی میان دستور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: ایران عضو NPT است و خوب است تمام کشورهای عضو حساب جداگانهای همراه با خصومت برای جمهموری سلامی باز نکنند و کشورهایی که حتی عضویت را نپذیرفتند و دارای سلاحهای اتمی هستند و هرگز مخاطب این مرجع به اصطلاح بینالمللی قرار نمیگیرند، وجدان بشری را در نظر بگیرند و بدانند که این کشور بر اساس قوانین و متون اسلامی پایهگذاری شده و درک کنند که ولایت فقیه حرمت تولید سلاح اتمی را اعلام فرمودهاند و امید است که این حداقل را بفهمند که در این نظام مقدس این مسئله فصلالخطاب است.
نماینده آمل در خانه ملت خطاب به نمایندگان دوره نهم و دولت خاطرنشان کرد: شما قانونگذاران به لحاظ ارتباطی که با مردم دارید، اولین کسانی هستید که مشکلات مردم را لمس میکنید و امید است با همراهی همانند مجلس هشتم بتوانید این مشکلات را از نزدیک بیشتر بررسی و حل کنید.
یوسفیان با اشاره به اینکه آب دریاچه خزر قرار است به سمنان و اصفهان هدایت شود، افزود: بر اساس آمار وزارت نیرو کمتر از 4 درصد آب مازندران مهار شده و 96 درصد آب سطحی استان به دریا میریزد و زمین مساعد کشاورزی فراوان دارد؛ آیا حق نیست که اول به داد مازندران برسند و این استان را برای مسئله کشاورزی از این شرایط خارج کنند.
* طاهرخانی: قانون انتخابات توان برخورد با بداخلاقیهای انتخاباتی را ندارد
در ادامه امیر طاهرخانی نماینده مردم تاکستان در نطق میان دستور در صحن علنی مجلس ضمن تسلیت ایام فاطمیه و تبریک روز کارگر و روز معلم، با بیان اینکه مهمترین ویژگی جمهوری اسلامی برپایی رأی و خواست مردم است، خاطرنشان کرد: انتخابات نماد مردمسالاری دینی و تجسم اهمیت به جایگاه مردم است، از این رو اگر انقلاب تاکنون در برابر توطئهها ایستادگی کرده، این امر با حضور حداکثری مردم محقق شده است.
طاهرخانی با بیان اینکه خرید و فروش رأی سه عامل عمده دارد، اظهار داشت: ضعف بُعد نظارتی، وضع نابسامان اقتصادی و نیاز شدید مردم که افراد سوءجو را ترغیب به این کار میکند و همچنین ضعف و سکوت قانون در قبال این مسئله از جمله این موارد است.
نماینده مردم تاکستان خاطرنشان کرد: قانون فعلی حق مردم را ضایع میکند و در آن امکان برخورد با بداخلاقیهای انتخاباتی وجود ندارد و ممکن است افراد به کانونهای قدرت و ثروت وابستگی داشته باشند که این امر از سوی مقام معظم رهبری گوشزد شده است لذا مجلس در این زمینه باید چارهاندیشی کند.
** کواکبیان: نتیجه مذاکرات بغداد باید لغو تمام تحریمها علیه ایران باشد
همچنین مصطفی کواکبیان نماینده سمنان نیز در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس درباره مذاکرات ایران و 1+5 متذکر شد: مذاکرات استانبول بسیار خوب بود اما اگر غربی بخواهند تحریم و تهدید علیه ایران را تشدید کنند، ما به آنها گوشزد میکنیم که منافع ایران بالاتر از خوش و بش آنهاست.
وی بر همین اساس افزود: در اجلاس بغداد نتیجه مذاکرات باید رفع هرگونه تحریم و تهدید و قطعنامه علیه ایران باشد.
کواکبیان خطاب به عربستان، گفت که پای خود را از گلیماش درازتر نکند و دست به تحریک امارات نزند.
وی با اشاره به حضور اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها خاطرنشان کرد: برخی از اصولگراها معتقدند انتخابات آینده بین آنهاست درحالی که این امر به صلاح نیست، چراکه ما همچون انتخابات مجلس حضور داشته و به سخن افرادی که از آن سوی آبها دم از تحریم انتخابات میزنند، کاری نداریم.
* نقوی: انتقاد از "یاوهگوییهای امارات"/ سبکوزنها وارد بازی سنگینوزنها نشوند
سیدحسین نقویحسینی نماینده مردم ورامین نیز در نطق میاندستور در صحن علنی مجلس با تاکید بر اینکه تحقق تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نیازمند وحدت، همدلی، هماهنگی و یکپارچگی کلیه همه قواست، اظهار داشت: نیروها دستگاهها، جریانها و ظرفیتهای مدیریتی کشور در بخش خصوصی و دولتی نیز باید با یکدیگر هماهنگی داشته باشند.
وی با بیان اینکه در شرایطی که نظام سرمایهداری غرب و نظام تجاوزگر صهیونیسم در حال فروپاشی هستند و آمریکا و اروپا نیز به ذلت افتادهاند، همه باید برای عزت کشور تلاش کنیم، گفت: عصر حاضر عصر عزت اسلام، قرآن، بلوغ اسلامی و بلوغ مردمسالاری دینی است.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به یاوهگوییهای اماراتیها درباره جزایر سهگانه اشاره و تصریح کرد: وزارت خارجه باید برخورد قاطعی با این یاوهگوییها داشته باشد و دیگر سبکوزنها وارد بازی سنگینوزنها نشوند.
* تذکرات شفاهی بهارستاننشینان
* سنایی: دفترچههای بیمه روستایی عملاً کاربردی ندارد
مهدی سنایی نماینده مردم نهاوند نیز طی تذکری در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در کشورهای دیگر بخش عمدهای از یارانهها به حوزه درمان و بیمه اختصاص پیدا میکند ولی در کشور ما در این زمینه غفلت شده است و نیازمند توجه ویژه دولت در این زمینه هستیم. در بخش بهداشت و درمان مراجعات عظیمی وجود دارد که افراد به بیماری جراحی مواجهاند؛ به طور مثال کل زندگی یک فرد 10 میلیون تومان است و بیمارستانها 20 تا 30 میلیون تومان از آن فرد میخواهند.
سنایی گفت: البته در جریان بررسی قانون هدفمندی یارانهها ما گفتیم که بخشی از یارانهها به حوزه درمان تخصیص پیدا کند چراکه کشورهای پیشرفته هم همین کار را میکنند.
سیدشهابالدین صدر که ریاست جلسه علنی مجلس را بر عهده داشت، در پاسخ به تذکر سنایی گفت: از همکاران کمیسیون بهداشت و درمان درخواست میکنیم که این موضوع را رسیدگی کند تا نتیجه مطلوب حاصل شود. مشکلی که وجود دارد، این است که مطالبات ارائهدهندگان خدمت از بیمهها خیلی زیاد است و شاید حدود 9 ماه است که مطالبات دریافت نشده و همین مسئله اختلالی را به وجود آورده است.
شهابالدین صدر گفت: البته مصوبه اخیر دولت که بر اساس آن هزار میلیارد تومان در اختیار تامین اجتماعی قرار میدهد، فینفسه برای حوزه سلامت خوب است، در بودجه سال 90 و 91 و همچنین در قانون هدفمندی هم 50 درصد از درآمد حاصل از هدفمندی برای حوزه تامین اجتماعی و حمایت از بیمهها اختصاص یافته که اگر به این موضوع توجه شود، قطعا بیمهها میتوانند توانمندی لازم را داشته باشند و بار را از دوش مردم بردارند.
* امیدوار رضایی عضو هیئت رئیسه مجلس هم در این رابطه گفت: کمیسیون بهداشت بر اساس بند (ب) ماده 34 قانون برنامه پنجم که گفته 10 درصد از کل درآمد هدفمندی یارانهها رای بحث سلامت است، بررسیهایی را در جریان تدوین بودجه انجام داد، همچنین صحب امروز جلسهای در همین رابطه با مسئولین وزارت بهداشت گذاشته شد که آقای ابوترابیفرد هم حضور داشتند و مقرر شد اعتبار کافی برای این مسئله گذاشته شود.
* احمدیبیغش: آمریکا و انگلیس پشت صحنه اعتراض اماراتیها هستند
محمود احمدیبیغش نماینده مردم شازند در تذکری آئیننامهای نسبت به جسارت مسئولان امارات متحده عربی درباره جزایر سه گانه جمهوری اسلامی ایران به شدت انتقاد کرد و با تاکید بر اینکه قطعا جسارت اماراتی با تحریک انگلیسیها و آمریکاییها صورت گرفته است، گفت: البته اگر ما اقدام لازم را در این راستا داشته باشیم، باید بدانیم که خود اماراتیها از انگلیسیها فتنهگرتر هستند بنابراین نباید از این جسارت اماراتیها نسبت به جزایر لاینفک جمهوری اسلامی ایران به سادگی بگذریم.
بیغش تاکید کرد: هیچ کس این اختیار را ندارد که درباره حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بر جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ اظهار نظر کند.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش نسبت به مطرح نشدن سئوالات نمایندگان از وزرا انتقاد کرد و گفت: متاسفانه هر چه به پایان عمر مجلس هشتم نزدیک میشویم، قانونشکنی وزرا بیشتر میشود، در حال حاضر سوال بنده از یکی از وزرا 5 یا 6 ماه است که در دستورکار کمیسیون قرار گرفته اما آقای وزیر به طرق مختلف از حضور در کمیسیون خودداری کرده است.
نماینده شازند در خانه ملت با ذکر این نکته که به دنبال منافع شخصی و مطامع خودش نیست، یادآور شد: ما به دنبال محقق شدن حقوق مردم هستیم و تا زمانی که در این جایگاه قرار داریم، حقوق ملت ایران توسط ما قابل پیگیری است.
این عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس در خاتمه نسبت به ادبیات برخی نمایندگان درباره وزرا انتقاد کرد و گفت: زمانی که سوال از وزیری در صحن علنی مطرح میشود، نمایندگان میتوانند از پاسخهای وزیر قانع شوند یا نشوند اما این اختیار را ندارند که نسبت به وزرا جسارت کنند و نباید اجازه دهیم این موضوع باب شود.
در ادامه سیدشهابالدین صدر در پاسخ به این تذکر بیغش گفت: سوالات نمایندگان مجلس از وزرا و درخواستهای تحقیق و تفحص از سازمانها و نهادهای مختلف، دائما در هیات رئیسه مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفته و پیگیری میشود.
* حیاتمقدم: قوهقضاییه شفافسازی کند تا مردم نمایندگان را در فساد بانکی دخیل ندانند
همچنین خلیل حیاتمقدم نماینده مردم بندر ماهشهر طی تذکری آییننامهای در صحن علنی مجلس ضمن تشکر از هیئت مذاکره کننده با 1+5 اظهار داشت: درخواست ما این است که در رابطه با موضوع تخلف میلیاردی شفافسازی شود چراکه مردم همه ما نمایندگان را در این پرونده شریک و متهم میدانند و دادگاه بررسی این تخلف در حال فعالیت است و متهمان را هم احظار کردهاند و با هر کسی که متهم بوده برخورد شده است ولی باز هم تخریبها ادامه دارد.
سیدشهابالدین صدر در پاسخ به تذکر حیاتمقدم اظهار داشت: خوشبختانه مجلس از ابتدا برخورد خیلی قاطع و محکمی داشت و درخواست همه نمایندگان هم این بود که با افراد خاطی در هر جایگاهی که هستند، در چارچوب قانونی برخورد شود.
وی افزود: متأسفانه نحوه اطلاعرسانی در این رابطه یک سوءتفاهمی ایجاد کرده؛ وقتی میگویند 5نفر از نمایندگان مجلس در این پرونده درگیر هستند، قاعدتا 290 نفر نماینده زیرسؤال میروند، بر همین اساس، درخواست ما هم این است که دستگاه قضایی به صورت شفاف در این رابطه اطلاعرسانی کند تا از اکثریت قاطع نمایندگان که در این رابطه ارتباطی نداشتند، از آنها رفع اتهام شود و با افراد خاطی هم برخورد لازم صورت بگیرد.
* تذکر یک نماینده به رئیس جمهور و 3 وزیر
حسن شبانپور نماینده مردم مرودشت نیز طی تذکری خطاب به رئیس جمهور، وزیر جهاد کشاورزی و وزیر صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس اظهار داشت: امسال وضعیت بارندگی در کشور بسیار خوب بوده و از سوی دیگر هم کشاورزان به لحاظ امید به رحمت الهی سعی کردند که در بخش کشاورزی با تمام توان خود زمینهایشان را زیر کشت ببرند.
وی افزود: متأسفانه به لحاظ بالا بودن قیمت مواد کشاورزی به ویژه سم و کود شیمیایی هزینه سوخت موتورها و سایر وسایل کاشت و داشت و برداشت و همچنین با توجه به اینکه اخیرا قیمت کود شیمیایی حدود 28هزار تومان بالا رفته کشاورزان به ادامه کار ناامید شدند.
نماینده مردم مرودشت گفت: تذکر بعدی بنده به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی است؛ پلیکلینیک تأمین اجتماعی شهر مرودشت که در هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی تصویب شده، سریعتر ابلاغ شود تا بیمهشدگان مرودشتی از این پلی کلینیک استفاده کنند.
* انتقاد یک نماینده مجلس از افزایش قیمت بیمه ساختمانی
سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان طی تذکری در صحن علنی مجلس اظهار داشت: دو سال متوالی است که بیمه ساختمان به صورت نجومی قیمتش افزایش پیدا میکند و این افزایش قیمت باعث شده است که ساخت و ساز کم شود و کم شدن ساخت و ساز هم با توجه به شعار امسال که حمایت از تولید ملی است، درست نیست.
وی در تذکری دیگر افزود: مشکل گرانی بیمه ساختمان باعث شده است که تخلفات ساختمانی زیاد شود؛ یعنی وقتی یک فرد میخواهد ساختمان را بیمه کند، متری 9هزارتومان از او میگیرند و حتی مبلغ عوارض شهرداری هم نصف مبلغ بیمه نمیشود و از سوی دیگر هم بیمه هیچ تعهدی در این زمینه ندارد.
* هشدار مجلس ایران به مقامات امارات
225 نفر از نمایندگان مجلس لامی با امضای بیانیهای نسبت به ادعای شورای ملی فدرال امارات متحده عربی واکنش نشان داده و اعلام کردند که سفر احمدینژاد به شهرستان ابوموسی در ادامه سفر وی به سایر جزایر ایرانی خلیج فارس و یک موضوع داخلی ایران بوده است.
در این بیانیه که محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس آن را قرائت کرد، آمده است که مجلس شورای اسلامی ایران ضمن بی اساس و مردود دانستن ادعاهای واهی مطرح شده از سوی مجلس ملی امارات متحده عربی اعلام میدارد سفر آقای احمدینژاد به شهرستان ابوموسی در ادامه سفر ایشان به سایر جزایر ایرانی خلیج فارس، یک موضوع داخلی ایران بوده و در چارچوب سفرهای معمول استانی صورت گرفته است و همه ادعاهای مطروحه در این زمینه را مردود میداند.
مجلس شورای اسلامی ایران تاکید میکند طرح ادعاهای واهی علیه جزایر سهگانه ایرانی از سوی امارات هیچگاه به حقانیت تاریخی و حقوق ملی ملت ایران نسبت به این جزایر به عنوان جزء لاینفک از خاک سرزمین جمهوری اسلامی ایران خدشه وارد نمیسازد.
* تقدیر 231 نماینده مجلس از معلمان و کارکنان وزارت آموزش و پرورش
همچنین 231 نفر از نمایندگان مجلس با امضای بیانیهای در آستانه هفته معلم، از پرسنل وزارت آموزش و پرورش و معلمان کشورمان تقدیر و تشکر کردند.
در این نامه که محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس آنرا قرائت کرد، از وزیر آموزش و پرورش و همه معلمان و کارکنان این وزارتخانه در خصوص فعالیتهای این وزارتخانه به ویژه فعالیتهای قرآنی و اجرای سند تحول بنیادین آن وزارتخانه تقدیر و تشکر شده است.